ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בקשר לקיטום נוצות
מנהל: מפקחים
שאלה בקשר לקיטום נוצות
במשך הרבה זמן לא גזרתי לבר שלי את הנוצות כי פשוט לא רציתי לחוות איתה את זה, היא ממש לא נהנית מזה.
כשהיא התחילה להתעופף בכל הבית גזרתי לה את הנוצות כי זה כבר הגיע לרמה שפחדתי שהיא תפגע בעצמה כשהיא עפה למקומות שהיא לא מכירה בבית.
מה שקורה זה ככה: מוכר בחנות חיות אמר לי שאת שתי הנוצות הקיצוניות אין צורך לגזור, רק את ה-5 שאחריהן. וככה עשיתי.
ועדיין בר מצליחה להתרומם למעלה כשהיא מנסה לעוף. האם זה קשור? אני צריכה לגזור לה גם את שתי הנוצות הקיצוניות בכל כנף??
תודה לעונים..
(אני מצרפת תמונה עדכנית עם כנף סגורה כדי שתראו לאיזה נוצות אני מתכוונת -הארוכות- והאם יש צורך לגזור אותן..)
כשהיא התחילה להתעופף בכל הבית גזרתי לה את הנוצות כי זה כבר הגיע לרמה שפחדתי שהיא תפגע בעצמה כשהיא עפה למקומות שהיא לא מכירה בבית.
מה שקורה זה ככה: מוכר בחנות חיות אמר לי שאת שתי הנוצות הקיצוניות אין צורך לגזור, רק את ה-5 שאחריהן. וככה עשיתי.
ועדיין בר מצליחה להתרומם למעלה כשהיא מנסה לעוף. האם זה קשור? אני צריכה לגזור לה גם את שתי הנוצות הקיצוניות בכל כנף??
תודה לעונים..
(אני מצרפת תמונה עדכנית עם כנף סגורה כדי שתראו לאיזה נוצות אני מתכוונת -הארוכות- והאם יש צורך לגזור אותן..)

Re: שאלה בקשר לקיטום נוצות
היי אלמוגי,
את יכולה להשאיר את שתי הנוצות הקיצוניות ובמקביל לגזור עוד שתי נוצות ולבדוק את כושר התעופה,במאמר הבא ישנו הסבר :
תרשים לגזירה\קיטום נכונה של נוצות תעופה
את יכולה להשאיר את שתי הנוצות הקיצוניות ובמקביל לגזור עוד שתי נוצות ולבדוק את כושר התעופה,במאמר הבא ישנו הסבר :
תרשים לגזירה\קיטום נכונה של נוצות תעופה
בקוקטליים מומלץ לגזור 8 נוצות מכול צד.
לא מומלץ,צריך לגזור חלק מהנוצות ואז לבדוק בדיוק כפי שאלמוגי עשתה,במידה ועדיין ישנו כושר תעופה ממשיכים,גזירה מראש של
8 נוצות מכל צד יכולות בהחלט לפגוע בתוכי כשהוא עף ונופל לריצפה.
8 נוצות מכל צד יכולות בהחלט לפגוע בתוכי כשהוא עף ונופל לריצפה.
גם לי זה עדיין קורה עם ניקו למרות שגזרו לו את הנוצות הוא מנסה לעוף ומצליח למקומות הקרובים אליו.

אורי כשגוזרים לתוכי צריך לגזור עד לרמה שהתוכי יוכל לדאות לרצפה ולא לצנוח כמו בלטה בגלל שזה מאוד מסוכן ויכול לפצוע את התוכי.
זה מצויין שניקו מצליח לעוץ קצת אבל תדאג שהוא ידאה למטה ולא יוכל לעלות בחזרה
זה מצויין שניקו מצליח לעוץ קצת אבל תדאג שהוא ידאה למטה ולא יוכל לעלות בחזרה
אני חושב שבנושא גזירת נוצות תעופה יש תוכים שצריכים
להפריד בינהם כמו לדוגמא הקוקוטל , אני ראיתי קוקוטל שעף
(ממש עף) בלי ארבע נוצות ראשונות ,לעומת זאת פיטר ( הג'אקו שלי)
בלי ארבעת הנוצות לא יכול להגיע מהכיסא למיטה (מרחק מטר וקצת)
בתעופה מה שהקוניור שמש שהיה לי היה עושה בקלות וגם למרחקים
גדולים יותר בלי חמש נוצות תעופה ראשונות.
להפריד בינהם כמו לדוגמא הקוקוטל , אני ראיתי קוקוטל שעף
(ממש עף) בלי ארבע נוצות ראשונות ,לעומת זאת פיטר ( הג'אקו שלי)
בלי ארבעת הנוצות לא יכול להגיע מהכיסא למיטה (מרחק מטר וקצת)
בתעופה מה שהקוניור שמש שהיה לי היה עושה בקלות וגם למרחקים
גדולים יותר בלי חמש נוצות תעופה ראשונות.