ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בבחירת התוכי המתאים לי :)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

shemesh
ביצה
ביצה

עזרה בבחירת התוכי המתאים לי :)

שליחה על ידי shemesh »

שלום רב לכולם!,
זו הודעת סיפתח בשבילי...
לאחרונה גם אני נשאבתי והתאהבתי בעולם התוכים וכעת אני מחפש את האחד בשבילי וצריך מעט עזרה והכוונה..תמונה
אז ככה:
אני מחפש תוכי גדול,תקציב הוא לא פרמטר(לפי המחירים שראיתי במחירון שלכם אין בעיה),פחות חשוב לי שהתוכי ידבר רהוט, אלא יותר שיהייה קשור ונאמן ומביע חיבה, אני גר בבית פרטי ויש לתוכי מקום לכלוב מכובד,כמו כן אוכל להתמודדת עם מעט קולות רועשים.
ועכשיו יותר לעניין:
מבין מה שראיתי אינני מעוניין בג'אקו(פשוט לא עושה לי את זה),וגם בארה (הגודל עם הזנב מעט מאיים עלי),ואינני מחבב את מראה האמזונה.
והגעתי להתחבטות בין האקלקטוס לקקדו,
תחילה הייתי סגור על קקדו,ומגדל אחד אמר לי שדבר אחד זה שיהייה לך זמן להקדיש לתוכי,ודבר אחר זה להחזיק קקדו, מאחד והוא דורש ממך את כל תשומת הלב כל עוד אתה באותו חדר איתו,מה גם שהוא מפרק כל את הבית(ואני כעת משפץ).
לכן פניתי לכיוון האקלקטוס,שנאמר לי שהוא בעל אופי יותר נינוח, אך ממה שהתרשמתי לא הרבה מגדלים אקלקטוס דבר שנראה לי מוזר וחשוד..
אז ככה: האם הקקדו הוא כזה תובעני ונוזק? ומדוע האקלקטוס לא נפוץ כמו הג'קו והקקדו?
והאם יש זן נוסף בקטגוריה שלא נחשפתי אליו ?

תודה על העזרה וההכוונה :)
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: עזרה בבחירת התוכי המתאים לי :)

שליחה על ידי נטליקי »

שלום לך וברוך הבא.
עוד לפני שקראתי את ההתלבטות שלך בין הקקדו לאקלקטוס התכוונתי להציע לך את האקלקטוס.
הוא תוכי מקסים, נקשר לכל המשפחה, ואם תתן לו אהבה, התמורה תהיה גדולה.

לגבי הקקדו, מה שסיפרו לך בחלקו נכון. קקדו בדיוק כמו הארה והג'אקו דורש המון תשומת לב.
אם לא תספק לו מספיק תשומת לב הוא עלול להתחיל למרוט וזו אחת הבעיות המרכזיות בגידול התוכי הזה.
אני לא אומרת שהוא לא תוכי מקסים, עם הרבה אהבה הוא בהחלט יכול להיות כזה. אבל הוא פשוט דורש המון תשומת לב.
לגבי ה"הריסת בית". כל עוד תספק לו עצים וצעצועים ללעוס ולפרק אין סיבה שהוא יאכל ויהרוס לך את הבית- זה שטויות.

עכשיו האקלקטוס, גם הוא תוכי שדורש תשומת לב רבה. אבל אם היית שואל אותי אם ללכת על קקדו או על אקלקטוס, הייתי הולכת על אקלקטוס. בגלל האופי, היופי והתמורה העצומה.
הוא תוכי נהדר ומתאים לכל המשפחה. כפי שאולי שמת לב ניתן להבדיל ישר בין זכר ונקבה עפ"י הצבעים.
בכל אופן, לנקבה יש תקופה קטנה בחיה, תקופה של כחודשיים שבהם היא נעשית תוקפנית ("גיל ההתבגרות"), אבל אם לא מתייחסים זה עובר כלא היה. לזכר אין את ה'בעיה' הזאת.

ולגבי הנפוצות, אין לי מושג למה אקלקטוס פחות נפוץ בקרב מגדלים, כי בעיני הוא אחלה תוכי.

אם יש לך שאלות נוספות תשאל חופשיתמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

ברוך הבא
נטלי נתנה לך תשובה טובה מאוד
זאת שאלה שהמון אנשים שאני מכיר שאלו אותי.
הקקדו הוא תוכי קצת "טועבני", הוא מבקש כל הזמן תשומת לב ועם הוא לא מקבל אותה בשניה שהוא רוצה אז הוא צורח, במקרה שתוכי (מכל סוג) כדי פשוט להתעלם.
ועכשיו לעניין.
אקלקטוס הוא תוכי יחסית נוח לגידול, הוא יפה, בעל יכולת דיבור,אופי ממש טוב ונחמד,לא דורש כל כך הרבה תשומת לב ויחסית שקט.
הקקדו הוא אותן תכונות אבל הוא לא שקטטט ודורש המוןן תשומת לב.
מה שאני מציע זה שתבחר מה שאתה רוצה.
תבחר לפי הסוג שאתה הכי מתחבר אליו והכי רוצה אותו.
מקווה שעזרתי ואני יודע שקצת חזרתי על עצמי (חחח)
בהצלחה ותעדכן,
עידו
נ.ב.
תשאל שאלות חופשיייי
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

יש עוד המון המון זנים, מה דעתך על קוניורים?
(מצורפת תמונה של קוניור שמש וקוניור גרין צ'יק).

