ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה בבעית מחשב!
מנהל: מפקחים
עזרה בבעית מחשב!
שלום,
המחשב שלי בזמן האחרון תקוע ואיטי במיוחד כאשר אני פותח את הדפדפן הוא רוב הזמן נתקע .
ניקיתי את הקוקיס באפשרויות אינטרנט, ביצעתי סריקה וניקוי עם AD-awdare, יש לי את האנטיוירוס NOD 32 (לא מצא וירוסים).
כל זה ועדיין זה נמשך.
אולי מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני צריך לעשות?
תודה מראש לכל המשיבים ,
איתן.
המחשב שלי בזמן האחרון תקוע ואיטי במיוחד כאשר אני פותח את הדפדפן הוא רוב הזמן נתקע .
ניקיתי את הקוקיס באפשרויות אינטרנט, ביצעתי סריקה וניקוי עם AD-awdare, יש לי את האנטיוירוס NOD 32 (לא מצא וירוסים).
כל זה ועדיין זה נמשך.
אולי מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני צריך לעשות?
תודה מראש לכל המשיבים ,
איתן.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: עזרה בבעית מחשב!
יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לכך, אני יוצא מנקודת הנחה שתוכנות המצויות במחשב שלך מעודכנות
ואכן אין מזיקים כאלה ואחרים במחשב. אפשרויות נוספות:
- שטח דיסק הולך וקטן, דיסק מערכת שעליו מותקנת מערכת ההפעלה וכמו כן מוגדר זכרון וירטואלי על כונן זה.
לבדיקה, בצע בדיקה כמה שטח פנוי יש על כונן המערכת.
בהקשר שטח דיסק יתכן ותיקיית TEMP עמוסה, יש לנקות קבצים זמניים.
- איחוי כוננים. איחוי כוננים לבדיקת סקטורים ותיקון חייב להתבצע במצב האידיאלי אחת לשבוע.
ישנם תוכנות רבות ומצויינות לכך, אך גם התוכנה אשר מגיעה עם מערכת ההפעלה סבירה.
לביצוע מקש ימיני ומאפיינים על כל כונן בנפרד. בחירת כלים ואיחוי.
- טמפרטורות. למחשבים שלנו ישנם חלקים אשר מתחממים לא מעט ולהם יש משחות טרמיות וצלעות קרור היכן
שצריך + מאוורר. הטמפ' הסביבתי בימי הקיץ מקשה על המחשבים שלנו לשמור על טמפרטורות סבירות\בריאות
אך בעיקר גורם הבעיה לכך הוא אבק שמצטבר במחשב.
לניקוי - יש לפתוח את דלת שמאל כאשר הכוננים (DVD וכו') מולנו. לרכוש ספרי לחץ אויר ולנקות אבק.
רצוי מידי פעם גם להחליף משחות טרמיות אך לכך יש צורך במישהו עם נסיון.
למעקב טמפרטורות ניתן להשתמש בתוכנות כגון EVEREST.
ואכן אין מזיקים כאלה ואחרים במחשב. אפשרויות נוספות:
- שטח דיסק הולך וקטן, דיסק מערכת שעליו מותקנת מערכת ההפעלה וכמו כן מוגדר זכרון וירטואלי על כונן זה.
לבדיקה, בצע בדיקה כמה שטח פנוי יש על כונן המערכת.
בהקשר שטח דיסק יתכן ותיקיית TEMP עמוסה, יש לנקות קבצים זמניים.
- איחוי כוננים. איחוי כוננים לבדיקת סקטורים ותיקון חייב להתבצע במצב האידיאלי אחת לשבוע.
ישנם תוכנות רבות ומצויינות לכך, אך גם התוכנה אשר מגיעה עם מערכת ההפעלה סבירה.
לביצוע מקש ימיני ומאפיינים על כל כונן בנפרד. בחירת כלים ואיחוי.
- טמפרטורות. למחשבים שלנו ישנם חלקים אשר מתחממים לא מעט ולהם יש משחות טרמיות וצלעות קרור היכן
שצריך + מאוורר. הטמפ' הסביבתי בימי הקיץ מקשה על המחשבים שלנו לשמור על טמפרטורות סבירות\בריאות
אך בעיקר גורם הבעיה לכך הוא אבק שמצטבר במחשב.
לניקוי - יש לפתוח את דלת שמאל כאשר הכוננים (DVD וכו') מולנו. לרכוש ספרי לחץ אויר ולנקות אבק.
רצוי מידי פעם גם להחליף משחות טרמיות אך לכך יש צורך במישהו עם נסיון.
למעקב טמפרטורות ניתן להשתמש בתוכנות כגון EVEREST.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
תודה עוזי,
אני יבצע ניקוי פיזי וחומרי .
