ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הגרין ווינג הטילה ביצה ולא דוגרת.
מנהל: מפקחים
הגרין ווינג הטילה ביצה ולא דוגרת.
הנקבה הטילה ביצה !
הגעתי הביתה ממש עכשיו וניגשתי אל זוג הגרין ווינג שלי על מנת להחליף להם מים ושמתי לב שהנקבה נמצאת מחוץ לתא ההטלה (כבר יומיים) והזכר בפנים.
כשהצצתי אל תא ההטלה שמתי לב שישנה ביצה אחת שכנראה הנקבה הטילה אתמול.
מה עושים? הבנתי שיש מדגרות שניתן לרכוש? האם לרכוש עכשיו? האם לאחר שתהיה לי מדגרה האם להוציא את הביצה מתא ההטלה ולהכניס למדגרה או לחכות שהגוזל ייבקע? (בהנחה והביצה באמת פוריה).
איך ינתן לדעת האם הביצה פוריה?
מהם סוגי הדייסות שנותנים לגוזלים? כל כמה זמן להאכיל גוזלים כאלה? מה הטמפרטורות שהם צריכים להיות?
דבר נוסף. שמתי לב שהזוג אוכל מעט מאוד ! מה לעשות? האם יש אוכל מסוים שרצוי לתת להם בזמן הזה?
האם הגיוינ שהזכר הוא שזה שדוגר והנקבה בחוץ כל הזמן?
אשמח לתגובות.
יניב.
הגעתי הביתה ממש עכשיו וניגשתי אל זוג הגרין ווינג שלי על מנת להחליף להם מים ושמתי לב שהנקבה נמצאת מחוץ לתא ההטלה (כבר יומיים) והזכר בפנים.
כשהצצתי אל תא ההטלה שמתי לב שישנה ביצה אחת שכנראה הנקבה הטילה אתמול.
מה עושים? הבנתי שיש מדגרות שניתן לרכוש? האם לרכוש עכשיו? האם לאחר שתהיה לי מדגרה האם להוציא את הביצה מתא ההטלה ולהכניס למדגרה או לחכות שהגוזל ייבקע? (בהנחה והביצה באמת פוריה).
איך ינתן לדעת האם הביצה פוריה?
מהם סוגי הדייסות שנותנים לגוזלים? כל כמה זמן להאכיל גוזלים כאלה? מה הטמפרטורות שהם צריכים להיות?
דבר נוסף. שמתי לב שהזוג אוכל מעט מאוד ! מה לעשות? האם יש אוכל מסוים שרצוי לתת להם בזמן הזה?
האם הגיוינ שהזכר הוא שזה שדוגר והנקבה בחוץ כל הזמן?
אשמח לתגובות.
יניב.
נערך לאחרונה על ידי eli_lea ב 28 אפריל 2009 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: נערכה כותרת לא אינפורמטיבית
סיבה: נערכה כותרת לא אינפורמטיבית
Re: הגרין ווינג הטילה ביצה ולא דוגרת.
היי יניב,
ראשית אני מציע שלא תפריע,לעיתים קרובות הזכר נכנס לתא מתוך רצון לשמור על הביצה ולעיתים ישתתף בדגירה .
הנקבה לא דוגרת עדיין מאחר והיא מתחילה לעיתים לדגור לאחר ביצה שנייה .
העברת הביצה להדגרה לא מסתיימת ברכישת מדגרה,יש לרכוש הרבה ניסיון הן בנושא ההדגרה והן בטיפול בגוזלים מגיל יום.
מלבד מדגרה שהיא הוצאה לא קטנה אתה צריך אומנת מקצועית ומדוייקת.
האכלת הגוזלים בימיהם הראשונים (שבוע ראשון) צריכה להיעשות כל שעתיים ארוחה ראשונה שש בבוקר ארוחה אחרונה שתיים עשרה בלילה.
ישנם דייסות המיועדות לסוגי הגוזלים השונים (על פי גודלם).
אני חושב שאתה רץ קדימה עם נושא ההדגרה וההאכלה,תשתדל לא להפריע ,לא להיכנס לכלוב בשעות החשכה,לתת אוכל ומים ולעזבם.
תמתין כמה ימים להטלת הביצה השנייה ואז תראה מה קורה.
ראשית אני מציע שלא תפריע,לעיתים קרובות הזכר נכנס לתא מתוך רצון לשמור על הביצה ולעיתים ישתתף בדגירה .
