ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיות התנהגות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

konsker
ביצה
ביצה

בעיות התנהגות

שליחה על ידי konsker »

שוב שלום לכולם (הפעם בשעה נורמלית....תמונה).
כפי שכבר ציינתי בנושא הקודם, יש לי לורי, לפי בדיקת דם היא נקבה.
הגברת תוקפנית. אני מניחה שהיא עדיין בסטרס, וקראתי מנסיונכם (בדפים קודמים) מה צריך לעשות עם תוכי נושך.
השאלה שלי היא האם זה יפסיק את התוקפנות לגמרי, וכמה זמן זה עשוי לקחת.
היא נושכת כשהיא פוחדת/נבהלת (אפשר להבין), אבל היא נושכת גם כשהיא לא רוצה לעשות משהו.
היא תוקפת אותנו כשאנחנו רוצים להחזיר אותה לכלוב למשל. והנגיסה שלה כו-א-בת!
ואיך משכנעים אותה לעשות דברים כשאינה רוצה לעשות אותם ?
תמונה!there's a will, there's a way
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיות התנהגות

שליחה על ידי eli_lea »

האם ההערה "היא עדיין בסטרס" מכיוון שהלורי עדיין חדשה אצלכם בבית?אם כן כמה זמן היא נמצאת אצלכם.
האם התוכי גזור נוצות?

בעיקרון אם קראת בנושא ותקפידי לפעול על פי הנאמר הסיכויים לכך שהנשיכות יפסקו הינם גבוהים,התוכי שלך מגלה
סימנים של רצון לשלוט בסביבה ולהתנגד לניסיונות לכפות עליו דברים כגון עלייה ליד לשם החזרתו לכלוב כפי שציינת.
רצוי שלא להרים את התוכי רק על מנת להחזירו לכלוב על מנת שלא יקשר בן הפעולה של עלייה ליד לבן החזרתו לכלוב.
תוכים נוטים לחוש ביטחון רב בסביבה המוגדרת כ"שלהם" וברוב המקרים מדובר בכלוב ובאיזור הכלוב.
הדבר היחיד שאפשר כרגע לעשות זה הרחקה מהכלוב בעת תרגול,כדאי לעשות זאת במקום שבו התוכי אינו רואה את הכלוב,זה יכול להיעשות על גבי משענת של כסא או מעמד.התרגול צריך להיעשות ללא הפרעות ורעשים ברקע שיסבו את תשומת לב התוכי מהתרגולת.
ככל שתתרגלי עימו את "עלה" "רד" יותר כך הוא יהיה יותר ממושמע באיזור הכלוב לאחר מכן.
התרגול צריך להיות מלווה בצ'ופר שבדרך כלל אינו נמנה על התפריט היומי וכמובן שהתוכי יחפוץ בצ'ופר וירצה אותו מאוד.

לגבי שאלתך לגבי זמנים,אין לוחות זמנים קבועים ולא משוערים,הכל תלוי בגישה ובהשקעה בתרגול .
לגבי הנשיכה,תוכים יודעים היטב להביע את מורת רוחם,במידה והתוכי נמצא על ידייך ונוטה לנשוך נערי את ידיך מעט מעלה מטה על מנת שיאבד שיווי משקל,הפעולה תסיח את דעתו מהנשיכה,למדי להכיר את התוכי ואת תנועות הגוף שלו,נסי להקדים אותו ולפרש את הסימנים הקודמים לנשיכה וכבר בשלב זה נערי מעט את היד,התוכי יקשר מהר מאוד בין הניסיון לנשוך לבין הניעור ויחדל.
חשוב מאוד,לא לנער בצורה כזאת שהתוכי יאבד שיויי משקל ויפול מהיד,הרי אנו רוצים שירגיש בטוח על היד ויסמוך עלינו שלא נפיל אותו.
לא פחות חשוב לעבוד על נושא החיזוקים החיוביים,זה יכול להיות תשבוחות וצ'ופרים או רק תשבוחות.
על התשבוחות להיות בצורה כזאת שהתוכי יחוש בשימחה לאור מעשיו ,צריך לשבח בנימה שמחה ולומר למשל "תוכי טוב" ,השימוש במילה זו יועיל תמיד וגם אותו הוא יקשר למעשים טובים.
konsker
ביצה
ביצה

שליחה על ידי konsker »

