ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סדק/ שבר במקור של פיץ' פייס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
geulamag
ביצה
ביצה

סדק/ שבר במקור של פיץ' פייס

שליחה על ידי geulamag »

שלום לכם,
לפני כחודש פניתי אליכם לייעוץ בקשר להכנסת ציפור אהבה אחת מסוג של פיץ' פייס לכלוב בו יש כשישה פרסונטות. ובכן לאחר כמה ימים קצת קשים של הסתגלות, השתלב הפיץ' פייס והפך להיות אחד מהם, כלומר, עדיין יש מריבות מידי פעם , לא משהו ממוקד נגדו ולא משהו יוצא דופן. הוא אפילו התחבר לפרסונטה ( נקבה) מסוימת.
היום הבחנו במקור שלו בסדק או אפילו שברון קטן שממוקם מתחת לנחיריים ונמתח לרוחב של כמה מילימטרים.
ראינו את הסימן הנ"ל לפני כמה ימים והיינו בטוחים שמדובר בכתם של ליכלוך כלשהו .
רק היום הצלחנו להבחין די מקרוב ולהבין כי לא מדובר בכתם אלא בשברון קטן.
השאלה שלי אליכם, היא האם זה דבר שיכול לגרום לו לכאבים, ולהחמיר? האם יש משהו שאנו יכולים לעשות כדי לעזור לו להחלים?
האם שבר במקור יכול להיות מסוכן והאם יש אפשרות שזה יתאחה לו? ואם לא אז מה עושים?
אשמח לקבל תשובות.
תודה וחג שמח!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: סדק/ שבר במקור של פיץ' פייס

שליחה על ידי eli_lea »

כדאי היה שתצלם את המקום ותפנה את הש/אלה לד"ר גדי במענה מקצועי,לרוב שברים במקום קורים דווקה באיזור של הלעיסה
כתוצאה מלחיצה חזקה מידי על חפץ כהה,באיזור שאתה מדבר עליו זה נראה קצת מוזר ,יתכן שחסר לתוכים סידן וויטמין A כדאי
לבדוק את התזונה,יתכן מאוד שהוא נפגע מתוכי אחר שאחז בו במקור.
ישנם חלקים במקור ששבר יכול לגרום לתוכי לכאב עד כדי הפסקת אכילה.
geulamag
ביצה
ביצה

שליחה על ידי geulamag »

סידן וויטמין A, באיזה מזון אפשר להאכיל אותם בכדי להעשיר להם את צריכת הרכיבים האלה? והאם יש תוספים נוספים שניתן לתת להם ?
אשמח לקבל תשובות.
תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוקולי, קיווי, גזר ,סבידה (עצם דיונון) לתוספת סידן ובמידת הצורך ויטמין A בטיפות במים,שוב הכל תלוי מה נובע השבר
האם מחוסר בויטמין או כתוצאה מפגיעה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”