הנקבה לא דוגרת עדיין מאחר והיא מתחילה לעיתים לדגור לאחר ביצה שנייה .
העברת הביצה להדגרה לא מסתיימת ברכישת מדגרה,יש לרכוש הרבה ניסיון הן בנושא ההדגרה והן בטיפול בגוזלים מגיל יום.
מלבד מדגרה שהיא הוצאה לא קטנה אתה צריך אומנת מקצועית ומדוייקת.
האכלת הגוזלים בימיהם הראשונים (שבוע ראשון) צריכה להיעשות כל שעתיים ארוחה ראשונה שש בבוקר ארוחה אחרונה שתיים עשרה בלילה.
ישנם דייסות המיועדות לסוגי הגוזלים השונים (על פי גודלם).
אני חושב שאתה רץ קדימה עם נושא ההדגרה וההאכלה,תשתדל לא להפריע ,לא להיכנס לכלוב בשעות החשכה,לתת אוכל ומים ולעזבם.
תמתין כמה ימים להטלת הביצה השנייה ואז תראה מה קורה.
שלום רב .
אני לא מציק להם, נותן להם בבוקר את הירקות והפירות, התערובת, מים וכמה אגוזים ועוזב אותם.
את הביצה ראיתי רק במקרה וזה היה לאחר ששמתי לב שרק תוכי אחד נמצא בכלוב והשני בתוך תא ההטלה ומתוך סקרנות ודאגה רציתי לראות מה איתו ואז הבחנתי בביצה.
ע"פ הצעתך החלטתי לא לרכוש מדגרה ולתת לגוזלים לבקוע מהביצים ולהישאר עם ההורים כשבוע וחצי עד שבועיים.
מה שאני מעוניין לרכוש זו אומנת.
האם יש לך מידע על אומנת טובה? סוג כלשהו?
לגבי זמני ההאכלה , לא תהיה בעיה להאכיל אותם בכל שעתיים רק השאלה היא מה קורה לאחר שבוע?
האם יש איזו טבלה כלשהי שבה ניתן לדעת את הטמפרטורות המתאימות לגוזלים בכל שבוע ושבוע , מה כמות הדייסה שיש לתת לגוזל בכל שבוע ושבוע והאם כשהם גודלים זמן ההאכלה שלהם גודל משעתיים לשלוש או אולי יותר?
תודה רבה,
יניב.
אני לא מציק להם, נותן להם בבוקר את הירקות והפירות, התערובת, מים וכמה אגוזים ועוזב אותם.
את הביצה ראיתי רק במקרה וזה היה לאחר ששמתי לב שרק תוכי אחד נמצא בכלוב והשני בתוך תא ההטלה ומתוך סקרנות ודאגה רציתי לראות מה איתו ואז הבחנתי בביצה.
ע"פ הצעתך החלטתי לא לרכוש מדגרה ולתת לגוזלים לבקוע מהביצים ולהישאר עם ההורים כשבוע וחצי עד שבועיים.
מה שאני מעוניין לרכוש זו אומנת.
האם יש לך מידע על אומנת טובה? סוג כלשהו?
לגבי זמני ההאכלה , לא תהיה בעיה להאכיל אותם בכל שעתיים רק השאלה היא מה קורה לאחר שבוע?
האם יש איזו טבלה כלשהי שבה ניתן לדעת את הטמפרטורות המתאימות לגוזלים בכל שבוע ושבוע , מה כמות הדייסה שיש לתת לגוזל בכל שבוע ושבוע והאם כשהם גודלים זמן ההאכלה שלהם גודל משעתיים לשלוש או אולי יותר?
תודה רבה,
יניב.
אך בכל זאת, האם תוכל בבקשה לענות לי על השאלות ?
תודה רב,
יניב.
היי יניב,
לדעתי עשית נכון מאוד,
תן להורים לדגור ולהתנסות בגידול,כך הם רוכשים וירכשו ניסיון לפעמים הבאות,מלבד זאת כפי שציינתי הדגרה דורשת ידע
וזה לא פשוט בכלל כפי שמציגים את העניין.
אני מציע שתוציא גוזלים בגיל שבועיים עד שלושה.בגיל הזה אין כל בעייה להחתים,ואין בעייה מבחינת אומנת לא הכי מקצועית.