לגבי משחה טרמית, פעם טכנאי מרח לי משחה כזאת בין המאורר של המעבד למעבד (משחה אפורה), יכול להיות שהיא התאדתה או משהו כזה?
אני יבצע ניקוי פיזי וחומרי .
לגבי משחה טרמית, פעם טכנאי מרח לי משחה כזאת בין המאורר של המעבד למעבד (משחה אפורה), יכול להיות שהיא התאדתה או משהו כזה?
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
לא.
מה שיכול להיות (תלוי בסוג המשחה ו\או בזמן שעבר) שהמשחה פשוט "התייבשה", למות שזה תפקידה של
המשחה להתייבש ולהיות חוצץ בין המעבד לקרור ולהעביר חום בצורה מהירה. יתכן והיא התייבשה מעבר
לנדרש והעברת החום אינה טובה כבתחילה.
לרוב, בעית המשחה היא אחרונה. כי גם אם המשחה אינה "תקינה" השיפור הוא ע"י מספר מעלות ולרוב
בבעיות טמפ' המחשב קופא או מבצע אתחול לאחר זמן מסויים או בעת הפעלת אפלקציה הדורשת מאמץ
כגון משחק, תוכנות עריכה וכד' ולא בעת פתיחת דפדפן.
בגלל שהינך מציין דפדפן בעיקר, הבעיות ההגיוניות יותר הן קבצי מערכת פגומים, איחוי, זכרון\זכרון וירטואלי וכו'.
אגב, בנושא משחות טרמיות אם נושא זה מעניין אותך עשיתי בעבר ביקורת מקיפה עבור אתר IOpanel והביקורת
מופיעה בבלוג שלי. יש הסבר על משחות טרמיות באופן כללי, ביקורת על משחות הטרמיות במובילות בשוק ועוד:
http://www.belphegor.info/reviews/7-har ... 05-11.html
מה שיכול להיות (תלוי בסוג המשחה ו\או בזמן שעבר) שהמשחה פשוט "התייבשה", למות שזה תפקידה של
המשחה להתייבש ולהיות חוצץ בין המעבד לקרור ולהעביר חום בצורה מהירה. יתכן והיא התייבשה מעבר
לנדרש והעברת החום אינה טובה כבתחילה.
לרוב, בעית המשחה היא אחרונה. כי גם אם המשחה אינה "תקינה" השיפור הוא ע"י מספר מעלות ולרוב
בבעיות טמפ' המחשב קופא או מבצע אתחול לאחר זמן מסויים או בעת הפעלת אפלקציה הדורשת מאמץ
כגון משחק, תוכנות עריכה וכד' ולא בעת פתיחת דפדפן.
בגלל שהינך מציין דפדפן בעיקר, הבעיות ההגיוניות יותר הן קבצי מערכת פגומים, איחוי, זכרון\זכרון וירטואלי וכו'.
אגב, בנושא משחות טרמיות אם נושא זה מעניין אותך עשיתי בעבר ביקורת מקיפה עבור אתר IOpanel והביקורת
מופיעה בבלוג שלי. יש הסבר על משחות טרמיות באופן כללי, ביקורת על משחות הטרמיות במובילות בשוק ועוד:
http://www.belphegor.info/reviews/7-har ... 05-11.html
UziDesign
UziDesign
תודה רבה לך עוזי אני יבדוק את מה שרשמת לי , כנראה אני צריך קצת לעשות סלקציה של קבצים למיין ולזרוק מה שלא צריך , לבצע איחוי כונן C+D , אני לא יודע מה זה בדיוק זיכרון וירטואלי אני כל כמה זמן מבצע ניקוי ואיחוי של הכוננים C+D.
איתן.
איתן.
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
אני האמת רוצה לעשות מדריך מפורט הכולל תמונות על ניקוי וכל הסיבות האפשרויות וגם לגעת קצת "בשיפור" ע"י
שינויים בהגדרות כגון "זכרון וירטואלי" וכד'.
אני מקווה שיהיה לי את הזמן בקרוב לעשות מדריך כזה, לבנתיים תעשה "סלקציה", תבצע סריקה לבדיקת צורך
של איחוי, תן דגש להעברת קבצים לכונן D דהיינו הכונן שאינו כונן המערכת. בדוק כי המערכת שברשותך מעודכנת
(מערכת ההפעלה) ולאחר מכן נמשיך.
כמו כן, אם אתה רוצה שאסתכל בנסף בניצול זכרון ובכלל בתהליכים הרצים במחשב שלך בצע:
מקש ימיני על שורת המשימות (הפס שעליו יש את התחל וכו'), רק עשה זאת במקום ריק.
פתח Task Manager וצלם לי את לשונית Processes ולשונית Performance.
שינויים בהגדרות כגון "זכרון וירטואלי" וכד'.
