תודה רבה רבה!!! ביומיים האחרונים קראתי על התוכונים המון וזה הרבה בזכותכם..יש לה כלוב גדול(מספיק ל3 תוכונים) והיא אוכלת בעיקר התערובת שקניתי בחנות..אף פעם לא ניסיתי להביא לה משו אחר.
היום ניסיתי להיב אל תפוח עץ שפשוט חתכתי לה חתיכה הויא לא רצתה. גם לא מלפפון..
איך בדיוק אני אמורה להרגיל אותה לאכול פירות? איך לחתוך לה אותם??
היא אוכלת לי מהיד זרעונים מהתערובת אבל בזה היא אפילו לא היתה מוכנה לגעת.
ולגבי גרעינים שחורים אגוזים ושקדים? להיא לה רגילים כמו שאוכלים בבית??
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכית שלא שלי-אין לי מושג מאיזה סוג ומה לעשות איתה..
מנהל: מפקחים
Re: תוכית שלא שלי-אין לי מושג מאיזה סוג ומה לעשות איתה..
התוכים הינם מאוד בררנים במזונם וישנם סוגים שירעבו עד מוות ולא יחליפו את התפריט המוכר,קשה לשנות את הרגלי האכילה שלהם אבל
אם תתמידי בטוח שתראי תוצאות,תוספות כגון פירות/ירקות דרושים להשלמת החסר בתזונתם ומכילים ויטמינים רבים,המשיכי לנסות והוסיפי פירות ירקות בכלי נפרד עד אשר הם יתרגלו,תוספות של פירות וירקות מאריכות לא במעט את תוחלת החיים של התוכים והם חסינים יותר ובריאים.במקביל העשירי את מזונם בתערובת איכותית ולא תערובת המבוססת על דוחן בלבד,תערובת איכותית מכילה לרוב:דוחן נקי, דוחן לבן, ניגר, סיטריה אדומה, ליפתית, דוחן שחור, סיטריה צהובה, פשתן, בוריאה ושבולת שועל מקולפת.בידקי על גבי האריזה את התכולה.
בנוסף הוסיפי אבן גיר או סבידה (טוב יותר) כמקור נוסף לקבלת סידן.
צורת ההגשה אינה חשובה,את יכולה להניח חצי תפוח או פלח או לחתוך לקוביות (קצת מאבדים ויטמינים בחיתוך רב) תנסי את מגוון האפשרויות.
לגבי אגוזים/שקדים/גרעינים וכו' הכל צריך להינתן טבעי ולא קלוי או מומלח.
בהצלחה.
אם תתמידי בטוח שתראי תוצאות,תוספות כגון פירות/ירקות דרושים להשלמת החסר בתזונתם ומכילים ויטמינים רבים,המשיכי לנסות והוסיפי פירות ירקות בכלי נפרד עד אשר הם יתרגלו,תוספות של פירות וירקות מאריכות לא במעט את תוחלת החיים של התוכים והם חסינים יותר ובריאים.במקביל העשירי את מזונם בתערובת איכותית ולא תערובת המבוססת על דוחן בלבד,תערובת איכותית מכילה לרוב:דוחן נקי, דוחן לבן, ניגר, סיטריה אדומה, ליפתית, דוחן שחור, סיטריה צהובה, פשתן, בוריאה ושבולת שועל מקולפת.בידקי על גבי האריזה את התכולה.
בנוסף הוסיפי אבן גיר או סבידה (טוב יותר) כמקור נוסף לקבלת סידן.
צורת ההגשה אינה חשובה,את יכולה להניח חצי תפוח או פלח או לחתוך לקוביות (קצת מאבדים ויטמינים בחיתוך רב) תנסי את מגוון האפשרויות.
לגבי אגוזים/שקדים/גרעינים וכו' הכל צריך להינתן טבעי ולא קלוי או מומלח.
בהצלחה.
תודה רבה רבה!!
יש לי כרגע בעיה נוספת איתה..
