ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חפירות בפינת הכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: חפירות בפינת הכלוב

שליחה על ידי אביבה »

אלון כתב:אבי,
לי יש נסיון בגידול ג'אקו(היו לי בעבר מס' תוכים כאלה-זוגות והאכלת יד),
בנוסף הג'אקו של שוני נמצא בכלוב ענק ומרווח והתנאים שלו מצויינים.
מאחר ואני מכיר את שוני והג'אקו שלו ראיתי זאת בעצמי ויש לציין ששוני נותן לג'אקו יחס נהדר,
יש לתוכי הזה אוצר מילים מדהים וחיקיים של בעלי חיים צלצול טלפון וכו....
רק תמוה שהוא מתוסכל.

התסכול של זן הג'אקו נפוץ לצערי ויש סיבות רבות לכך ולא רק גודל הכלוב.

אלון, שוני ציין שצ'יקו שלו "חפר" בהיותו בן חודשיים ולא עכשיו בהיותו בן שנתיים בערך.
האם ראית את התוכי של שוני, צ'יקו, חופר בחודשים האחרונים?

"רק תמוה שהוא מתוסכל" - איך הגעת למסקנה שצ'יקו מתוסכל?
המילה "תיסכול" לא הייתה, אינה ולא תהיה קיימת לגבי תוכי זה.
שוני נותן את נשמתו לצ'יקו וצ'יקו קשור לשוני בכל נימיי נפשו.
צ'יקו תוכי מאושר, עם שמחת חיים בלתי נדלית וחכם כשד משחת.

אלון ד"א,
איך חברך נתן לג'אקו שלך האפשרות לחבוט את ראשו על דפנות הכלוב למשך יום שלם ללא הפסקה, מבלי שחברך יתייחס למצוקתו?
הזדעזעתי רק מעצם המחשבה על היות התוכי בייסורים כאלה, נפשיים ופיסיים, עד למותו הנוראי.
ליבי נשבר.
תמונה

אלון
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אלון »

אביבה,
חברי לא היה בבית בזמן שזה קרה,אישתו ראתה זאת ומאחר והתוכי נשך אותה ימים ספורים קודם היא פחדה להתקרב אליו,והחבר היה רחוק מהבית כך שמה שקרה היה בלתי נמנע.
זה קורה קרה ויקרה,
כאשר אנשים רוכשים תוכי שכזה חובה קודם לרכישת התוכי לעשות שעורי בית וללמוד היטב על התוכי המיועד ולבדוק היטב את המוכנות לצרכיו של התוכי,
לא מעט אנשים רוצים תוכי העיקר שידבר ויעשה להם טוב בלב מבלי להבין את משמעות הדבר שגם לתוכי יש צרכים ולא אחת תוכי כזה ננטש ועובר מיד ליד ולא פלא שתוכים אלה נכנסים לדיכאון עמוק ולפעמים לא יוצאים מזה.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

לדאבוני הרב, אתה צודק.
אנשים לוקחים בעלי חיים בגלל סיבה מסויימת
ואינם רואים את מכלול הדברים. תמונה
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

אלון הרשה לי לחלוק על מסקנותיך לאחר שקראתי בעיון את תגובותיך בעץ המכובד הזה

איך הגעת למסקנה שציקו מתוסכל? אני ישבתי שעות עם הוטרינר ברמה של למידה וחקר הנושא והמסקנה היא מאוד פשוטה .
תוכי ככל שהוא יותר חכם הוא יותר חשוף לשיעמום ועם השיעמום מגיעה המריטה .ויש הוכחות להרבה תוכים חכמים מעל הממוצא שמורטים
ציקו הוא תוכי חכם הרבה מעל הממוצא . ויש לי הוכחות לענין .אוצר המילים שלו ענק כמות החיקויים שלו מדהימה

משפטים שלמים הוא מדקלם .אפילו לשיר הוא יודע .
והכי חשוב הוא היפראקטיבי.
הוא לא עומד לרגע במקום אחד לא על סטנד ולא על משענת כיסא הוא כל הזמן בתנועה ומחפש אקשיין

