ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיית גידול קקריקים.....
מנהל: מפקחים
Re: בעיית גידול קקריקים.....
אתה יכול להיד לי את צבע הרגליים של הירוק?
סתכל על הרגליים ותגיד לי בדיוק את הצבעים !
סתכל על הרגליים ותגיד לי בדיוק את הצבעים !
ניב תקרא שוב,כתבתי שכשהוא יביא נקבות הזוגות יכולים להיות באותו כלוב והכוונה לא זכרים לחוד או נקבות לחוד אלא זוגות זוגות.
בכל מקרה מאחר ויש לו כרגע זכרים בוגרים עדיף להביא נקבות בוגרות .
בכל מקרה מאחר ויש לו כרגע זכרים בוגרים עדיף להביא נקבות בוגרות .
אביחי
התוכי מקבל סידן במספר דרכים,
1 ע"י אבן גיר יש בכל חנות לבעלי חיים, אבו רגילה או אבן ורודה ,
2 סבידה זה עצם של דינון, יש בהמון חנויות לבעלי חיים,
3 יש אבן של קלציום, יש באבן שברים של צדפים ,
4 ביצה קשה, הקליפה של הביצה זה 100% סידן, אז אפשר לתת רק את הקליפה, רק יש חובה להרתיח במיים חמים לפני,
עדיף לגדל זוגות לבד,אתה יכול להחליף זכר אחד בנקבה או לרכוש נקבות, לפי העדפה אישית
בהצלחה
שי
התוכי מקבל סידן במספר דרכים,
1 ע"י אבן גיר יש בכל חנות לבעלי חיים, אבו רגילה או אבן ורודה ,
2 סבידה זה עצם של דינון, יש בהמון חנויות לבעלי חיים,
3 יש אבן של קלציום, יש באבן שברים של צדפים ,
4 ביצה קשה, הקליפה של הביצה זה 100% סידן, אז אפשר לתת רק את הקליפה, רק יש חובה להרתיח במיים חמים לפני,
עדיף לגדל זוגות לבד,אתה יכול להחליף זכר אחד בנקבה או לרכוש נקבות, לפי העדפה אישית
בהצלחה
שי
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
תודה לכולם על המידע!
לניב שני הזכרים רגלים בצבע בז ורוד עים נקודות לבנות קטנות.
ודרך אגב שאלתי על עונת הרביה כאשר אני שם זוג והיא בגיל חצי שנה והיא תעשה 3 סבבים של הטלה אז צריך להפסיק את עונת הרבייה ולהוציא לה את התא בחורף כדי למנוע ביצה כלואה.
השאלה -האים זה בסדר שהזוג יהיה ביחד הזכר ממשיך להזדווג איתה בחורף , זה לא עלול לגרום אחר כך לביצה כלואה?
אליאור.
לניב שני הזכרים רגלים בצבע בז ורוד עים נקודות לבנות קטנות.
ודרך אגב שאלתי על עונת הרביה כאשר אני שם זוג והיא בגיל חצי שנה והיא תעשה 3 סבבים של הטלה אז צריך להפסיק את עונת הרבייה ולהוציא לה את התא בחורף כדי למנוע ביצה כלואה.
השאלה -האים זה בסדר שהזוג יהיה ביחד הזכר ממשיך להזדווג איתה בחורף , זה לא עלול לגרום אחר כך לביצה כלואה?
אליאור.
זוג שאין לא בית הטלה לא יזדווג בד"כ, אולי היא תטיל ביצים על הרשת וזה מעיד עלל כך שהיא מוכנה וסימן טוב.
ד"א אם הרגלים שלהם אפור כהה לא משנה עם קצת או הרבה ורוד הם פיידים ולא ירוקים, זא"ת יכולים להוציא פיידים ולא רק ירוקים כמו שהם נראים.
ד"א אם הרגלים שלהם אפור כהה לא משנה עם קצת או הרבה ורוד הם פיידים ולא ירוקים, זא"ת יכולים להוציא פיידים ולא רק ירוקים כמו שהם נראים.
שלום ניב!ולכול המבינים בקקריקי!!
הקקריקים שלי הם פיידים היו בני 7 חודש וכשהייתה לי נקבה ירוקה גיל 5 חודש והוא יזדווג איתה והיו בלי תא
והיא ניכנסה להריון וניתקע לה הביצה אז מה אתה אומר על זה?
ניראה לי שלא טוב לשים נקבה עים זכר בלי התא !!!
רק בעונת הרבייה שליהם לקראת קיץ לשים אותם ביחד את לא חושב כך?
אליאור.
הקקריקים שלי הם פיידים היו בני 7 חודש וכשהייתה לי נקבה ירוקה גיל 5 חודש והוא יזדווג איתה והיו בלי תא
והיא ניכנסה להריון וניתקע לה הביצה אז מה אתה אומר על זה?
ניראה לי שלא טוב לשים נקבה עים זכר בלי התא !!!
רק בעונת הרבייה שליהם לקראת קיץ לשים אותם ביחד את לא חושב כך?
