ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שעות שינה של גאקו
מנהל: מפקחים
שעות שינה של גאקו
מה המצב אנשים לילה טוב לכולם יש לי שאלה
אני מנסה להרגיל את הגאקו לשעות שיינה מסודרות
בשעה סביבות 8 וחצי 9 אני שם את התוכי שלי בכלוב שנימצא בחדר שלי ואני שם לו הופ מי שמכיר את השיר הכל כך מררגיז הזה שחוזר עליו בלופ קטלני וסוגר אורות ונותן לו לישון {אני חושב שהוא הולך לישון} ולפעמים אני ניכנס לחדר לשבת קצת במחשב ואני חוב שאני מפריע לו כי הוא מיתעורר ומתחיל להישתגע בכלוב שיוצליאו אותו מה אני צריך להעשות
דרך אגב זה רק הגאקו שלי או של כולם שהוא רוצה לצאת מין הכלוב הוא שם את הראש שלו בפינה של הכלוב או ליד הדלת ומתחיל כמו ליגרף עם הרגל שלו
אני מנסה להרגיל את הגאקו לשעות שיינה מסודרות
בשעה סביבות 8 וחצי 9 אני שם את התוכי שלי בכלוב שנימצא בחדר שלי ואני שם לו הופ מי שמכיר את השיר הכל כך מררגיז הזה שחוזר עליו בלופ קטלני וסוגר אורות ונותן לו לישון {אני חושב שהוא הולך לישון} ולפעמים אני ניכנס לחדר לשבת קצת במחשב ואני חוב שאני מפריע לו כי הוא מיתעורר ומתחיל להישתגע בכלוב שיוצליאו אותו מה אני צריך להעשות
דרך אגב זה רק הגאקו שלי או של כולם שהוא רוצה לצאת מין הכלוב הוא שם את הראש שלו בפינה של הכלוב או ליד הדלת ומתחיל כמו ליגרף עם הרגל שלו
Re: שעות שינה של גאקו
התוכי יכול ללכת לישון מתי שאתה הולך לישון
אתה יכול לכסות את הכלוב בשעה 9 ולתת לו להרגע.
עם יהיו הפרעות בלילה זה לא כל כך בעייתי כי תוכי שמרגיש שהוא עייף ישלים את שעות השינה במשך היום.
פטל שלי גם הייתה עושה את ה"גירוף" הזה כדי שהיא תצא
אני ממליץ להתעלם מזה ולהוציא אותו שהוא שקט ורגוע.
בהצלחה
עידו
אתה יכול לכסות את הכלוב בשעה 9 ולתת לו להרגע.
עם יהיו הפרעות בלילה זה לא כל כך בעייתי כי תוכי שמרגיש שהוא עייף ישלים את שעות השינה במשך היום.
פטל שלי גם הייתה עושה את ה"גירוף" הזה כדי שהיא תצא
אני ממליץ להתעלם מזה ולהוציא אותו שהוא שקט ורגוע.
בהצלחה

עידו
קיבלת תשובה טובה מעידו.
לגבי כיסוי הכלוב,ישנם רבים הנוהגים לכסות את הכלוב במטרה להחשיך את האיזור בו התוכי נמצא ויצור לו מצב של לילה,אני
אישית לא אוהב את זה,אני מעדיף שהתוכי יראה מה מתחולל בסביבת הכלוב ולא ינסה לפרש את הרעשים האם הם מהווים לו סכנה,
אומנם אנחנו מדברים על תוכים מוחתמים אך בתוכם עדיין טבוע חוש טבעי להיות דרוכים בעת השינה,אם אפשר להעבירו לחדר
ללינת הלילה מצויין,אם לא לא יקרה כלום לתוכי,כפי שעידו אמר התוכי ישלים את שעות השינה במשך היום.
