ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוספות מזון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
shimi
ביצה
ביצה

תוספות מזון

שליחה על ידי shimi »

קראתי באתר ברשת על תוספות כמו========>

ענפים שכוללים את העלים ואת הפירות של האקליפטוס,
שום ובצל,
חול צדפים-חול צדפים משמש גם כמצע וגם כמקור סידן טוב,
חומץ התפוחים ,
פחם מעץ הדר.

מה אתם אומרים??????
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוספות מזון

שליחה על ידי eli_lea »

למה ?===============> נמאס לך ממנו?תרום אותו וזהו.
סמל אישי של משתמש
כרמימן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: איתי כרמי

שליחה על ידי כרמימן »

ממי נמאס לו??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל הניסויים והניסיונות כביכול להעשיר את מזונו של התוכי גורמים נזקים,בכל פעם עולות שאלות על רכיבים כאלה ואחרים
ועל שיטות לתזונה "מיוחדת" .ישנם מזונות בדוקים המכילים את כל אבות המזון בתוספת פירות וירקות שגם את חלקם אני נמנע מלתת.
כל הנושא ההזנה נראה לי כהתגרות וכבחינה מיותרת של סיבולת התוכי.שמעתי על כאלה הממליצים (ביניהם וטרינרים ) על תזונה המבוססת על עצמות,בשר וקציצות מטובלות,מוצרי חלב (מוכח שלתוכי אין את האנזימים הדרושים לפירוקו) ,קוסקוס ועוד קישקושים כגון שום ובצל
אשר גורמים נזק חימצוני להמוגלובין כלומר פירוק ונזק לתאי הדם האדומים אשר גורמים לאנמיה ברמה מסוכנת.
ואני שואל...מה לכם בכל זה?ישנה תזונה מומלצת הנחשבת לבטוחה ומספקת בהחלט,למה לנסות ולהתעלות ולגרום לתוכי נזקים??
מדי פעם אני נפגש עם מגדלים כאלה ואחרים המספרים בהתלהבות כיצד התוכי שותף עימם בשולחן בארוחת הצהריים או הערב,ההנאה כולה של הבעלים,זה נחמד כשהתוכי אוכל מהצלחת את הגבינה הצהובה או בצל ,נחמד למשפחה המגדלת,אבל מה על התוכי?
אתם דואגים לתוכי הזינו אותו בכופתיות או בתזונה חליפית של תערובת זרעים משובחת בתוספת פירות וירקות,האמינו לי הוא יהיה בריא ושלם.
סמל אישי של משתמש
shimi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shimi »

ממש לא נימאס הוא חלק בלתי ניפרד מהמישפחה.

אבל יש כל מיני אתרים ברשת שמעידים על עצמם על מקצעיות,ורציתי לדעת את דעתכם
כל הנושא
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שימי דעתי ידועה בנושא,אם בשיחות פרטיות ואם בהסברים על גבי הפורום ,אני אומר את דעתי בנושא בתקיפות אך אין זה אומר שצריך
לקבל את דעתי,כל חבר יכול בוודאות להזין את התוכי כראות עיניו,הפורום לא קיים על מנת לכפות שיטת גידול או תזונה מסויימת,לכן
,אם חברים חושבים אחרת או מאכילים בצורה אחרת הם מוזמנים להגיב ולשלול את דבריי.
חלק ניכר מהמזונות המופיעים ברשת המומלצים לתוכים הם מזונות שהחבר של החבר נתן לתוכי שלו והנקבה פתאום הטילה 6 ביצים במקום 2,רוב ההמלצות לא מסתמכות על בדיקות מקיפות למזונות ומה הנזק שנגרם לתוכי בטווח הארוך.
האמת ואני לא מתבייש כשאני רואה או שומע שמזינים את התוכים שאני גידלתי ב"ג'אנק" אני מתרגז ואפילו מאוד,אבל זה כבר בעייה שלי.
אני מציע לחברים שמקבלים המלצות לתזונה שונה מהמקובל להיוועץ במספר וטרינרים ולהחליט כיצד לנהוג.
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

בזמנו כשהיה לי בית גידול של להקת ציפורי אהבה, קוקטלים, וזוג קוניור גרין צ'יק הייתי מוסיפה 3 פעמים בשבוע חומץ תפוחים אורגני למי השתיה של כל התוכים על פי המלצתו של מגדל מומחה בתחום התוכים. המינון היה 15 סי סי לליטר מים. אז נאמר שבחומץ תפוחים יש 19 סוגי מינרלים שעוזרים להגנה במחלות, סיוע בעיכול, ועוד. בנוסף נהגתי גם להשתמש בחומץ תפוחים לחיטוי הכלוב ומקלות העמידה.במשך 3 שנים לא ראיתי שנגרם נזק כל שהוא משמוש בחומץ.בקשר לאקליפטוס אני הייתי מוסיפה פעם בשבוע ענפי אקליפטוס צעירים עם הפירות שלהם התוכים היו טורפים את פירות האקליפוס ומשתעשעים עם הענפים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טובה אני סומך על הניסיון שלך,חומץ תפוחים אכן נחשב כחומר מסייע למערכת העיכול אך צריך לציין שהחומץ צריך להינתן במינון נכון ולא בהגזמה.לגבי ענפי האקליפטוס,אני משתמש בענפי האקליפטוס כענפי עמידה ובעלים (מספר מצומצם) בשימוש בתוך בית ההטלה,בדרך כלל אני מוסיף מספר פעמים בשנה את העלים אשר מרחיקים חרקים .לעומת זאת קראתי במספר מקומות שהפרחים עצמם עלולים להיות רעילים לכן אני נמנע מלהשתמש בהם.
אני מכיר גם מגדלים שנותנים לתוכים יום יום גבינה צהובה ולבנה והתוכים נראים טוב,אין זה אומר לגבי השפעות רחוקות טווח ולגבי האפשרות שתוחלת החיים של התוכי מתקצרת,קשה מאוד לבדוק את זה ולקבל קביעה חד משמעית.משאר הדברים ששימי ציין כתזונה לתוכי אני בהחלט נמנע ,יתכן שאני "שמרן" בנושא התזונה ואני מנסה ללכת על בטוח,כך אני נוהג וגם אצלי לא נראה שלתוכים ישנו מחסור מסויים בתזונה.
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

אלי אתה צודק, חומץ תפוחים ניתן במינון שציינתי ולא יותר משלוש פעמים בשבוע. יום כן ויום לא, ורק חומץ אורגני ולא זה שקונים בסופר. לגבי אקליפטוס יש דעות שונות, אבל דבר אחד בטוח, קליפות של גזע אקליפטוס הייתי אוספת ושמה בכלובים וכל התוכים אהבו לכרסם ולפרק אותם. למי שחושש מהפירות והפרחים של האקליפטוס, יכול להגיש לתוכים ענפים צעירים ללא הפריחה רק עם העלים וזה ישמש משחק לתוכים, וזה גם מונע חרקים כמו שציינת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”