בכמה ימים האחרונים התוכי שלי פשוט לא מקשיב לי, לא משנה מה אני אומר לו זה פשוט הופך למלחמה למשל:
אני הייתי אומר לו "רד" הוא היה יורד בלי בעיה, " עלה למקל" הוא היה עולה ועוד..
וביומיים האחרונים הדבר היחידי שהוא עושה זה"עלה"כל השאר הוא פשוט לא מקשיב. וגם ביומיים האחורנים הוא פשוט לא רוצה לקחת צו'פר מהיד שלי או של כל בני המשפחה. מה אלי לעשות כדי שהוא יחזור להקשיב לי?
השאלה השניה היא
שאחד מבני המשפחה רוצה לשחק איתו ומושיט אליו את היד הוא פשוט מתחיל לצרוח ולנשוך, כשאני מעביר אותו מהיד שלי ליד שלהם הוא גם צורח אבל בקטנה. מה אני יכול לעשות כדי שהוא היה יותר חברותי?
תודה מראש לכל העונים
ושבת שלום!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שתי שאלות בקשר לתוכי ,לא שומע לי ונושך.
מנהל: מפקחים
Re: שתיי שאלות בקשר לתוכי
לא הבנתי מה ההבדל בן "רד" ו"עלה למקל".
האם הוא יוצא מהכלוב על גבי היד?
האם הוא יוצא מהכלוב על גבי היד?
Re: שתי שאלות בקשר לתוכי ,לא שומע לי ונושך.
לפעמיים על גבי היד ולפעמיים אני פותח לו את הכלוב והוא יוצא לבד
אגב לא רק "רד" ו"עלה למקל" הוא לא מבצא גם "נשיקה" "בוא" וכו...
אגב לא רק "רד" ו"עלה למקל" הוא לא מבצא גם "נשיקה" "בוא" וכו...
הדרך כלל כשיש שינויים כאלה בהתנהגות צריך לנסות ולבחון מה קרה בתקופה האחרונה,האם התוכי נרתע בגלל מקרה כלשהוא
שגרם לו להיות חשדן ומרוחק.אני מציע שתתחיל לבנות את האמון מחדש ולא תוך כדי לחץ,ראשית תעבוד איתו לבד ולא עם כל בני הבית,אני
מציע שתרחיק אותו מאיזור הכלוב לחדר אחר,נסה לתרגל עימו מחדש את התרגילים אבל תתמקד בתרגיל אחד בלבד כגון "עלה " ו"רד"
שבח אותו בכל פעם ככל שניתן.
במקביל צריך לבדוק היטב שהצ'ופרים לא ניתנים לו כבדרך אגב ע"י בני הבית או נמצאים בתפריט היומי שלו,הצ'ופרים חייבים להיות אך ורק לאילוף.
שגרם לו להיות חשדן ומרוחק.אני מציע שתתחיל לבנות את האמון מחדש ולא תוך כדי לחץ,ראשית תעבוד איתו לבד ולא עם כל בני הבית,אני
מציע שתרחיק אותו מאיזור הכלוב לחדר אחר,נסה לתרגל עימו מחדש את התרגילים אבל תתמקד בתרגיל אחד בלבד כגון "עלה " ו"רד"
שבח אותו בכל פעם ככל שניתן.
במקביל צריך לבדוק היטב שהצ'ופרים לא ניתנים לו כבדרך אגב ע"י בני הבית או נמצאים בתפריט היומי שלו,הצ'ופרים חייבים להיות אך ורק לאילוף.
זה מה שאני עושה כשאני מכניס אותו לחדר הוא פשוט נרטע מלהקשיב וגם שהוא עושה משהו טוב ואני בא לתת לו את הצופ'ר ( שהוא רק לאילוף) הוא פשוט לא רוצה לקחת אותו...
ובקשר לשאלה השניים מה עלי לעשות?
ובקשר לשאלה השניים מה עלי לעשות?
אני חושב שבכל זאת קרה משהוא שגרם לו לפתע להתנהג כך,אל תלחץ,תן לו כמה ימים ותראה אם הוא חוזר לעצמו,הכי חשוב בלי לחץ
מצידך,אם הוא ירצה מעצמו לבוא אליך ולתקשר מה טוב,אם הוא נרתע תן לו מנוחה קצת .
מצידך,אם הוא ירצה מעצמו לבוא אליך ולתקשר מה טוב,אם הוא נרתע תן לו מנוחה קצת .