אני לעולם לא אמסור את ציקו . ואני אומר את זה לאחר הרבה מאוד חקירות בנושא .לי גם לא מפריע שהוא מורט ממש לא .הבעיה היחידה היא שאם הוא ימרוט עד רמה של פציעה עצמית אהיה נאלץ להביא לו בת זוג אבל אצלי בבית . בנסיון לעצור את המריטה .
אולי שכחת אבל את התוכי הראשון שלי רכשתי לפני 18 שנה בקירוב עוד בימי רז וקן התוכי במתכונתו הראשונה. לא נפלתי לעולם הזה בלי לדעת אותו הרבה שנים אחורה .
וכן אני אוהב את הסוג המכוער הזה עם הזנב האדום שנקרא גאקו .
אני אוהב את חוכמתו .אני אוהב את התנהגותו .אני אוהב את הביחד איתו .את כושר הלמידה והחיקוי שלו
מה לעשות אני אוהב גאקו .
כן .לא מעט אנשים מתיחסים לתוכי כאל חפץ .לא מעט אנשים קונים תוכי בלי לדעת ובלי להבין את גודל האחריות שהם לוקחים על עצמם .ואחרי שהתוכי מתנהג קצת כמו תוכי ולא עונה על ציפיותיהם הם נפטרים מהם .ולכן לצערי הרב הרבה תוכים עוברים מיד ליד וחלק מהתוכים החכמים האלה מוצאים את מותם משברון לב

אצלי זה לא יקרה

שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
אלון
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אלון »

שוני כתב:באחד מביקורי את צ'יקו כשהיה בן חודשיים (לפני שנתיים) ראיתי אותו חופר בפינת הכלוב .
ראיתי גם תוכים בוגרים יותר מתנהגים כך .
אשמח ללמוד ולדעת מדוע?
מבחינתי זה נראה כאילו הם כועסים וממורמרים וכך מוציאים את תסכולם
אשמח לשמוע דעתכם
שוני

שוני כתבתי על התסכול כתוצאה מדבריך בלבד !
בנוסף אני לא ממש אוהב את הג'אקו וזה עניין של טעם ולא כתבתי שהג'אקו מכוער !
כל אחד וטעמו הוא ועל זה אין לי ויכוח.
אני מעדיף זנים אחרים וזו דעתי גם אם אתה לא מסכים איתי וזה בהחלט בסדר.
אין צורך לכעוס אתה יכול לחלוק על דעתי ואף לשלול אותה לחלוטין,
על התנאים הטובים בהם אתה מגדל את הג'אקו שלך אני כלל לא חולק ואף משבח את נתינתך לתוכי וגם ציינתי זאת !
לגבי הג'אקו שהיה אצלי בעבר מדובר בסיפור שהיה בשנת 1987 לפני 20 שנים כאשר קיבלתי תוכי זה כיד 5 וכאמור לא ידעתי זאת ואז בנושא תוכים האכלת יד היה לי מעט ידע ורק התחלתי עם תוכים כאלה לאחר 4 שנים בגידול תוכים מזנים אחרים,
כיום לאחר 24 שנים אין לי ספק שרכשתי נסיון רב בתחום ובטח שלא הייתי מכניס לביתי תוכי עם עבר של תלאות כפי שהיה לי בעבר.
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

איפה ראית כעס בדברי?
אני צינתי עובדות ואת דעתי על הגאקו שהוא התוכי המועדף עליי .
אני כתבתי שאין לתוכי שלי תסכולים (אני חושב שזה לגיטימי לאור המסקנות שהגענו יחד עם הוטרינר שלי)
אתה הכנסת את נושא התסכול של ציקו כפרט ואני תיקנתי אותך .
אני גם שאלתי שאלה לגיטימית בנושא החפירות

ואתה ענית

יש הטוענים שזו התנהגות אופיינית וטבעית של הג'אקו לאור זאת שבטבע הג'אקו נוהגים לשוטט בלהקה על הקרקע שעות רבות בחיפוש אחרי מזון וזרעים של עצים הנובטים בקרקע ולכן הם חופרים בכלוב שזה מעין אינסטינקט של התנהגותם בטבע.

