שלום.
בקעו לי 2 גוזלים לפני כחודשיים בערך 2 זכרים. הם כרגע בשלב שהפסים על הראש מתחלפים לצבע אחיד. וישנו זכר אחד בריא ונראה בריא לגמרי אך אחיו עיניו מנופחות והנוצות מסביב לעיניים ירדו, הוא ישן במשך היום בעוד השא עירנים לחלוטין ומקודם ראיתי שהוא גירד עין אחת על המקל אחיזה. האמת היא שהנקבה שהטילה טותם הייתה עם זכר אחר ממש ממזמן. והוא מת לה בקן מאותה הסיבה, הוא היה נראה מנופח ועיניים מוזרות. לאחר מכן הבאנו לה זכר אחר וממנו באו הגוזלים. האמת היא שהם בקעו שבאותו הקן שהוא מת בו הזכר הקודם. רציתי לדעת במה מדובר והאם יש טיפול לכך. צירפתי תמונה שלו מהיום בכדי שיהיה אולי יותר קל לאבחן. תודה רבה מראש. מוראל.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכון מחלה
מנהל: מפקחים
Re: תוכון מחלה
התוכים חולים,נראה שמדובר בדלקת עיניים חריפה שיתכן שהתפתחה ממשהו נוסף.
אני מציע שאת התוכים שנראים לא טוב תפריד לכלוב אחר ,במקביל תבצע חיטי וניקוי בכלוב הנוכחי.
כרגע אני מציע שתפנה את השאלה לד"ר גדי שרביט בפורום מענה מקצועי ותתן לו קישור לתמונות בפורום זה.
אני מציע שאת התוכים שנראים לא טוב תפריד לכלוב אחר ,במקביל תבצע חיטי וניקוי בכלוב הנוכחי.
כרגע אני מציע שתפנה את השאלה לד"ר גדי שרביט בפורום מענה מקצועי ותתן לו קישור לתמונות בפורום זה.
שים מסביב לעניים שלהם סיטמצין 5 אחוז לתקופה של שבוע בערך.
האמת היא שהוא התוכי היחיד שיש לו את כל השאר בסדר גמור.
אז תפריד אותו לפני שכולם ידבקו.
תנקה את כלי האוכל היטב את בית ההטלה אם הוא ללא גוזלים ואת הכלוב טוב טוב.
תנקה את כלי האוכל היטב את בית ההטלה אם הוא ללא גוזלים ואת הכלוב טוב טוב.