בהצלחה
והמשך יום נעים
קבצים מצורפים
PC100011.JPG
conure 1.jpg
conure 1.jpg (15.57 KiB) נצפה 4828 פעמים
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

קוניור נחשב לתוכי בינוני...
תמונה

סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

מי מה שאני יודע גם ג'קו נחשב לתוכי בינוני ..
תמונה
litan123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי litan123 »

שלום לך ...
אני מגדל קאקדו.
אני יכול להגיד לך שהוא תוכי מדהים רוצה המון לשחק והמון תשומת לב.
כל עוד אתה משחק איתו שאת לידו הוא יהיה תוכי "שקט" יחסית.
הוא חמוד מאוד וגם יפה מאוד....
אין ספק שהוא מתחיל לצרוח אז כולם שומעים אותו.
אני מאוד אוהב והתחברתי אליו אך זה דורש המון תשומת לב ולשחק עם התוכי מסוג קאקדו.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

[quote="2319";p="48378"]מי מה שאני יודע גם ג'קו נחשב לתוכי בינוני ..[/quote]

ג'אקו נחשב לתוכי גדול.
תמונה

סמל אישי של משתמש
shai30
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shai30 »

שאתה אומר קקדו אתה מתכוון לאמברלה או צהוב ציצית תמונה
התוכים הנל הם לא בחירה נכונה לתוכי ראשון תמונה, נכון שאתה הולך
למישהו שיש לו קקדו אז התוכי בובה ואתה משחק איתו ומתאהב
אבל שיש בעיות אתה לא שם וזה שמגדל אותו יודע איך להתנהג
איתו .
תאר לך שהתוכי יתחיל להיות תוקפני אתה יודע מה לעשות תמונה
אתה מסוגל להרגיע תוכי בגודל כזה ועם מקור בגודל כזה.

בלי קשר אקלקטוס הוא בחירה הרבה יותר טובה (לדעתי)
וגם בפחות מחצי מחיר בכל אופן מה שתבחר אנחנו פה בפורום
נעזור לך ונגבה אותך בכל בחירה שהיא

בהצלחה

שי
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום וברוך הבא,

ראשית אציין מספר דברים,תוכי קשור נאמן מביע חיבה זהו תוכי שטיפלו וגידלו אותו באופן נכון ומקצועי,רבים נוטים להאשים את התוכים
אך בעצם האשמה רובה ככולה בנו,חוסר מקצועיות והבנה גורמים לתוכי להפוך לסגור תוקפן או חסר אמון.
בתוכים מהסוגים הגדולים ההבנה הרבה יותר משחקת תפקיד מאשר בתוכים בינטונים קטנים ,הם פחות רגישים .
מאחר ובחרת בין שני סוגים אקלקטוס או קקדו שני סוגים שהטיפול בהם מצריך לא מעט ידע אני יכול כמעט בוודאות לומר ששניהם
יהיו חיות מחמד מעולות עם גידול נכון.
לכל תוכי ישנו את האופי המלווה אותו ,הקקדו נחשב לתוכי שללא תשומת לב ימרוט ,כך גם הג'אקו והאקלקטוס ,אך מכאן נובעת הטעות
של המגדלים החדשים,הרצון לתת תשומת לב על מנת להעשיר את חיי התוכי הינה בעוכרנו,התוכי יודע לקבל אהבה במינון אין סופי,הוא יודע גם לתת משקל לזמן ולאיכות שהמטפל משקיע בו,לרוב בתקופה הראשונה היחס והזמן המושקע הוא רב בדרך כלל ולאחר מכן נוצרת נסיגה שהתוכי
מפרש אותה בצורה אחת כחוסר יחס/נתישה.מגדלים מקצועיים יודעים היטב להרגיל את התוכי ליחס בצורה מדודה עוד כשהתוכי בשלבי גמילה ונמנעים מבעיות.עד לכאן בנושא החלק שלנו בגידול.

בעיקרון אקלקטוס נחשב לתוכי "נינוח" מאחר ואינו פעיל לרוב (לא כולם אוהבים )במיוחד בכלובים המיועדים להאכלות יד,בוולירים גדולים הוא קצת יותר פעיל,הוא נחשב גם כלועס קשה אך פחות מהקקדו ,גם לזה וגם לזה צריך לאפשר ללעוס ענפים בכלוב לשמירה על המקור .חלק מהמגדלים טוענים שהאקלקטוס רועש ברמות בלתי נסבלות במיוחד בגיל הבגרות והנקבות תוקפניות כלפי המטפל ובני הבית תוך כדי שמירה על הטריטוריה (הכלוב) ,שוב עם גישה נכונה ומקצועית אפשר להנמיך את גובה התוקפנות.
הקקדו לעומת זאת נחשב לקולני ורועש במיוחד,ישנם סוגים שנחשבים לרועשים פחות כמו הקקדו הלבן אך בעיקרון רמת הרעש היא גבוהה.
כשמדובר על רמת רעש צריך להבהיר שאין מדובר בשריקות רמות אלא מדובר בצווחות שיתכן שאתה תסבול אך אחרים בסביבתך לא בטוח.
רמת הדיבור לדבריך אינה חשובה אך אציין שבאופן כללי הקקדו נחשב לתוכי עם רמת דיבור נמוכה והאקלקטוס נמוכה עד בינונית,רמת הדיבור
הינה סטטסטית וכמובן שישנם יוצאים מהכלל לכאן ולכאן.

בהצלחה עם הבחירה והמשך לעדכןתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”