ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ירקות ופירות בזמן דגירה
מנהל: מפקחים
ירקות ופירות בזמן דגירה
שלום ,
יש לי זוג ג'רדין שיושב על ביציים כבר שבועיים .
לזוג יש מינימום הפרעות .
אני נותן אוכל מים פעמיים בשבוע { מחסניות } .
לגבי ירקות ופירות היות וצריך לתת ולרוקן לאחר מספר שעות האם נכון להפסיק לשבועיים שלושה ?
דורון
יש לי זוג ג'רדין שיושב על ביציים כבר שבועיים .
לזוג יש מינימום הפרעות .
אני נותן אוכל מים פעמיים בשבוע { מחסניות } .
לגבי ירקות ופירות היות וצריך לתת ולרוקן לאחר מספר שעות האם נכון להפסיק לשבועיים שלושה ?
דורון
Re: ירקות ופירות בזמן דגירה
הכל טרי הבעיה שאת הירק צריך גם להכניס וגם להוציא באותו היום וזו הפרעה כפולה .
ג'רדין זה תוכי אפריקאי ......
ג'רדין זה תוכי אפריקאי ......
לא צריך להפסיק,
תן פירות ירקות כל יומיים וגם מים טריים,אני לא יודע מה זה מחסניות (בנוגע למים ) אבל מים טריים חשובים לא פחות מהאוכל.
אני נוהג להודיע לתוכים על בואי כדי שלא יופתעו וילחצו,לאחר שהם יודעים שאני עומד להגיע אני מחכה מספר שניות לפני שאני ניגש ונותן להם "להתארגן" ,חלקם נמלטים לתוך תאי ההטלה וחלקם ממשיכים לעמוד ולבחון את מעשיי.
הם רגילים לכך שאני בבוקר פותח את חזית הכלוב ובערב סוגר,בין לבין אני נכנס נותן תוספות בודק מזון וכו'.
בקיצור אל תפסיק בשיגרה ובמיוחד לא במתן מזון כזה או אחר שהיית נוהג לתת..
תן פירות ירקות כל יומיים וגם מים טריים,אני לא יודע מה זה מחסניות (בנוגע למים ) אבל מים טריים חשובים לא פחות מהאוכל.
אני נוהג להודיע לתוכים על בואי כדי שלא יופתעו וילחצו,לאחר שהם יודעים שאני עומד להגיע אני מחכה מספר שניות לפני שאני ניגש ונותן להם "להתארגן" ,חלקם נמלטים לתוך תאי ההטלה וחלקם ממשיכים לעמוד ולבחון את מעשיי.
הם רגילים לכך שאני בבוקר פותח את חזית הכלוב ובערב סוגר,בין לבין אני נכנס נותן תוספות בודק מזון וכו'.
בקיצור אל תפסיק בשיגרה ובמיוחד לא במתן מזון כזה או אחר שהיית נוהג לתת..
אלי ,
האם אתה מדבר על אפריקאים ?
האם אתה מדבר על אפריקאים ?
דורון אל תדאג,גם אם הזכר נמלט לתא לא יקרה כלום לביצים והם בטוח שלא יעזבו אותם.
תתנהג כרגיל,והמשך בשיגרה.
אני אוסיף ואומר לך שאני גם שוטף את הכלובים בזרמים מטורפים,מריעים יריעות ניילון מהריצפה ומחליף בחדשות והכל
כשיש להם ביצים,הם נכנסים לתאים ופשוט לא יוצאים,לא קורה כלום.
אני לא מוותר על מזון וניקיון בגלל שהם מטילים,אותו דבר אתה יכול להגיד גם כשיש גוזלים קטנים.
לכן אני אומר התנהג כרגיל ללא חשש.
אתה יכול אפילו לעשות כמו שאני עושה ,בכל פעם שאני נכנס מסדר מחליף וכו',כשאני יוצא אני לוקח מספר בוטנים (שהם מתים עליהם)
מקופסה שנמצאת במיוחד בשביל זה,ומחלק לכל תא מספר בוטנים.
עוד לפני שאני נכנס הבייתה אני שומע את פיצוח הבוטנים,אני לא אתפלא שהם מחכים לזה בכל פעם שאני נכנס לכלוב.
תתנהג כרגיל,והמשך בשיגרה.
אני אוסיף ואומר לך שאני גם שוטף את הכלובים בזרמים מטורפים,מריעים יריעות ניילון מהריצפה ומחליף בחדשות והכל
כשיש להם ביצים,הם נכנסים לתאים ופשוט לא יוצאים,לא קורה כלום.
אני לא מוותר על מזון וניקיון בגלל שהם מטילים,אותו דבר אתה יכול להגיד גם כשיש גוזלים קטנים.
לכן אני אומר התנהג כרגיל ללא חשש.
אתה יכול אפילו לעשות כמו שאני עושה ,בכל פעם שאני נכנס מסדר מחליף וכו',כשאני יוצא אני לוקח מספר בוטנים (שהם מתים עליהם)
מקופסה שנמצאת במיוחד בשביל זה,ומחלק לכל תא מספר בוטנים.
עוד לפני שאני נכנס הבייתה אני שומע את פיצוח הבוטנים,אני לא אתפלא שהם מחכים לזה בכל פעם שאני נכנס לכלוב.
דורון אני מדבר רק על אפריקאים ,זה מה שאני מגדל.ולא האכלות יד לשעבר.
הי דורון וכולם
חלק מהתוכים שלי מאוד רגילים לזה שאני מנקה להם את הכלוב מחדש את המים והמזון הם גם רגילים לשעות.
יש לי זוג של מזמרים שהם ממתינים בבוקר למזון החדש ואוכלים לי מהיד הם ממש לא מפחדים,
הזכר גם מאוד אוהב את הצילצול של הטלפון שלי והוא מבצע נסיונות יפים לשרוק בצורה הכי דומה לטלפון.
שי
חלק מהתוכים שלי מאוד רגילים לזה שאני מנקה להם את הכלוב מחדש את המים והמזון הם גם רגילים לשעות.
יש לי זוג של מזמרים שהם ממתינים בבוקר למזון החדש ואוכלים לי מהיד הם ממש לא מפחדים,
הזכר גם מאוד אוהב את הצילצול של הטלפון שלי והוא מבצע נסיונות יפים לשרוק בצורה הכי דומה לטלפון.
שי
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,