ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם עוד יבקעו..??

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אדי
ביצה
ביצה

האם עוד יבקעו..??

שליחה על ידי אדי »

היי, יש לי זוג דררות ולהם 3 ביצים.. איני זוכרת בדיוק את היום בו גיליתי את הביצים אבל זה היה בשבוע של פסח (מס' ימים לפני החג) קראתי שזמן הדגירה של דררות הוא בסבביבות 24 ימים,
עד כה חלפו כ-30 יום,האם יש בעיה?
יתכן ולא יבקעו בכלל?

(אגב, אני לא יודעת אם זה קשור אבל שנה שעברה בתאריך זה כבר בקעו גוזלים לזוג הזה..)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם עוד יבקעו..??

שליחה על ידי eli_lea »

היי אדי,

הבנתי שאת זו את ולא הוא תמונה

בכל אופן,אין קשר לתאריכים קודמים,מזג האויר משתנה גם בתאריכים דומים של השנה ויוצר שינויים הורמונליים ובכלל
זה תלוי גם בזוג ובסביבתם.
לגבי הביצים,אכו הדגירה אורכת בסביבות 23 יום אך כדאי לשים לב שהספירה מתחילה מרגע הדגירה עצמה שלעיתים
מתחיל לאחר הטלת הביצה השנייה ולעיתם אף שלישית.לכן לספירה את צריכה להוסיף את ההפרש של ההטלות של עוד
שני ביצים שמרווחי ההטלה ביניהן כיומיים.
מעבר לכך יתכן שחלק מהביצים לא פוריות (נניח הראשונות) אז שוב הספירה מתארכת כי את סופרת 23 יום מהביצה
השנייה או השלישית וכן הלאה.
30 יום זה די הרבה אבל אני לא הייתי נקט בפעולה כלשהיא עדיין והייתי ממתין עוד מספר ימים.
את כמובן יכולה לקצר את התהליך ולבדוק פוריות הביצה,אבל בשלב זה זה מיותר לחלוטין מאחר ועברת כבר את כל תקופת הדגירה.

בכל מקרה המשיכי לעדכן נשמח לשמוע כיצד הסתיימה הדגירה.

אגב בקיעת גוזלים בשנה שעברה מעידה שבעצם לא אמורה להיות בעייה עם הזוג ,הקפידי בתקופה זו על מזון עשיר ונקווה שתצליחי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”