הלכתי היום לחנות וקניתי לה עוד תוכית אוסטרלית אבל אחרי שקניתי הסתבר שלא גזרו לה את הכנפיים. כשהלכתי לחנות לגזור לה אמרו לי שלא גוזרים לה והיא כבר לא גוזל..
כל פעם שאני רק מתקרבת לכלוב היא רוצה לנשוך וכשהמוכר ניסה לגזור לה היא נשכה אותו ממש חזק..
מה זה אומר??
לשחרר אותה??
הם יסתדרו בינם? זה אומר שהיא לא האכלת יד?
באמת אי אפשר לגזור לה את הכנפיים??
תודה רבה רבה!!
יש לי כרגע בעיה נוספת איתה..
הלכתי היום לחנות וקניתי לה עוד תוכית אוסטרלית אבל אחרי שקניתי הסתבר שלא גזרו לה את הכנפיים. כשהלכתי לחנות לגזור לה אמרו לי שלא גוזרים לה והיא כבר לא גוזל..
כל פעם שאני רק מתקרבת לכלוב היא רוצה לנשוך וכשהמוכר ניסה לגזור לה היא נשכה אותו ממש חזק..
מה זה אומר??
לשחרר אותה??
תודה רבה רבה!!
כמובן שהתוכי שקנית אינו האכלת יד והייעוד שלו לארח לבן / בת הזוג שבכלוב לחברה ואולי גם להקים משפחה,אין צורך לגזור
את נוצות התעופה ומן הסתם את לא תשחררי אותו בבית,במשך הזמן הוא יתרגל יותר ויותר לנוכחות שלך ויהיה פחות בלחץ אך כמובן
לא יגיע למצב בו הוא יעלה לך על היד או על הכתף,תוכי שעושה זאת זהוא תוכי מוחתם או תוכי מורגל מקטנות לידיים ואינו חושש ממגע וקירבה לבני אדם.לסיכום,אין צורך לגזור נוצות ואין לשחרר את התוכי מאחר והוא יברח ויסכן את עצמו.
אני מקווה שהביאו לך בן/בת זוג מתאימים אך גם אם לא אין סיבה שהם לא יסתדרו ביחד ויהנו זה מחברתו של זו ולהיפך
את נוצות התעופה ומן הסתם את לא תשחררי אותו בבית,במשך הזמן הוא יתרגל יותר ויותר לנוכחות שלך ויהיה פחות בלחץ אך כמובן
לא יגיע למצב בו הוא יעלה לך על היד או על הכתף,תוכי שעושה זאת זהוא תוכי מוחתם או תוכי מורגל מקטנות לידיים ואינו חושש ממגע וקירבה לבני אדם.לסיכום,אין צורך לגזור נוצות ואין לשחרר את התוכי מאחר והוא יברח ויסכן את עצמו.
אני מקווה שהביאו לך בן/בת זוג מתאימים אך גם אם לא אין סיבה שהם לא יסתדרו ביחד ויהנו זה מחברתו של זו ולהיפך

תודה רבה רבה!!!
בשישי שבת שיחקתי איתה המון ולקחתי אותה לוטרינר בחנות והוא אמר שזה תופעות שלה בגלל שהיא עוד גוזל..(היא או הוא עוד אי אפשר לדעת..)
ועכשיו יש לי בעיה נוספת..
מה זה אומר??
לשחרר אותה??
בשישי שבת שיחקתי איתה המון ולקחתי אותה לוטרינר בחנות והוא אמר שזה תופעות שלה בגלל שהיא עוד גוזל..(היא או הוא עוד אי אפשר לדעת..)
ועכשיו יש לי בעיה נוספת..
מה זה אומר??
לשחרר אותה??
חייה (אני מקווה שאני לא טועה בשם) ,את אותה שאלה שאלת ממש מעל התשובה שלי אלייך,שאלה עליה עניתי לך בנושא גזירת הנוצות וההאכלת היד.
אם יש משהוא שאינו ברור או שלא הבנתי שאלי שוב ואשמח לענות.
אם יש משהוא שאינו ברור או שלא הבנתי שאלי שוב ואשמח לענות.