ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נוצות
מנהל: מפקחים
נוצות
שלום רב,
יש ברשותי תוכית ארה מסוג כחול/צהוב.
העניין הוא שכשרכשתי אותו נאמר לי שהכנפיים נגזרו מהסיבה שפחדו שהוא יעוף , היום כשאני חושב על זה
העניין נראה לי מוגזם לחלוטין מכיוון ש"כיסחו" לו את הכנפיים בצורה נוראית! ! !
האם יש דרך כלשהי להוציא את הנוצות הגזורות בצורה שהתוכי לא יסבול ובכך לגרום לכך שיצמחו נוצות חדשות?
ידוע לי שההמלצות הן לגזור וכל זאת מאותה הסיבה שמפחדים שתוכי יעוף ויברח אך כפי שציינתי קודם לכן,
כוונתי היא לגזור ולא "לכסח".
אשמח לקבל את תגובתכם בנושא.
תודה רבה טשבת שלום.
יניב.
יש ברשותי תוכית ארה מסוג כחול/צהוב.
העניין הוא שכשרכשתי אותו נאמר לי שהכנפיים נגזרו מהסיבה שפחדו שהוא יעוף , היום כשאני חושב על זה
העניין נראה לי מוגזם לחלוטין מכיוון ש"כיסחו" לו את הכנפיים בצורה נוראית! ! !
האם יש דרך כלשהי להוציא את הנוצות הגזורות בצורה שהתוכי לא יסבול ובכך לגרום לכך שיצמחו נוצות חדשות?
ידוע לי שההמלצות הן לגזור וכל זאת מאותה הסיבה שמפחדים שתוכי יעוף ויברח אך כפי שציינתי קודם לכן,
כוונתי היא לגזור ולא "לכסח".
אשמח לקבל את תגובתכם בנושא.
תודה רבה טשבת שלום.
יניב.
Re: נוצות
לא צריך להוציא את הנוצות
תן להם לגדול
מי קצץ לו את הנוצות??
צריך לגזור את הנוצות עד שהתוכי יכול לדעות לרצפה אבל לא להתרומם.
בהצלחה ועם אתה יכול תצלם את הכנף פתוחה
תן להם לגדול
מי קצץ לו את הנוצות??
צריך לגזור את הנוצות עד שהתוכי יכול לדעות לרצפה אבל לא להתרומם.
בהצלחה ועם אתה יכול תצלם את הכנף פתוחה
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אני מעדיף שתחכה לתשובה של אלי או מישהו בעל ידע גדול יותר בנושא אבל בכל זאת אביע את דעתי לפי נסיוני.
אם אין בעיה כזו או אחרת אני חושב שאין טעם\צורך להוציא את הנוצות כי זה פשוט כאב וסטרס מיותר לתוכי.
הנוצות יגדלו בסופו של דבר ובפעם הבא תדאג לבצע קיטום כדרך אצל אדם בעל ידע ונסיון.
למה הגעת למסקנה שכיסחו לו את הנוצות?
אם אין בעיה כזו או אחרת אני חושב שאין טעם\צורך להוציא את הנוצות כי זה פשוט כאב וסטרס מיותר לתוכי.
הנוצות יגדלו בסופו של דבר ובפעם הבא תדאג לבצע קיטום כדרך אצל אדם בעל ידע ונסיון.
למה הגעת למסקנה שכיסחו לו את הנוצות?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
הגעתי למסקנה הזו מכיוון שיש לי כבר תוכי נוסף מאותו סוג וכשגזרו את הכנפיים שלו הגזירה הייתה יותר טובה (מבחינת מראה) שלא לדבר על גזירת הציפורניים שגזרו לזו שציינתי שכיסחו לה את הנוצות.
ידוע לי שאפשר להשאיר את הנוצות כפי שהן ובסופו של דבר מתישהו הן תצאנה לבד ויצמחו חדשות אך דבר שכזה אמור לארוך המון זמן
ולכן פניתי אל הפורם לשם קבלת יעוץ בנושא.
אני מקווה שיש דרך כלשהי לעשות משהו בנידון.
בכל מקררה, תודה רבה על התגובות.
ידוע לי שאפשר להשאיר את הנוצות כפי שהן ובסופו של דבר מתישהו הן תצאנה לבד ויצמחו חדשות אך דבר שכזה אמור לארוך המון זמן
ולכן פניתי אל הפורם לשם קבלת יעוץ בנושא.
אני מקווה שיש דרך כלשהי לעשות משהו בנידון.
בכל מקררה, תודה רבה על התגובות.
מכיוון שאני מכיר את יניב ואני מכרתי לו את הארה שלי אני ראיתי תמונות של הזוג ואכן הזכר שלו גזור רק בכנף אחת יותר מדי לדעתי שווה לקחת למישהו שיגזור גם בכנף השנייה כדי לישמור על איזון כמו שהיה אצל התוכי שלי לגבי הכיסוח המיותר זה יגדל .
כפי שאמרו חבריי, תן לנוצות לגדול ואחר כך קח אותו לוטרינר או מגדל מנוסה שיגזור לו כמו שצריך

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~