שלום ,
אני מגדל תוכונים אנגליים , בהטלות האחרונות היו בין חמש לשבע בקיעות ניקיתי את התאים תוך כדי גדילה של הגוזלים .
יש לי תא עם 5 גוזלים בני שבוע וחצי שבועיים .
האם אפשר להחליף להם תא ?
נושא שני ,
יצאו לי 5 גוזלים יפיפיים ולאחר שבוע וחצי בחוץ נפלו להם כל נוצות התעופה , מגדל אמר לי שמדובר במחלת הנשיקה הצרפתית .
האם יש דרכים להתמודד איתה ? ההורים של הגוזלים הוציאו כבר לא מעט גוזלים וכולם היו בריאים ויפים .
נושא שלישי ,
אני מעביר ביצים בין טורקיזנים לתוכונים , כמה זמן אני יכול לשמור את הביצים מחוץ לתא ובאיזה תנאים ?
תודה , דורון
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מספר שאלות בנושא תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: מספר שאלות בנושא תוכונים
בנוגע למחלות שאתה משער הפנה את האלה לד"ר גדי שרביט,לדעתי רק בבדיקה תוכל לדעת בוודאות במה מדובר.
בקשר ל"נשיקה צרפתית" שציינת,המחלה הזיהומית שאני מכיר הינה מחלת הנשיקה אבל איני רואה כל קשר לתוכים ולנשירת נוצות.(בדוק בפורום מענה מקצועי בבקשה).
ראשית בנוגע לניקוי תאים,לדעתי אם אין סיכול לחי הגוזלים מסיבה כלשהיא אין צורך לנקות ולהפריע,כמו בטבע בדיוק הם מסתדרים.
החלפת התא עלולה להיות בעייתית על אף שתוכונים כמעט סובלים הכל,הכל זאת לא הייתי לוקח סיכון וגרימת לחץ.
לגבי העברת ביצים.
העברת ביצים צריכה להתבצע רק במצבים קיצוניים,האפשרות והחשיפה למחלות גדול בהרבה כשאתה מעביר ביצים ממקום למקום,לדוגמה,אם התוכונים נושאים מחלה כלשהיא אתה מעביר אותה לתורכיזנים ולהיפך.
ביצים שעדיין לא התחילה הדגירה עליהן יכולים לשהות בתנאים סבירים כלומר מקום מוצל ובעל טמפרטורה נוחה ויציבה לפחות מספר ימים (ארבעה ימים),אם החלה דגירה והתפתחות עובר (נימי דם אפילו) הפסקת הדגירה יגרום לביצה לא להתפתח .
בקשר ל"נשיקה צרפתית" שציינת,המחלה הזיהומית שאני מכיר הינה מחלת הנשיקה אבל איני רואה כל קשר לתוכים ולנשירת נוצות.(בדוק בפורום מענה מקצועי בבקשה).
ראשית בנוגע לניקוי תאים,לדעתי אם אין סיכול לחי הגוזלים מסיבה כלשהיא אין צורך לנקות ולהפריע,כמו בטבע בדיוק הם מסתדרים.
החלפת התא עלולה להיות בעייתית על אף שתוכונים כמעט סובלים הכל,הכל זאת לא הייתי לוקח סיכון וגרימת לחץ.
לגבי העברת ביצים.
העברת ביצים צריכה להתבצע רק במצבים קיצוניים,האפשרות והחשיפה למחלות גדול בהרבה כשאתה מעביר ביצים ממקום למקום,לדוגמה,אם התוכונים נושאים מחלה כלשהיא אתה מעביר אותה לתורכיזנים ולהיפך.
ביצים שעדיין לא התחילה הדגירה עליהן יכולים לשהות בתנאים סבירים כלומר מקום מוצל ובעל טמפרטורה נוחה ויציבה לפחות מספר ימים (ארבעה ימים),אם החלה דגירה והתפתחות עובר (נימי דם אפילו) הפסקת הדגירה יגרום לביצה לא להתפתח .
Re: מספר שאלות בנושא תוכונים
אחלה , תודה