קודם כל, תודה. פיסטוק אצלנו 3 ימים בלבד, ויש גם כלבים,מאולפים היטב, אבל לא קטנים במיוחד... ביום הראשון הם היו סקרנים לגביה, אבל עכשיו הם רגועים, ופחות מפריעים לה, אבל ללא ספק יש לה תנאים חדשים לא פשוטים...
אני יודעת שהיא שהתה בכלוב בחנות לא מעט זמן, והיו לה בעלים אחד לפני כן, אני מניחה שגם לזה יש השפעה על התנהגותה.
יש לנו סבלנות ואני מוכנה להשקיע אבל אני חוששת שטעויות מצידי יחמירו את המצב. טוב, נראה לי שהיום נתחיל בעלה ורד כמו שאתה ממליץ ונראה איך זהיעבוד. כמה זמן זה טוב לאימון? כמה אימונים מומלצים ביום? האם שני בני משפחה יכולים לאמן אותה או שעדיף שרק אחד?
וכן, הכנפיים גזורות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלושה ימים זה ממש מעט זמן להסתגלות,כרגע תנו לה לבחון את הסביבה החדשה ,את הקולות השונים להכיר את בני הבית
גם אם מרחוק,חשוב לא להפעיל לחץ בימים הראשונים ושהמעבר יהיה חלק ככל שניתן,צריך סבלנות כדי לקנות את אמון התוכי ולכן נסו בימים הקרובים להיות סבלנים ככל שניתן .תתחילו עימו ביום ראשון הבא.

זמן סביר לאימון הינו בערך 15-20 דקות ביום,כפי שציינתי כדאי שהאימון יהיה במקום שאינו בקרבת הכלוב,אם האימון יהיה מעניין מבחינת התוכי וילווה בתשבוחות וצ'ופרים הוא ימתין לזה לאחר מספר ימים.

בתקופה הראשונה לפחות כדאי שהאימון יעשה ע"י בן משפחה אחד,בשלבים הבאים לאחר שיש שיפור ניכר אפשר לצרף לאימון בני משפחה נוספים.

בינתיים עד ליום ראשון,
אני תמיד בדיעה שיש לתת לתוכי לעשות את הצעדים הראשונים ,תמיד כשאני מנסים לכפות על התוכי להתקרב אלינו זה יוצר רתיעה אצל
התוכי,נסו את השיטה של הנחת היד בקרבת מקום אפילו עם צ'ופר ביד,תנו לתוכי לגשת ואם הוא לא ניגש נסו שוב מאוחר יותר,תנו לתוכי ביטחון לגשת ולאחר מכן יהיה הרבה יותר קל לתקשר עימו.

בהצלחה והמשיכו לעדכן אותנו
konsker
ביצה
ביצה

שליחה על ידי konsker »

שוב תודה. ניסיתי קצת את עניין העלה ורד וחל שיפור. בהתחלה היא טיפסה ישר לכתף, וצריך היה כל פעם להוריד אותה ולהתחיל מהתחלה. כדי להוריד מהכתף התכופפתי עד הרצפה וביקשתי ממנה. אחרי מספר פעמים היא הפסיקה לרוץ לכתף והיא נראית הרבה פחות מאיימת, בשפת הגוף שלה. אז השיפור ממש מידי. צ'ופרים זה ברור, והיא מגיבה טוב לתשבוחות מילוליות.
חוצמיזה לא סיפרתי שהיא מתוקה לגמרי וקשקשנית היא אומרת את שמה ומילים נוספות.
כרגע, אחרי אימון אחד בלבד, היא כבר עולה ויורדת מהיד בלי מלחמה. למזלי, כי אחרת היתה לי יד מסננת....
אז אנחנו בכיוון הנכון ובשמחה נמשיך לעדכן!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההצעה שלי ואת פועלת מצויין היא פשוט לא לתת לה להתמקם על הכתף,אומנם על הכתף זה "קול" וזה נוח
אבל אני אסביר את המינוסים,ראשית אנו איננו בקשר עין עם התוכי,התוכי נמצא בעמדה שהוא בעצם יכול לעשות ככל העולה ברוחו,למשל למשוך בשיער,לכרסם את האוזן,לתלוש עגיל וכו',אבל החשוב ביותר ואין מגדל שלא עבר את זה ...זהו הניסיון להוריד את התוכי מהכתף,התוכי למד מהר מאוד את רזי ההתחמקות ומטייל על העורף על הגב ועל הראש ואנו מנסים באקרובטיקה להורידו,מה שקורה שהכתף הופכת לטריטוריה
של התוכי,הכתף הופכת די מהר לשטח פרטי ולא פעם ניסיונות להורידו מלוות בנשיכות ובמיוחד את מדובר בבן משפחה שינסה לחדור לתחום ולעשות זאת.דבר נוסף אלו ה"דרגות" אני בטוח שגם אתם הסתובבתם עם דרגות (אני הייתי לדברי לאה רב אלוף) ,אומנם אנחנו לא ראינו אותם אבל אין ספק שכל מי שהיה בסביבתנו הבחין בהם,פסים ברוחב שונה ובצבעי חיל הים והיבשה.
עצירת התוכי ע"י הושטת היד הפנויה וחסימת דרכו בדרך כלל תעשה את העבודה ותמנע מבעדו לעלות,כשהתוכי נמצא על היד מולנו אנו יכולים
לבחון את התנהגותו,להצליח לקרב אותו מבעוד מועד לכלוב על מנת שילשלש ובכלל השליטה הרבה יותר גדולה ובידנו אנו.