אני מקווה שיהיה לי את הזמן בקרוב לעשות מדריך כזה, לבנתיים תעשה "סלקציה", תבצע סריקה לבדיקת צורך
של איחוי, תן דגש להעברת קבצים לכונן D דהיינו הכונן שאינו כונן המערכת. בדוק כי המערכת שברשותך מעודכנת
(מערכת ההפעלה) ולאחר מכן נמשיך.
כמו כן, אם אתה רוצה שאסתכל בנסף בניצול זכרון ובכלל בתהליכים הרצים במחשב שלך בצע:
מקש ימיני על שורת המשימות (הפס שעליו יש את התחל וכו'), רק עשה זאת במקום ריק.
פתח Task Manager וצלם לי את לשונית Processes ולשונית Performance.
UziDesign
UziDesign
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
כן אלו התמונות. ממה שהצלחתי לראות הכל נראה מצויין. גם הזכרון וגם ניצול מעבד. לא נראה שם משהו מיוחד.
גם האינטרנט אקספלורר נראה כלא חורג מהניצול הנדרש. מה שכן, אני ממש אבל ממש ממליץ לעדכן את הדפדפן..
6 לא מאובטח כראוי, אינו יציב ואינו נתמך גם מצד מייקרוסופט יותר וגם מהצגה של אתרים ותקינותנם.
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=he
גם האינטרנט אקספלורר נראה כלא חורג מהניצול הנדרש. מה שכן, אני ממש אבל ממש ממליץ לעדכן את הדפדפן..
6 לא מאובטח כראוי, אינו יציב ואינו נתמך גם מצד מייקרוסופט יותר וגם מהצגה של אתרים ותקינותנם.
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=he
UziDesign
UziDesign
הורדתי אותו כבר פעמיים והסרתי אותו,
לא אהבתי אותו סיבך אותי העדפתי להחזיר את הדפדפן הישן, למה יש לזה השפעה כלשהי בביצועי המערכת?
תגיד עוזי, יש לי ווינדוס חוקי ושמעתי שמי שיש לו חוקי אז מיקרוסופט מספקת לו אנטיוירוס שלהם,
זה נכון?
לא אהבתי אותו סיבך אותי העדפתי להחזיר את הדפדפן הישן, למה יש לזה השפעה כלשהי בביצועי המערכת?
תגיד עוזי, יש לי ווינדוס חוקי ושמעתי שמי שיש לו חוקי אז מיקרוסופט מספקת לו אנטיוירוס שלהם,
זה נכון?
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
כן יש השלכות בעת שימוש בגרסאות ישנות. ציינתי את רובם.
עדכונים של תוכנות הם לאחר תיקוני באגים, יעולת התוכנה ואבטחה. אני יכול לומר לך בוודאות ש-IE8 מאובטח הרבה
יותר, מהיר יותר, ותקינות קוד לצפיה באתרים טובה הרבה יותר. בסופו של דבר לא תהיה לך ברירה ולעבור, אין תמיכה
ב-IE6.
כמו מעברי מערכות ההפעלה, ממש בקרוב יוצאת כבר מערכת ההפעלה WIN7 שאני מקווה לראות כמה שיותר אנשים
עוברים למערכת הזאת.
בנוגע לאנטי וירוס, למערכת ההפעלה יש הגנת מזיקים ופיירוול. ההגנות ב-XP הם בסיסיות ואני אישית לא נמצא ב-XP
אך כפי שאני ממליץ לכולם זה לרכוש לפחות אנטי וירוס טוב כגון NOD32 כפי שאתה משתמש או קספרסקי ובמידה ולא
מעוניינים להוציא כסף AVG החינמי הוא מצויין גם כן.
אתה מוזמן לקרא: הגן על המחשב שלך!
עדכונים של תוכנות הם לאחר תיקוני באגים, יעולת התוכנה ואבטחה. אני יכול לומר לך בוודאות ש-IE8 מאובטח הרבה
יותר, מהיר יותר, ותקינות קוד לצפיה באתרים טובה הרבה יותר. בסופו של דבר לא תהיה לך ברירה ולעבור, אין תמיכה
ב-IE6.
כמו מעברי מערכות ההפעלה, ממש בקרוב יוצאת כבר מערכת ההפעלה WIN7 שאני מקווה לראות כמה שיותר אנשים
עוברים למערכת הזאת.
בנוגע לאנטי וירוס, למערכת ההפעלה יש הגנת מזיקים ופיירוול. ההגנות ב-XP הם בסיסיות ואני אישית לא נמצא ב-XP
אך כפי שאני ממליץ לכולם זה לרכוש לפחות אנטי וירוס טוב כגון NOD32 כפי שאתה משתמש או קספרסקי ובמידה ולא
מעוניינים להוציא כסף AVG החינמי הוא מצויין גם כן.
אתה מוזמן לקרא: הגן על המחשב שלך!
UziDesign
UziDesign