אחרי גידול של 2 תוכים מוחתמים,התחשק לי משו חדש,לנסות להחתים תוכי לבד.
לאחר צפייה במאמרים ראיתי את האומנות ואת מחיריהן שמוריד את החשק.
יום אחד ידידה הראתה לי תמונה של גוזל דררה שהיא החתימה וכתגובה ראשונה כתבתי לה "איך עשית את זה?!",הרי איך נערה תבזבז מאות שקלים על אומנת וטיפול,היא ישר ענתה לי "כל העסק עלה לי 200 שקל",התחלתי לחקור עד שהיא הסבירה לי איך היא גידלה אותו ואני הוספתי את השיפורים שלי.
חלק א: אומנת
הרוב שרוצים להתחים גוזל אחד לא מחתימים בגלל העלות היקרה של האומנת את האומנת שלי עשיתי ב 100 שקל וכך עשיתי אותה:
לקחתי קופסאת פלסטיק כזאת של 56 ליטר:

יש אותה כמעט בכל חנות כלי בית.
שמתי בה חבילת נסורת,על הנסורת שני עמודי עיתון,על העיתון שמתי חתיכות גדולות[ריבועים] של נייר כזה שיש בכל מטבח לניגוב ידיים.
תחפשו גלילים רחבים שיהיה יותר נוח.
תמונה סופית של האומנת:
http://up84.siz.co.il/up1/lxomhydyzti3.jpg
חלק ב: חימום
בשביל שלגוזל יהיה חם ונעים:
1) תקחו שני בקבוקים,מלאו אותם במים רותכים,הכניסו כל בקבוק לגרב ושימו באומנת.
2}שימו רשת מעל המכסה של האומנת ועליה מנורת שולחן ביתית רגילה עם 40 וואט.
תמונה של המנורה שהשתמשתי איתה:

בימים חמים ממש הייתי מכבה אותה.
תעקבו כל הזמן.
עם הגוזל מתנשף זה אומר שחם לו
עם הרגליים של הגוזל רועדות זה אומר שקר לו.
לחות- תקחו סמרטוט תרטיבו תקפלו ושימו בצד של האומנת שתהיה לגוזל לחות.
עזרים-לא השתמשתי בשום מדי חום או בדיקות פשוט הסתכלתי עליו וכל זמן בדקתי אותו
חלק ג: האכלה
שקניתי את רוקי המגדל אמר לי כמה להאכיל אותו עד שלמדתי לבד לפי הזפק שלו.
הזפק הוא גולה שמתנפחת בזמן האכילה.
לוקחים קופסאת פלסטיק שמים בה עיתון שמים בה את הגוזל ולאחר האכלה מחזירים בזהירות לאומנת.
ממלאים חצי שליש מים[רותכים] בכוס מוסיפים כפית אבקת דייסה עד שמתקבל נוזל שלא דליל וסמיך מדי.
לוקחים מזרק/כפית[ממליץ כפית-פחות לכלוך] ושופכים לו כל פעם שהוא בא ופותח את הפה.
לאחר האכלה תנקו אותו ותחזירו בזהירות לאומנת. תזהרו לו ללחוץ על הזפק שהאוכל לא יצא!!!.
כמות האכלה,מספר האכלות,זה לפי גיל התוכי.
חלק ד: הגיינה
בהתחלה עם רוקי החלפתי את העיתון והנייר 3 פעמים ביום עד שכמות הלכלוך הוא יצר ירדה ואיתה כמות ההחלפות.
לאחר כל החלפה אני ממליץ להחליף מים בבקבוקים שיהיה לו חם ונעים.
חלק ה: סיכום וטיפים.
1)בשבועות הראשונים הוא לא יהיה יציב עד שהוא התייצב,תשימו אותו בתחתית של כלוב כדי שיתרגל.
2)לבני נוער[רוב האנשים שרצו הסבר] שבוע לפני שאתם מתחילים להחתים תלכו לישון שעה מוקדם יותר כי בבוקר תצתרכו לקום שעה מוקדם יותר בשביל לטפל,להאכיל ולנקות את הגוזל.
3) למי שרוצה להתנסות עכשיו זה זמן טוב להחתים בחודשי הקיץ בגלל שלא צריך ממש לדאוג לחום.
אנשים חפרו לי יומיים שאני יסביר להם איך טיפלתי ברוקי אז קיבלתם אותו,מה שכתבתי הוא הדרך שטיפלתי ברוקי ולא מאמר ובטח לא מתאים למי שרוצה לגדל מקצועי,ההסבר מתאים לנוער שמעונינים להחתים גוזל אחד.
אני בטוח ששכחתי הרבה דברים אז תשאלו ואני יענה.