ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האומנתתת שאני הכנתי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: האומנתתת שאני הכנתי

שליחה על ידי שרוןןןן »

מזה פונקצינאלית .?*
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שרון שים אותם בקופסאות פלסטיק בתוך האומנת. ותרפד אותם בנסורת או נייר סופג.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

בדיוק מה שנטליקי אמרה זה מה שצריך לעשות.

בכל מקרה, פונקציונאלי - משהו שיש לו פונקציה, פעולה מסוימת.
כלי עם מים ללחות בתוך קופסא פתוחה לא פונקציונאלי כי בעצם הוא לא באמת "יעשה לחות" כשהאיזור לא סגור במידת מה.
וכן, מכסה זכוכית לא רעיון רע בכלל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב נראה שלקחת את העניין ברצינות גמורה וגם האבא נחלץ לעזרתך,אז נותר לאחל לך הרבה בהצלחה וללוות אותך ככל שניתן.

הארגז נראה מתאים בהחלט .
1.תוציא את הנסורת מהתחתית כי היא מיותרת לפחות כרגע,אני מעדיף את הארגז של האומנת נקי ממקומות שבהם יכולים להצטבר חיידקים,אצלך הארגז לא עומד בדיוק בהגדרה הזאת אבל הנסורת היא בהחלט מקום להצטברות חיידקים נוספת.
2.קח מטלית טבלה במעט אקונומיקה ומים ונקה את פנים הארגז,לאחר מכן יבש ועבור עם סמרטוט עם מעט מים (לח) ויבש שוב.
3.הכן קופסאות מרובעות בגובה של עשרה ס"מ ויותר ברוחב ועומק של 15 ס"מ בערך(אני בטוח שבמטבח במגירות של אמא תוכל למצוא משהוא,אל תשכח לבקש רשות שלא יאשימו אותי בעבירת רכוש.
4.בתוך הקופסה שים ריבוע של נייר מגבת אותו תחליף כל האכלה,ניתן לשים מתחת לנייר מגבת נסורת לספיגת הנוזלים.
5.הפעל את המנורה למשך מספר שעות ועקוב אחר החום במד טמפרטורה,לי המד טמפרטורה נראה גבוה מידי אם אפשר להורידו עוד למטה יותר טוב. אני מציע שלאחר שלוש ארבע שעות תראה לאיזה טמפרטורה הגיע החום באומנת.אם המנורה לא מצליחה לבנות חום במידה מספקת
תתחיל לסגור את החלק העליון ,טוב לסגור את החלק עליון בזכוכית כי אפשר לעקוב אחר המתרחש.
רעיון מאיפה להביא זכוכית-אם יש לך קשרים טובים עם אמא אתה תצליח לקבל מדף מהמקרר נראה לי שיתאים עד לגמילה,אם לא הצלחת שלח את אבא שישכנע אותה בדרך כלל זה עובד.
6.ויסות טמפרטורה-נסה לשים את האומנת במקום שיש בו הכי מעט שינויי טמפרטורה,למשל הפעלת מזגן יכולה לגרום לטמפרטורה לצנוח בלי שליטה בגלל שהטמפרטורה בסביבה יורדת. תנסה ללמוד במשך יומיים שלושה שהאומנת עובדת מה קורה בלילה ומה קורה במשך היום
כך שתגיע עם המכסה למצב שתוכל לשלוט פחות או יותר בחום של האומנת-תספר לנו על זה.

*הוצאת הגוזלים -תודיע כשיגיע הזמן ונדריך אותך.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אז ככה תודה על כל התגובות של כולם זה דבר ראשון

דבר רשני הוצאתי את הנסורת והכל ניקיתי ומצאתי קופסאות מרובעות כמו שאמרת

עכשיו הפעלית את המונרה וסגרתי את החלק למעלה עם עץ והשארתי טיפה פתוח מהצד

ואני רוצה לדעת איך להכין את הדיסה להתריח מים בקומקום ולהשים כפית דיסה.? בכוס ואז לשפוך עלייה את המים חמים חצי כוס לשפוך.? אבל המד טמפרטודה שקניתי הוא לא נכנס בכוס אז מה לעשות בדקתי בסופר פראם ואין יותר קטן מי מה שמצאתי..

ואם מישהו יכול להעלות לי תמונות איך שהוא האכיל את הגוזלים אם המזרק

ושאלה למה צריך חמש מזרקים יש לי 2 זה לא בסדר??