שזו התשובה הנכונה לשאלתי לפי מאמרים בנושא שקראתי .
ויש את תשובתו של אלי שהיא יותר מלגיטימית
בבקשה ממך באתר כמו שלנו יש דיעות לכאן ולכאן ודיונים עם דיעות שונות היות ולא מדובר במטימטיקה אלא בבעלי חיים ובנסיון שנצבר
לאורך שנים .כן מה לעשות גם לי יש נסיון מועט .
היות ואתה העלת את נושא קנית התוכים

כאשר אנשים רוכשים תוכי שכזה חובה קודם לרכישת התוכי לעשות שעורי בית וללמוד היטב על התוכי המיועד ולבדוק היטב את המוכנות לצרכיו של התוכי,
לא מעט אנשים רוצים תוכי העיקר שידבר ויעשה להם טוב בלב מבלי להבין את משמעות הדבר שגם לתוכי יש צרכים ולא אחת תוכי כזה ננטש ועובר מיד ליד ולא פלא שתוכים אלה נכנסים לדיכאון עמוק ולפעמים לא יוצאים מזה.

חשבתי שגם לי מותר להביע דעתי בנידון
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
אלון
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אלון »

לגיטימי,
עצם זה שהעלתי את נושא קניית תוכי מהסוגים "המדברים" זה על מנת לחדד את העניין ולהדגיש שמדובר כאן באחריות רבה ואף לתקופת חיים ולא כגחמה.
זה דבר שמגדלים רבים חייבים להפנים ולא לרכוש תוכי כזה כצעצוע שאם הוא לא מרצה את גחמת המגדל הוא יעבירו הלאה לאחר ומכאן חשיבות הדבר,מדובר בבעל כנף עם מנת משכל ורגישות רבה וזו חשיבות העניין.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

שוני כתב:באחד מביקורי את צ'יקו כשהיה בן חודשיים (לפני שנתיים) ראיתי אותו חופר בפינת הכלוב .
ראיתי גם תוכים בוגרים יותר מתנהגים כך .
אשמח ללמוד ולדעת מדוע?
אשמח לשמוע דעתכם
שוני

קראתי מאמרים, נכנסתי לפורומים של אתרים מחו'ל וקראתי תשובות שונות.
חלקם טוענים שחפירתם נובעת מתסכול, חלקם בגלל אינסטינקט חיפוש המזון בטבע .
אני לא יודעת מי צודק או שכולם צודקים, אבל בימים אלה אני מגדלת גוזלית ג'אקו חמודה
ואתמול הנחתי אותה לידי, על השולחן עד שהכנתי את מזונה.
בזמן המתנתה היא "חפרה" על השולחן באי שקט מופגן.
האם לייחס זאת לאי שקט בגלל הרעב, לחוסר הביטחון בעומדה על השולחן, שהוא משטח שטוח כמובן, מבלי יכולת להאחז במשהו?
אלון
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אלון »

אני אוסיף נקודה שמעלה בי חיוך,
אנו כותבים,מחליפים דעות,קוראים ספרות וכו...
ולא אחת מתעוררות להן שאלות נוספות,
וכאן אני אוסיף,
האם התוכים קוראים את הכתוב ומתנהגים על פי הכתוב ? ? ?
התוכים מתנהגים כתוכים ולא אחת תמוהה הסיבה להתנהגות הנראית לנו חריגה או לא טבעית.
מסקנה:
יש לנו המגדלים עוד הרבה ללמוד ולחקור ולא אחת נטעה בפירוש וההסבר לדרך התנהגות זו או אחרת ואף למרות הנסיון בגידול ארוך שנים,תמיד יש מה ללמוד,
לכן עולם התוכים עבורי לפחות מרתק ומהנה.
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

יש לי בקשה..סליחה עם אני קצת חוצפן!
אתם יכולים להפסיק למסגר, להגדיל, לצבוע בצבעים שונים, להדגיש וכו'..את הכתב. אתם כל הזמן מנסים להגיד משהו לשני ובגלל שאינכם יכולים לשנות את הטון, אתם מדגישים את דעתכם דרך הכתבב. וזה פשוט לא נעים לקרוא את הכל כ"כ שונה, מודגש ומוגדל בגדלים שונים..
תודה מראש.
נעול

חזור אל “מגדלים תוכים”