אליאור.
במקרה הבא שאתה רואה כזה דבר, כדי לא אלבד את הנקבה עשה את הפעולות הבאות:
1. קח את הנקבה ותפריד אותה לכלוב נפרד, שים אותה בבית במקום חם עם מגבת על חצי כלוב ( העאלת הביטחון ).
2. תרתיח מים חמים וקח את הנקבה ביד, אפילו תעזיר עם עוד מישהו, קח קיסים אוזניים וטבול אותו בשמן, תרים את הנקבה 30 ס"מ מעל המים החמים ( תזהר מפחות מזה ) וסובב את הקיסם שהוא טבול בשמן סביב הביב שלה.
שים אותה בכלוב חזרה עם כלי אוכל ומים בתחתית הכלוב ולא מרוחקים אחד מהשני.
חכה כמה שעות (24 בד"כ ) ותראה את הביצה על הריצפה.
אין טעם לנסות להדגיר אותה הוא להעביר את הביצה.
מבחינת הנקבה העונה הזאת גמורה מבחינתה ( אותו עונה ).
בקשר לבית הטלה, תמיד מומלץ להוציא אחרי 3-4 סבבים, לא לאפשר יותר מזה כי לנקבה זה קשה מאוד והיא עלולה למות ללא הפסקה.
בהצלחה!
1. קח את הנקבה ותפריד אותה לכלוב נפרד, שים אותה בבית במקום חם עם מגבת על חצי כלוב ( העאלת הביטחון ).
2. תרתיח מים חמים וקח את הנקבה ביד, אפילו תעזיר עם עוד מישהו, קח קיסים אוזניים וטבול אותו בשמן, תרים את הנקבה 30 ס"מ מעל המים החמים ( תזהר מפחות מזה ) וסובב את הקיסם שהוא טבול בשמן סביב הביב שלה.
שים אותה בכלוב חזרה עם כלי אוכל ומים בתחתית הכלוב ולא מרוחקים אחד מהשני.
חכה כמה שעות (24 בד"כ ) ותראה את הביצה על הריצפה.
אין טעם לנסות להדגיר אותה הוא להעביר את הביצה.
מבחינת הנקבה העונה הזאת גמורה מבחינתה ( אותו עונה ).
בקשר לבית הטלה, תמיד מומלץ להוציא אחרי 3-4 סבבים, לא לאפשר יותר מזה כי לנקבה זה קשה מאוד והיא עלולה למות ללא הפסקה.
בהצלחה!
לניב תודה על העזרה!
קודם כול זה מה שקרה לי אים תיקרא הודעות קודמות תיראה שעשיתי את זה ולא עזר!!
הנקבה השנייה שמתי ואחרונה שמתי אותה מעל למים חמים והכנסתי קייסם עים שמן ושום דבר לא עזר היא מתה!וגם מנורת חימוםו
בגלל זה רשמתי הודעתי באתר בגלל ששום דבר לא עוזר שיש ביצה כלואה!
בגלל זה אמרתי להפריד אותה בחורף שהזכר לא הזדווג איתה!!!
וגם שאלתי מה לעשות עים הזכרים כי אני לא יודע אים כדי להביא נקבות שעוד פעם ימותו?
מקווה לתשובה.
אליאור.
קודם כול זה מה שקרה לי אים תיקרא הודעות קודמות תיראה שעשיתי את זה ולא עזר!!
הנקבה השנייה שמתי ואחרונה שמתי אותה מעל למים חמים והכנסתי קייסם עים שמן ושום דבר לא עזר היא מתה!וגם מנורת חימוםו
בגלל זה רשמתי הודעתי באתר בגלל ששום דבר לא עוזר שיש ביצה כלואה!
בגלל זה אמרתי להפריד אותה בחורף שהזכר לא הזדווג איתה!!!
וגם שאלתי מה לעשות עים הזכרים כי אני לא יודע אים כדי להביא נקבות שעוד פעם ימותו?
מקווה לתשובה.
אליאור.
תפריד אותם לזוגות ותביא נקבות, העונה כבר נגמרה, עכשיו גם קיץ ולא מומלץ חהרבות בתקופה הזאת.
שים אותם בזוגות ותן להם להתחבר, אני מבטיח שעד העונה הם יהיו מחוברים.
אם אתה רואה שהזכר משתולל יותר מדי, שים את הנקבה בכלוב לידו ותן להם ככה שבועיים ותעביר לכלוב.
מומלץ להביא נקבה צעירה ( עד חצי שנה ) ולהתחיל בריבוי בגיל שנה+, תאמין לי זה ישתלם לך !
שים אותם בזוגות ותן להם להתחבר, אני מבטיח שעד העונה הם יהיו מחוברים.
אם אתה רואה שהזכר משתולל יותר מדי, שים את הנקבה בכלוב לידו ותן להם ככה שבועיים ותעביר לכלוב.
מומלץ להביא נקבה צעירה ( עד חצי שנה ) ולהתחיל בריבוי בגיל שנה+, תאמין לי זה ישתלם לך !