ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי התנהגות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Aviran.b
ביצה
ביצה

שאלה לגבי התנהגות?

שליחה על ידי Aviran.b »

רציתי לדעת למה המזמרים שהבאתי לפני כחמישה ימים ישנים כשהם אחוזים בכלוב תפוסים עליו.

זכור לי בעבר שגם זוג מזמרים שהבאתי בהתחלה עשה לי את זה, ולפעמיים הנקבה עדיין עושה את זה פעם ב...חשוב לציין שהנקבה לא רוצה להזדווג עם הזכר.

אגב שמתי להם אתמול תאי הטלה וזוג אחד (הנקבה לא נכנסת) מדובר על זוג מזמרים רובינו מוכנים לעבודה ושלקחתי אותם מהבן אדם היה להם ביצה אחת בתא הטלה.

אני שמתי אותם בכלוב כמה ימים אצלי ואחר כך שמתי להם תא הטלה כאילו אתמול והייתי רוצה לדעת מה הסיכוים שהנקבה תמשיך את הטלה כי לפי ההגיון יש לה עוד ביצים בשחלה
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שאלה לגבי התנהגות?

שליחה על ידי חזי »

תראה מהידע שלי לקחת זוג עם ביצים זה לא הדבר החכם ביותר הם בסטרס
הבאתה אותם למקום חדש תן להם זמן הסתגלות .
תמונה
סמל אישי של משתמש
semo62
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: סמו

שליחה על ידי semo62 »

היי תן להם זמן תמונה
תמונה
כי מי הוא חכם, הלומד מניסיונם של אחרים. תמונה
Aviran.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviran.b »

המגדל שלקחתי ממנו אמר לי תוך שבועיים הם יטילו שוב...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אז הוא אמר לך..מגדל שאומר דבר כזה נחרצות מטעה את הקונה בלשון המעטה.
זוג שעבד במקום כלשהוא לא תמיד יעבוד במקום אחר,הזוג צריך להתרגל למקום לקבל ביטחון ולהיות מוכן לסבב חוזר.
Aviran.b
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviran.b »

אני חייב לציין שהזוג רובינו הנ"ל נלקח שהיה בתוך התא הטלה ביצה אחת בלבד והמגדל העריך ואמר שאת שאר הביצים הוא יטיל בתא הטלה אצלי אחרי שיסתגל לסביבה ?

זה הגיוני?

כמה זמן נקבה יכולה לשמור ביצים בשחלה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנקבה לא שומרת את הביצים בשחלה, השחלה (השמאלית ) מכילה את כל תאי הביצה ולא את הביצה עצמה,מרגע ההפריה ועד להטלה לוקח בערך 25 שעות אך יתכן שההטלה תידחה במספר ימים (הזרע נשמר בשופכה)..
תאי הביצה עוברים מספר איזורים בגוף התוכי עד להטלת ביצה,ראשית הזרע מועבר לשופכה ושם הוא נשמר אצל הנקבה ,לאחר מכן הביצה עוברת איזור ושם נוצר החלמון לאחר מכן הביצה עוברת ל"מגנום" ושם מופרשים החלבון ,נתרן,מגנזיום וסידן,לאחר מכן הביצה עוברת איזור בו נוצרים הקרומים החיצוניים והפנימיים שמבטנים את הקליפה ונוצרת הסתיידות ,השלב הסופי זה מעבר הביצה לנרתיק המחבר בין צינור השחלה לעולם החיצון.השחלה נתונה לשליטה הורמונלית עונתית ועוברת שלושה שלבים והם שלב הגדילה של השחלה,שלב נוסף ביוץ והתפתחות הביצה ושלב שלישי חזרת השחלה לגודלה הטבעי לעד לפעם הבאה.
יתכן מאוד שכתוצאה מטראומה,שינויים סביבתיים המשפעים באופן נפשי על הנקבה ההטלה תיפסק.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”