ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מחלה במקור? ובנוצות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

מחלה במקור? ובנוצות?

שליחה על ידי shai69 »

שאלה דחופה לויטרינר או למי שיודע..
הפסיפיק החמוד שלי (תמונות מצורפות) עושה קולות עם המקור כל הזמן, אני יודע שזה קיים, אבל, כתוצאה מכך החלק התחתון של המקור כאילו משנה את הצבע משנהב ללבן , (כמו ציפורן שמתה), הוא גם התחיל להשיל נוצות שרק גדלו לו ובעיקר נוצות קטנות מעל העיניים!! ומעל המקור!!
אנא עיזרו ליתמונה
קבצים מצורפים
nokia08 542.jpg
nokia08 549.jpg
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מחלה במקור? ובנוצות?

שליחה על ידי eli_lea »

מהתמונות לא רואים כלום,בוודאי שלא נשירה.גם וטרינר על פי התמונות האלה לא יוכל לתת לך מענה.כשאתה אומר נשירה של נוצות שרק צמחו אתה מדבר על אזורים מסויימים ?אני לא אשאל אותך אם מדובר על נוצות פלומה כי אני יודע שכבר רכשת ניסיון ומבין שאתה מדבר על נוצות כסות.
עשיית קולות מהמקור הינו חיכוך המקור התחתון בעליון,זה טבעי לחלוטין ואף מעיד על שביעות רצון,אין קשר בין שינוי הצבע לחיכוך.
אתה רואה תופעות אחרות מלבד זאת?בעיית פעילות,חוסר תיאבון הפרשות מהאף או מהעיניים?
סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shai69 »

אלי, אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, הקולות של המקור ברור שזה רגיל אבל אולי החיכוך של המקור משנה את הצבע? אני מפחד שזה יגרום למקור להישבר. קשה לי להסביר את עצמי ככה בכתב אבל תתאר לעצמך כשאתה מכופף פלסטיק לפני השבירה הצבע כאילו נמתח , וככה זה נראה בדיוק.
לגבי הנוצות ,אני מדבר על נוצות כסות קטנות ביותר שנמצאות מעל המקור והעיניים, זה נראה כאילו יש לו חורים של חוסר בנוצות וזה הופיע רק בימים האחרונים, אני מודע לכך שנוצות נושרות וגודלות מחדש ואני מוצא הרבה כאלה, לא חסרות לו נוצות בגוף או בכנפיים רק איפה שציינתי, אני מפחד שזו התחלה של משהו. מבחינת התזונה הוא אוכל את האוכל הכי טוב מתערובת גרעיני דוחן עם תוספת ויטמינים ודבש ועד תערובת מיוחדת של פירות כמו תפוח,תפוז,אננס ,ענבים וקיווי (שזה בא בשקית מיוחדת לתוכים כאלה) וגם מקלות עם גרעינים מיוחדים בשבילו.וגם אבן סיד.
הכלוב נקי (הליכלוך מוצא כל יום ), מים מוחלפים כל יום, ואני לא מוצא סיבה מיוחדת לכך.
יש לו גם משחקים שחלילה לא ייכנס לדיכאון ואני משחק איתו לפחות 5 פעמים ביום (כל פעם =שעה וחצי)!!!
אבל עדיין הוא נראה כאילו הולך "לחטוף" איזושהיא מחלה ואני עוד לא טעיתי בסברות שלי לצערי!
תמונה
normandy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי normandy »

מדוע אתה חושב שהחיכוך במקור גורם לצבע לבן ?

תמתין מעט לראות אם ההתקרחויות יתרחבו או אם תראה סימפטומים אחרים.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה בדיקת דם למחלה או בינתיים תמתין לראות אם יש לו סימפטומים אחרים שמתפתחים
tzahiki
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tzahiki »

האם זה גוזל צעיר יחסית שמתחיל להגיע לגיל בגרות?
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

היי שי, כשאנשים שואלים על נשירת נוצות אצל התוכים בד"כ אני אומרת: כל עוד לא נוצרות קרחות אין מה לדאוג.
אני חושבת שאם אצל הפסיפיק שלך נוצרות קרחות יש מה לדאוג. לא רוצה להלחיץ ולא כלום. אם זה סתם נקודה של קרחת פה ושם זה לא נורא. אם ממש יש קרחות גדולות אני מציעה שתיקח את התוכי לוטרינר.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

שי
אני מציא שתיקח אותו לבדיקה כדי להיות בטוח שאין.
אני לא יודע עם יש לך כרגע תוכים אחרים אבל עם יש אז אני ממליץ קצת להרחיק אותו ליתר ביטחון.
בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shai69 »

טוב חברה' עידכון חצי משמח לבינתיים:
מיד אחרי שפתחתי את הנושא לקחתי את צ'יפי (התוכי) לווטרינר רק בכדי לבדוק את הסברה שלי לגבי המקור ואחרי זה הנוצות...
אני מודה שהייתי קצת בלחץ אבל הוא הרגיע אותי ואמר שקודם כל למקור אין שום בעיה ושזה הצבע שלו ושאין לי ממה לחשושתמונה,
לגבי נוצות הכסות ,הוא גם הסביר לי שבגלל שאין "חורים" וחוסרים של נוצות בגוף ובכנפיים אין לי גם פה מה לדאוג ולגבי מספר נוצות מעל הנחיריים של המקור ומעל העיניים,הוא אמר שיש מצב שבגלל שהתוכי עדיין צעיר אז הם לא גדלו עדיין לחלוטין. כדי להרגיע אותי סופית אז הוא לקח לו טיפת דם וישלח לקרניאלי לבדיקות..אני מאמין שיהיה בסדר ואעדכן כשתהיה לי תשובהתמונה ,
זהו לבינתיים, תודה על הדאגהתמונהתמונה
לילה טובתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

איזה יופי שמחה לשמוע. תעדכן כשיגיעו התוצאות:)
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

יופי שי
שמח מאוד לשמוע.