ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות בנושא לורי קשת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
תום
ביצה
ביצה

שאלות בנושא לורי קשת

שליחה על ידי תום »

שלום ,
שמי תום ואני שואלת במקום אמי אשר חברתה הטובה (אנו רק משערים שזו נקבה..) היא לורי קשת מקסימה.
נשמח לדעת מה עוד ניתן לתת לה לאכול מלבד דייסת לורי. האם גרבר יכול להתאים? ומה עוד ניתן לתת בכדי להעשיר את מזונה ולפנק אותה.
והאם ניתן לתת לה ביצה קשה?
תודה רבה
תום.

שאלות לגבי קוקוטיל:
- איזה מזון עוד ניתן לתת לקוקוטיל מלבד ביצה, פירות ותערובות?-
-התוכי מדי פעם תולש נוצותיו וחזיהו נותר עירום. הוא מתנהג כרגיל אך לא מובן לנו למה הוא מדי פעם תולש את נוצות החזה....

שוב תודה רבה!
תום
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלות בנושא לורי קשת

שליחה על ידי נטליקי »

ברוכה הבאה תום.
לגבי הלורי קשת- ניתן לתת תערובת, פירות וירקות (הכל חוץ מאבוקדו, עגבנייה פטרוזליה בכמות מעטה), או לחילופין כופתיות (בכופתיות יש את כל אבות המזון שהתוכי צריך). אני לא חושבת שגרבר מתאים אבל חכי לעוד תשובות.
לגבי ביצה קשה, מותר ורצוי לתת ביצה קשה עם הקליפה פעמיים בשבוע.

לגבי הקוקטייל -אני לא חושבת שיש עוד מה לתת, כעיקרון את יכולה לתת מקל דבש כצ'ופר מידי פעם, או גרעינים לא קלויים וללא מלח..
- התוכי חייב לבקר אצל וטרינר מתמחה בתוכים בהקדם האפשרי! התוכי שלכם מורט. מריטה יכולה לנבוע מכל מיני סיבות, אחת מהסיבות היא לחץ נפשי/הזנחה/ עזיבה של מישהו קרוב/שינויים כלשהם.
אם התוכי לא יטופל זה עלול להתפתח למשהו חמור יותר ואולי אפילו למוות.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום תום וברוכה הבאה,

המזון ללורי שונה ממזונם של התוכים "הרגילים" מזונם בטבע מבוסס יותר על הרבה פירות וירקות וצוף פרחים,בשבי הם ניזונים מדייסות המיועדות ללורים וכופתיות המיועדות ללורי,לא כל הכופתיות מתאימות לכן צריך לבדוק שאכן הכופתיות מיועדות ללורים.
אין לתת תערובות זרעים,הלורים לא מעכלים את הזרעים כנדרש.

הירקות המומלצים הם :תירס (עם הקלח), חסה, גזר, כרוב וכרובית.הלורים יעדיפו את הפירות על פני הירקות
מבחינת הפירות אין כל בעייה,הלורים אוכלים את כולם בשימחה הפירות המומלצים הם:תפוחים, קלמניטות, בננות, ענבים, מלון (כולל הגרעינים)אגסים ועוד.

לגבי הקוקטיל,
המזון נשמע סביר בהחלט.
לגבי המריטה מהחזה,מריטות יכולות להיגרם מהרבה סיבות ולעיתים קשה מאוד לגלות את הסיבה מאחר והיא פסיכולוגית.
כדי לשלוש התנהגות פסיכולוגית עורכים מספר בדיקות,ביניהם בדיקות דם ובדיקות לטפילים.
בינתיים מומלץ לנסות לצייד את הכלוב בצעצועים מתאימים כדי שתשומת ליבו תהיה נתונה להם ככל שניתן.

את שאלתך הספציפית לגבי המריטה את יכולה לשאול את ד"ר גדי שרביט בפורום מענה מקצועי.

בהצלחה.
תום
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תום »

חבר'ה! המון המון תודה! עזרתם לנו מאוד.
לגבי הכופתיות, יש לכם מושג של איזו חברה?
שוב המון תודה!
תום
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כופתיות ללורים: pretty birds
http://www.medioni.co.il/modules/produc ... 2&image=77
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”