ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שינוי צבע בנוצות של הרצל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
shushlevy
ביצה
ביצה

שינוי צבע בנוצות של הרצל

שליחה על ידי shushlevy »

שלום לכולם
לאחרונה קנינו להרצל מזון יבש ללורים של חברת ''pretty bird'' בניסיון לגרום לצואה שלו להיות פחות נוזלית.
הרצל אוכל את המזון היבש בהנאה תוך שהוא לוקח חופן גרגרים טובל אותם במים ואוכל.
בנוסף לאוכל היבש אנחנו עדיין מכינים לו את הדייסה ללורים אותה הוא אכל עד היום אך במינון קטן יותר (יום כן יום לא) כדי שהמעבר יהיה מתון
וכמובן מגוון פירות להנאתו.
היום ראיתי שנוצות הכנפיים שלו שבסופן צבע שחור חזק קיבלו בנוסף לשחור גם צבע צהוב\ירוק.
קראתי על שינוי צבע נוצות ואני יודע שהדבר נובע מחוסר תזונה או תזונה לא נכונה, אך כיוון והרצל אוכל מזון איכותי המותאם ללורים ולא חל אצלו שום שינוי התנהגותי אני קצת מודאג.

האם מישהו נתקל בתופעה או יכול לעזור בהסברה ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שינוי צבע בנוצות של הרצל

שליחה על ידי eli_lea »

היי יאיר,

קשה לקבוע במדוייק ממה נובעים השינויים בצבע,לעיתים כפי שציינת שינויים בתזונה או תזונה שאינה מתאימה לסוג התוכי יכולה לגרום
לבעיות בכבד ולשינויים בצבע הנוצות,לא ציינת כמה זמן החלו השינויים לאחר מתן הכופתיות אבל בעיקרון כדאי לשלול את נושא התזונה
ולהפסיק עם הכופתיות ולחזור לדייסות.הלורים ידועים במערכת עיכול הבנוייה למזון נוזלי אך לאחרונה הרבה יותר ויותר מחפשים פיתרונות ועוברים לכופתיות.בכל מקרה עצתי היא להפסיק את הכופתיות ולהמתין זמן מה.במקביל בבקשה העלה את השאלה לד"ר גדי שרביט בפורום "מענה מקצועי " כדי שיחווה דעתו בנושא מנסיונו ואף ימליץ על פעולות בהמשך.

המשך לעדכן אותנו בבקשה.
סמל אישי של משתמש
shushlevy
ביצה
ביצה

Re: שינוי צבע בנוצות של הרצל

שליחה על ידי shushlevy »

תודה על התגובה המהירה אלי
את השינוי ראיתי רק היום וזה לאחר כשבוע של מזון יבש.
למרות שהמזון מוגדר כמזון המותאם במיוחד ללורים אני חושב שאני אשמע בעצתך ויחזור לדיסה.

שוב תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”