לגבי כיסוי הכלוב,ישנם רבים הנוהגים לכסות את הכלוב במטרה להחשיך את האיזור בו התוכי נמצא ויצור לו מצב של לילה,אני
אישית לא אוהב את זה,אני מעדיף שהתוכי יראה מה מתחולל בסביבת הכלוב ולא ינסה לפרש את הרעשים האם הם מהווים לו סכנה,
אומנם אנחנו מדברים על תוכים מוחתמים אך בתוכם עדיין טבוע חוש טבעי להיות דרוכים בעת השינה,אם אפשר להעבירו לחדר
ללינת הלילה מצויין,אם לא לא יקרה כלום לתוכי,כפי שעידו אמר התוכי ישלים את שעות השינה במשך היום.
תודה אנשים עזרתם לי הרבה מודע לכם לילה טוב
עוד שאלה לפעמים התוכי יושן על הריצפה {התחתית של הכלוב בימקום על המקל זה תקין
בדרך כלל שינה על ריצפת הכלוב מעידה על מחלה כלשהי
אני מציעה שתיקח אותו לבדיקה אצל ווטרינר מומחה לציפורים כדי להסיר כל צל של ספק.
לצערי אני התנסתי עם מקרה כזה שהקוניור שלי היה ישן ל הרצפה ולקחתי אותו לבדיקה וגילינו שהוא נשא של מחלת המקור והנוצות ושל כלמידיה.(מצטער עם אני מלחיץ)
בהצלחה
עידו
אני מציעה שתיקח אותו לבדיקה אצל ווטרינר מומחה לציפורים כדי להסיר כל צל של ספק.
לצערי אני התנסתי עם מקרה כזה שהקוניור שלי היה ישן ל הרצפה ולקחתי אותו לבדיקה וגילינו שהוא נשא של מחלת המקור והנוצות ושל כלמידיה.(מצטער עם אני מלחיץ)
בהצלחה
עידו
עידו אתה מתכוון ממש על הרצפה או פשוט בתחתית?
כי לפעמים הם יושנים על הכלי של האוכל/מים
כי לפעמים הם יושנים על הכלי של האוכל/מים
אולי לא הזברתי נכון אני מיצטער התוכי לא ישן כל הזמן על הריצפה {זה רשת} כלוב A10 {מי שמכיר} יש רשת כזאת שהתוכי לא ישב על המגירה הזזה לפעמים אני מוצא אותו יושן שם רוב המיקרים זה על המקל שלו התוכי בן 3 חודשים
גוזלים נוהגים לישון על הרשת מהסיבה שהם עדיין לא יציבים לגמרי,
במידה ואין שינוי בהתנהגות הגוזל, הדבר תקין לגמרי.
במידה ואין שינוי בהתנהגות הגוזל, הדבר תקין לגמרי.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

לא צריך להכניס ולהיכנס לפאניקה,גוזל שנמצא על תחתית הכלוב,שוכב,ישן משחק זה טבעי ביותר,ירידה לתחתית הכלוב
אינה אינדיקציה למחלה או משהוא שצריך לרוץ איתו לוטרינר.
אם תוכי חולה הוא ישהה בתחתית הכלוב אך יחד עם זאת הוא לא יתפקד,בדרך כלל לא יאכל או יאכל מעט מאוד יסמור נוצות וכו'.
לגבי הפניות לוטרינר,אין צורך להפנות לוטרינר ולהכניס ללחץ טרם בדיקה מקיפה מה באמת קורה עם התוכי,לעיתים רבות ההסברים של החברים לא הכי מדוייקים או לא מלאים במידע ככה שלהגיד ישר "רוץ לוטרינר " זה לא לעניין.
אינה אינדיקציה למחלה או משהוא שצריך לרוץ איתו לוטרינר.
אם תוכי חולה הוא ישהה בתחתית הכלוב אך יחד עם זאת הוא לא יתפקד,בדרך כלל לא יאכל או יאכל מעט מאוד יסמור נוצות וכו'.
לגבי הפניות לוטרינר,אין צורך להפנות לוטרינר ולהכניס ללחץ טרם בדיקה מקיפה מה באמת קורה עם התוכי,לעיתים רבות ההסברים של החברים לא הכי מדוייקים או לא מלאים במידע ככה שלהגיד ישר "רוץ לוטרינר " זה לא לעניין.