ואמרו לי צריך לחבר צינורת קטנה למזרק ולהכניס לגוזלים לתוך הפה את הצינות ואז להאכיל אותם.!?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אה ועוד משהו חשוב איפה כדאי לי להשים את המנורה.!?......
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

כבר שלש שעות שמנורה באומנת פועלת הוצאתי את כל הנסורת סגרתי את המכסה ודלקתי את המנורה המנורה המנורה הנחתי אותה בצד והגיע לי כבר ל36 מעלות זה לא טוב חחחח מה אני עושה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדאי שתקשיב לאדם אחד שאתה סומך עליו (לא חשוב מי זה )ולא תתפזר לכל הכיוונים.

הפעלת את המנורה וסגרת את העץ למעלה אבל מה למדת על הטמפרטורה בפנים?כמה מעלות?הטמפרטורה נשמרת?

הכנת הדייסה:
אני אומר לך באופן כללי,על כל אריזה ישנם הוראות יצרן כיצד להשתמש.

גוזל בן 10 ימים+ שזה המצב אצלך צריך לקבל דייסה שהוכנה מ-30% דייסה ו-70% מים.
אם יש לך כפיות מדידה זה יעזור (לעיתים יש במטבח למי שמבשל) אם אין תצטרך למצוא משהוא מתאים ,על מנת שתבין
אני אתן דוגמא,אם אתה לוקח כפית שטוחה של אבקה אתה צריך להוסיף שתי כפיות של מים ,יוצא שחסר מעט מים כי באחוזים
זה יוצא לא הכי מדוייק אבל זה העיקרון,בסך הכל שיהיה 100%.זה לא מדע מדוייק אבל פחות או יותר זוהי הסמיכות הרצויה.
כשהדייסה מתקררת היא הופכת עוד מעט סמיכה.

הוראות הכנה:
אתה שם את האבקה בכלי (עדיף זכוכית) כמו כוס נניח,על האבקה אתה מוסיף את המים החמים(כמו להכין קפה),אתה בוחש
את התערובת היטב עד אשר אתה מקבל מירקם חלק ללא חלקיקים וגושים,לאחר מילוי המזרק נער היטב שוב (סתום את הפתח עם האצבע)ולאחר מכן טפטף מעט על פרק היד,(כמו שבודקים לתינוקות לפני האכלה) ההרגשה צריכה להיות חמימה אבל לא חמה מידי.
אני ממליץ לחסרי ניסיון להשתמש במד טמפרטורה,אם אתה מתקשה אל תאכיל לפני שאתה בטוח בוודאות שהדייסה לא חמה מידי.

הגוזל צריך לקבל 4-5 ארוחות ביום על פי התרוקנות הזפק .

אם הגוזל יקבל מזון חם הוא יכווה בזפק ומכאן לסיבוכים ומוות הדרך קצרה.לכן בנושא טמפרטורת המזון הקפד הקפדה יתירה.

שני מזרקים מספיקים אבל תיקח בחשבון שהם נהרסים במהירות ולכן כדאי שיהיהו תמיד מיותרים שלא תיתקע.

אין צורך לחבר צינורית,פיית המזרק בזוית הפה מספיקה בהחלט,צינורית עלולה לגרות נזק יותר מתועלת,לכן וותר על הרעיון.

סירטון האכלה:

http://www.tukinfo.com/gallery/displayimage-151-0.html

ארוחת ערב משפחתית

כמובן שהגוזל שלך קטן יותר ויש לתת לו את האוכל לאט .
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אחי זה הגיע לי ל36 מעלות וכל האומנת סגורה איך אני מוריד.!?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית האומנת צריכה איוורור ולא צריכה להיות סגורה לגמרי,הגוזל עלול להיחנק באומנת סגורה כתוצאה מחוסר חמצן.
תפתח מעט את המכסה ,אם עדיין החום עולה תחליף נורה לנורה עם פחות W .
אתה חייב לבדוק את החום במצבים שונים,מאחר ואין לך טרמוסטט שיפסיק את הטמפרטורה כשהיא גבוהה מידי עליך לעקוב אחרי החום.
שים לב שכמובן כשהטמפרטורה ביום תהיה גבוהה כך גם באומנת ולהיפך.
חשוב שהמנורה לא תצליח לבנות טמפרטורה גבוהה מהנדרש ו"תבשל" את הגוזל,מאחר והמבנה שלך קטן המנורה מצליחה לחמם מאוד את האיזור.
תפעיל מחר את המנורה שוב במהלך הים כשחם למשך מספר שעות,תפתח את המכסה מעט ותעשה לך סימן כמה הוא פתוח שתידע כמה לפות ולסגור בעת הצורך.
שוב אני חוזר,האומנת חייבת איוורור.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”