בכל מקרה אם אתה מעוניין באומנוות מקצועיות ישנם מספר חברות שאדבר עליהן בהמשך.
האכלת הגוזלים בכל שעתיים הינה בשבוע הראשון לחייהם,אם הוצאת אותם בגיל שלושה שבועות בערך חמישה ארוחות מספיקות בהחלט.
ארוחה ראשונה 6:00 בבוקר ארוחה אחרונה 24:00 כל 4 שעות.
ככל שהגוזלים גדלים טווח שעות ההאכלה גדל ואיתו גם המינון של הדייסה.
אם אתה מתכוון להאכיל כדאי שתקרא חומר רלוונטי,כך תתגבר על בעיות שונות ותהיה מוכן יותר .(לינק בהמשך).
כמות המזון משתנה מגוזל לגוזל גם אם הם באותו גיל,ההאכלה צריכה להיעשות על פי הזפק ותכולתו,בלינק שתקבל יש הסבר
וכל מה שאינך מבין או חושב שלא הבנת תשאל ונעזור לך ברצון.
עלייך להצטייד בכלי האכלה,זה יכול להיות כפי או מזרק,אני מעדיף להאכיל במזרק מאחר ותמיד יש לי אינדיקציה לגבי כמות המזון שהגוזל אוכל.מזרקים אפשר לקנות בבית מרקחת (סופר פארם) ואפילו ברישתות השיווק כמו "קוסמוס" .
גודל המזרק צריך להיות תואם לכמות המזון.המזרקים מאוד זולים אבל נשחקים במהרה.
דייסות:
ישנן מספר סוגי דייסות של חברות שונות,הדייסה צריכה להיות מותאמת לסוג וגודל התוכי.
היום מייצרים את הדייסות שיתאימו לטווח גדלים גדול ככל שניתן,מבינוני ומעלה אותה דייסה.
חלקן עם אחוזים כאלה ואחרים של חלבונים וויטמיים.
אני עד היום גידלתי את הגוזלים שלי על שני סוגי דייסות,אחת מהן הינה של חברת קייטי והשנייה של פריטי בירד,בשניהן
לא נתקלתי בבעיות או תופעות כאלה ואחרות.
מאחר והינך מגדל סוג של תוכי שנחשב כגדול אתה צריך גם לדאוג שהאומנת תתאים ולא תהיה נמוכה מידי.
ישנם מספר יצרנים למדגרות מתועשות ומחירם בהתאם.
יש לך אומנות של R-COM
Bird Pavilion Nebulizer - האומנת של RCOM
יש אומנות של חב' DMP (עשינו ביקורת רק למדגרה ,תריץ חיפוש בגוגל תמצא.
יש אומנות של "דורון" .
באופן כללי אתה יכול לרכוש גם אומנת יש שנייה ויש כמה כאלה ביד שניים.
לינק בנושא האכלות יד:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
לדעתי עשית נכון מאוד,
תן להורים לדגור ולהתנסות בגידול,כך הם רוכשים וירכשו ניסיון לפעמים הבאות,מלבד זאת כפי שציינתי הדגרה דורשת ידע
וזה לא פשוט בכלל כפי שמציגים את העניין.
אני מציע שתוציא גוזלים בגיל שבועיים עד שלושה.בגיל הזה אין כל בעייה להחתים,ואין בעייה מבחינת אומנת לא הכי מקצועית.
בכל מקרה אם אתה מעוניין באומנוות מקצועיות ישנם מספר חברות שאדבר עליהן בהמשך.
האכלת הגוזלים בכל שעתיים הינה בשבוע הראשון לחייהם,אם הוצאת אותם בגיל שלושה שבועות בערך חמישה ארוחות מספיקות בהחלט.
ארוחה ראשונה 6:00 בבוקר ארוחה אחרונה 24:00 כל 4 שעות.
ככל שהגוזלים גדלים טווח שעות ההאכלה גדל ואיתו גם המינון של הדייסה.
אם אתה מתכוון להאכיל כדאי שתקרא חומר רלוונטי,כך תתגבר על בעיות שונות ותהיה מוכן יותר .(לינק בהמשך).
כמות המזון משתנה מגוזל לגוזל גם אם הם באותו גיל,ההאכלה צריכה להיעשות על פי הזפק ותכולתו,בלינק שתקבל יש הסבר
וכל מה שאינך מבין או חושב שלא הבנת תשאל ונעזור לך ברצון.
