ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיות התנהגות
מנהל: מפקחים
Re: בעיות התנהגות
o.k , רשמתי. כל כמה זמן עושים את זה? איך אני יודעת שהכנפיים גדלו לאורך מקסימלי וצריך לגזור?
ראיתי את השרטוט שמראה את איזה נוצות גוזרים ועד איפה (לא שיש לי כוונה לעשות את זה לבד כרגע),
אבל מתי אורך הנוצות הופך ל"מסוכן"?
ראיתי את השרטוט שמראה את איזה נוצות גוזרים ועד איפה (לא שיש לי כוונה לעשות את זה לבד כרגע),
אבל מתי אורך הנוצות הופך ל"מסוכן"?
!there's a will, there's a wayRe: בעיות התנהגות
הבדיקה הטובה ביותר היא לתת לתוכי אפשרות לעוף בחדר סגור מהיד,במידה והוא נוחת בצורה מבוקרת אך אינו מצליח להחזיק
את עצמו באויר או להתרומם כושר התעופה שלו נמוך ומוגבל,תוכי שמצליח להתרומם ולעוף כלפי מעלה מחוייב גזירה מחודשת של
נוצות התעופה.
את עצמו באויר או להתרומם כושר התעופה שלו נמוך ומוגבל,תוכי שמצליח להתרומם ולעוף כלפי מעלה מחוייב גזירה מחודשת של
נוצות התעופה.
על לא דבר,נשמח לראות תצלום של פיסטוק .
אוקיי, אני ממשיכה בדיון שכבר התחלנו, סליחה על הבלאגן...
פיסטוק פחות תוקפנית אבל עושה רושם שהיא התרגלה לשחק עם נשיכות.
כשהיא עולה ליד או לכתף היא מוצאת איזה עור לנשוך.למשל: היא אוהבת לעמוד על היד ולדחוף את המקור בין האצבעות
ולנשוך. בהתחלה זה אומנם לא כואב אבל אז היא מתחילה ממש ללחוץ עם המקור וזה כבר ממש כואב.
אם אני מנערת את היד, אפילו בעדינות, שלא תיפול, היא נושכת חזק יותר, או רצה לכתף ודוחפת את כל הראש מתחת לסנטר ומתחילה לשחק שם כשהיא נושכת את הגרון.
ניסיתי להסית את תשומת ליבה עם רעשים עדינים וכל מיני חוטים. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא.
בכל מקרה היא חוזרת למשחק הנשיכות בשלב זה או אחר, ונראה שהיא ממש מתענגת מזה.
אני יודעת שכך שיחקו איתה בשנה האחרונה, כשהיא כבר יצאה מהכלוב, ונתנו לה לטייל על הכתף ולנשוך כרצונה.
אני יודעת שאסור לצעוק או להפחיד את התוכי אבל לפעמים היא נושכת ומכאיבה ולא מגיבה לגירויים שאני מציעה לה,
וכבר קרה לי שהגבתי באינסטנקט לנשיכה חזקה במיוחד והבהלתי אותה.
ברור לי שתגובה כזו פוגעת בקשר שלי איתה, מה לעשות?
פיסטוק פחות תוקפנית אבל עושה רושם שהיא התרגלה לשחק עם נשיכות.
כשהיא עולה ליד או לכתף היא מוצאת איזה עור לנשוך.למשל: היא אוהבת לעמוד על היד ולדחוף את המקור בין האצבעות
ולנשוך. בהתחלה זה אומנם לא כואב אבל אז היא מתחילה ממש ללחוץ עם המקור וזה כבר ממש כואב.
אם אני מנערת את היד, אפילו בעדינות, שלא תיפול, היא נושכת חזק יותר, או רצה לכתף ודוחפת את כל הראש מתחת לסנטר ומתחילה לשחק שם כשהיא נושכת את הגרון.
ניסיתי להסית את תשומת ליבה עם רעשים עדינים וכל מיני חוטים. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא.
בכל מקרה היא חוזרת למשחק הנשיכות בשלב זה או אחר, ונראה שהיא ממש מתענגת מזה.
אני יודעת שכך שיחקו איתה בשנה האחרונה, כשהיא כבר יצאה מהכלוב, ונתנו לה לטייל על הכתף ולנשוך כרצונה.
אני יודעת שאסור לצעוק או להפחיד את התוכי אבל לפעמים היא נושכת ומכאיבה ולא מגיבה לגירויים שאני מציעה לה,
וכבר קרה לי שהגבתי באינסטנקט לנשיכה חזקה במיוחד והבהלתי אותה.
ברור לי שתגובה כזו פוגעת בקשר שלי איתה, מה לעשות?
!there's a will, there's a wayRe: בעיות התנהגות
ראשית פיסטוק יפייפיה,מעבר לכך בנושא הנשיכות עלייך להגביל אותה מלעלות לכתף או לאזורים בהם אין לך שליטה עליה.
נסי לגרום לה להרגיש שלא בנוח כשהיא נושכת או אם את מכירה אותה מספיק טרם הנשיכה ע"י ניעור עדין,ממש כשהיא מתכוונת לתפוס את העור ולא משנה באיזה חוזק נערי את היד,הניעור לא צריך להיות חזק מידי ולא חלילה לגרום לה ליפול אלא רק לגרום לה לאיבוד שיווי המשקל.
תהיי עיקבית וכמו שאמרתי נסי לקרוא את תנועות הגוף ולהקדים את התפיסה/נשיכה בניעור .
נראה שהיא מצאה משחק מהנה שגם גורר תגובות מידי פעם.
נסי לגרום לה להרגיש שלא בנוח כשהיא נושכת או אם את מכירה אותה מספיק טרם הנשיכה ע"י ניעור עדין,ממש כשהיא מתכוונת לתפוס את העור ולא משנה באיזה חוזק נערי את היד,הניעור לא צריך להיות חזק מידי ולא חלילה לגרום לה ליפול אלא רק לגרום לה לאיבוד שיווי המשקל.
תהיי עיקבית וכמו שאמרתי נסי לקרוא את תנועות הגוף ולהקדים את התפיסה/נשיכה בניעור .
נראה שהיא מצאה משחק מהנה שגם גורר תגובות מידי פעם.
תודה.
הכתף היא חלק גדול מהבעיה, אבל היא חכמה ואיך שאני לא חוסמת לה את הדרך היא מצליחה להתחמק ובכל זאת לטפס לשם ...
בהחלט מצאה משחק... יש שיפור במצב, אבל זה כנראה יקח יותר זמן ממה שקיוויתי...
חוצמיזה עדיין קשה לי להבדיל מתי היא בודקת כדי לטפס ואז אני מנערת שהיא רוצה לעלות שזה גרוע, אז אין לי ברירה אלא לחכות לראות מה היא מתכוונת. זה נראה אותו דבר כי היא לא מתחילה בנשיכות חזקות.
הכתף היא חלק גדול מהבעיה, אבל היא חכמה ואיך שאני לא חוסמת לה את הדרך היא מצליחה להתחמק ובכל זאת לטפס לשם ...
בהחלט מצאה משחק... יש שיפור במצב, אבל זה כנראה יקח יותר זמן ממה שקיוויתי...
חוצמיזה עדיין קשה לי להבדיל מתי היא בודקת כדי לטפס ואז אני מנערת שהיא רוצה לעלות שזה גרוע, אז אין לי ברירה אלא לחכות לראות מה היא מתכוונת. זה נראה אותו דבר כי היא לא מתחילה בנשיכות חזקות.
!there's a will, there's a way