שמח לשמוע שהתוכי מקשקשת אומרת את שמה ועוד,נשמע שתוכי מאושרת וטוב לה.
בהצלחה בהמשך ונשמח לעידכונים.
konsker
ביצה
ביצה

שליחה על ידי konsker »

זה ממש כמו שאתה אומר. בערב הראשון היא נשכה אותי כניסיתי להוריד אותה מהגב של יואב (בעלי היקר). וכן, כשהיא על הכתף אין לי שליטה עליה ואני בעצמי נכנסת ל"סטרס" .... חוצמיזה קראתי באיזה אתר אמריקאי שאיני זוכרת את שמו כבר, מרוב שיטוטים באינטרנט, על עניין הדרגות. בעצם.. אולי קראתי על זה גם כאן במאמרים. השאלה, בטיול בחוץ למשל, זה בסדר על הכתף? כי היד קצת פחות יציבה בהליכה ובאופן טבעי היא מטפסת לכתף.
אגב, הפורום נהדר וכל הכבוד לכולם. אולי בבוא הזמן גם לי יהיה מה לתרום...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תודה,אני בטוח שכבר יש לך מה לתרום,מרגע שהכנסת בעל כנף לחייך את עוברת סדנת לימוד מואצת,בכל מספר שניות את למדה דבר חדש
ואת כבר יכולה להעביר את הידע לאלו מביננו שעדיין לא התנסו ולא חוו טיפול בתוכי.

לגבי טיול מחוץ לבית עם התוכי,אני מעדיף קודם להסב את תשומת ליבך לסכנות הכרוכות בכך.
1.תוכי שאינו גזור היטב בעת בהלה יעוף ולעיתים בתנאים מסויימים יצליח להתרומם וללכת לאיבוד.
2.תוכי שגזור היטב יכול בהחלט להיבהל ולעוף לכיוון הכביש או למלתעות חתול רעב שיחטוף אותו בשניות.
3.תוכי שילקח לטיול ע"י ילדים יכול להילקח מהילד או שהילד והתוכי יהיו חשופים להצקות.
אלו דברים שקרו וקורים וצריך לתת עליהם את הדעת ביציאה עם תוכי מהבית.

ישנם שיטות נפוצות בחו"ל לרתום את התוכי בצורה בטוחה ע"י ריתמה העוטפת את גופו של התוכי ואינה מסיבה לו
נזק במקרה של ניסיון לעוף שלא כמו במקרים של כריכת שרשרת מסביב לרגל וכו'.
את הריתמה אפשר להכין לבד על פי הוראות שמצורפות בלינק הבא:
http://www.featheredfamily.com/harness.htm

או להזמין מחו"ל בכתובת הבאה:
http://www.windycityparrot.com/page/Win ... 0401813011

בחו"ל השימוש בחיתולים ביציאה מהבית וביקור אצל חברים או משפחה נפוץ גם הוא.
חיתולים לתוכי

ישנם בחו"ל שיכמיות מיוחדות ,חלקן במקומות המיועדים לכך עשויות מניילון או בצורת כיס כדי שהלשלשת לא תלכלך את הבגדים.
konsker
ביצה
ביצה

שליחה על ידי konsker »

כן, הרתמה נראה לי רעיון מצויין, ראיתי דגמים שונים של זה וקראתי , זה נראה לי די פשוט לתפור כזאת בעצמי.
בנתיים זו רק אני מוציאה אותה, ואנחנו בקיבוץ אז הכביש לא מהווה בעיה.
אם רותמים אותה כשהיא בחוץ, ובבית הכל עם רשתות, אפשר לא לגזור את הכנפיים? או שבכל זאת עדיף?
אני קצת חוששת מהגזירה. לפני מספר שנים גידלתי קוקטיל ותוכונים אז זו לא תהיה לי פעם ראשונה, אבל זה תמיד הפחיד אותי!
ומאז גם עבר זמן רב אז אם אפשר להמנע מזה, מה טוב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תחשבי פעמיים,גזירת נוצות הכרחית,אם אינך מסוגלת תפני למגדל מנוסה או וטרינר.
ככל שתקפידי והחלונות יהיו סגורים וכו' תמיד תימצא הפירצה,חבל על התוכי ועל עוגמת הנפש שתחושו כאשר הוא יעוף.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”