עלייך להצטייד בכלי האכלה,זה יכול להיות כפי או מזרק,אני מעדיף להאכיל במזרק מאחר ותמיד יש לי אינדיקציה לגבי כמות המזון שהגוזל אוכל.מזרקים אפשר לקנות בבית מרקחת (סופר פארם) ואפילו ברישתות השיווק כמו "קוסמוס" .
גודל המזרק צריך להיות תואם לכמות המזון.המזרקים מאוד זולים אבל נשחקים במהרה.
דייסות:
ישנן מספר סוגי דייסות של חברות שונות,הדייסה צריכה להיות מותאמת לסוג וגודל התוכי.
היום מייצרים את הדייסות שיתאימו לטווח גדלים גדול ככל שניתן,מבינוני ומעלה אותה דייסה.
חלקן עם אחוזים כאלה ואחרים של חלבונים וויטמיים.
אני עד היום גידלתי את הגוזלים שלי על שני סוגי דייסות,אחת מהן הינה של חברת קייטי והשנייה של פריטי בירד,בשניהן
לא נתקלתי בבעיות או תופעות כאלה ואחרות.
מאחר והינך מגדל סוג של תוכי שנחשב כגדול אתה צריך גם לדאוג שהאומנת תתאים ולא תהיה נמוכה מידי.
ישנם מספר יצרנים למדגרות מתועשות ומחירם בהתאם.
יש לך אומנות של R-COM
Bird Pavilion Nebulizer - האומנת של RCOM
יש אומנות של חב' DMP (עשינו ביקורת רק למדגרה ,תריץ חיפוש בגוגל תמצא.
יש אומנות של "דורון" .
באופן כללי אתה יכול לרכוש גם אומנת יש שנייה ויש כמה כאלה ביד שניים.
לינק בנושא האכלות יד:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
אין צורך לחכות,חזי אני לא חושב שרכישת ידע והכנה מוקדמת פסולה,להיפך תמיד כדאי להתכונן ולחשוב על הפרטים.
אני מכיר כאלה שלא השחילו טבעות בגלל "שלא חשבו בזמן".
ללמוד תמיד טוב גם אם לא מיישמים
אני מכיר כאלה שלא השחילו טבעות בגלל "שלא חשבו בזמן".
ללמוד תמיד טוב גם אם לא מיישמים

יש לי משהו קטן להוסיף
בגלל שגרין ווינגד זה תוכי גדול אז עם וכאשר יש גוזלים שרוצים להוציא להחתמה צריך לעשות את זה בשיא הזהירות, גם מהגוזלים וגם מההורים!
שמעתי על כמה מקרים שההורים תקפו את המגדל כשהוא בא להוציא את הגוזל וגם מקרה אחד של ארה בלו אנד גולד שהגוזל נשך את המגדל בגלל שהוא פחד.
תמיד חשוב לשמור על זהירותתת!!
בהצלחה ותעדכןן
בגלל שגרין ווינגד זה תוכי גדול אז עם וכאשר יש גוזלים שרוצים להוציא להחתמה צריך לעשות את זה בשיא הזהירות, גם מהגוזלים וגם מההורים!
שמעתי על כמה מקרים שההורים תקפו את המגדל כשהוא בא להוציא את הגוזל וגם מקרה אחד של ארה בלו אנד גולד שהגוזל נשך את המגדל בגלל שהוא פחד.
תמיד חשוב לשמור על זהירותתת!!
בהצלחה ותעדכןן
אלי אין בעייה לשאול שאלות ולרכוש ניסיון אבל כשמדברים
לפני יותר מידי אתה יודע מה יוצא בסוף .
לפני יותר מידי אתה יודע מה יוצא בסוף .

אני מבין את כוונתך חזי ידידי,אבל לעיתים אין ברירה וצריך להיות מוכנים.
אני מחזיק לבחור אצבעות ומברך שההטלה תהיה פורייה ומוצלחת...ואם לא לא נורא,לפעם הבאה הוא יהיה בעל ידע
עשיר יותר וידע כיצד לנהוג.
אני מחזיק לבחור אצבעות ומברך שההטלה תהיה פורייה ומוצלחת...ואם לא לא נורא,לפעם הבאה הוא יהיה בעל ידע
עשיר יותר וידע כיצד לנהוג.