ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

למבינים בארה גולד אנד בלו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

מורלי
ביצה
ביצה

למבינים בארה גולד אנד בלו

שליחה על ידי מורלי »

שלום שמי רועי וקודם כל אני שמח להצטרף לפורום האיכותי הזה אז ישר כח למארגנים.
רקע כללי : גידלתי בעבר ארה גולד אנד בלו מגיל שבועיים למשך חמש שנים ואז נאלצתי למכור אותה עקב צרות עם השכנים.
כיום יש לי חבר שיש לו ארה גולד אנד בלו בת 9 שנים מאותה בקיעה של הארה שהייתה לי ההבדל בינהם הוא ששלו לא יודעת מה זה לצעוק בכלל והיא לא אילמת משמיעה קולות מקשקשת אבל לא צועקת.
העניין הוא שחבר שלי התחתן בשעה טובה ואשתו לא מוכנה לשמוע על התוכי בבית, עקב כך הוא פנה אלי ושאל אם אני מעוניין לקנות את הארה.
ועכשיו השאלות:
1. משהו מכיר עוד ארה שקטה או שהמקרה חריג?
2. האם ארה בת 9 שנים יכולה להתחיל לצעוק עקב החלפת הבעלים?
3. נכון להיום הארה לא מוכנה להתקרב אלי היא רגילה רק לבעליה הנוכחי האם אפשר לשנות זאת אחרי 9 שנים?
4. עד היום הארה הייתה על סטנד מה הסיכוי להרגיל אותה לכלוב?
5. שמעתי שארות צועקות שהם גדלות בסביבה של רעש האם זה נכון או שזה באופי ואין מה לעשות?
תמונהיש לי המון שאלות נוספות אך נשמור לפעם הבאה שלא תתיאשו ממני על ההתחלה.תמונה
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: למבינים בארה גולד אנד בלו

שליחה על ידי עופר »

לדעתי אתה תעשה טעות אם תיקח את הארה הזאת.
הסיכוי שהיא תתרגל אליך הוא אפסי ואתה תחווה רק תיסכול מהקניה.
לשאלות שלך:
1. ארה שקטה זה חריג.
2. מעבר בעלים יגרום לארה שינויי התנהגות, היא תהיה יותר לחוצה ועצבנית, כנראה שזה ילווה בצעקות, אבל זאת לא תהיה הבעיה האמיתית שלך איתה.
3. כל השינויים שהארה הזאת תצטרך לעבור יהיו בעייתיים עבורה, כך גם ההתרגלות לכלוב קטן.
4. תוכים משמיעים רעשים זה האופי שלהם. אין ספק שסביבה רועשת תגרום לתוכי להיות רועש יותר (אם יורשה לי, אני בספק אם ארה בת 9 לא צועקת בחוזקה בבקרים ובערבים).
עופר
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

קודם כל תודה על התשובה אבל יכול להיות שלא הייתי מספיק מובן אבל כרגע אין פיתרון אחר לארה בסופו של דבר זה או אני או מישהו אחר אבל ברור לי שהארה תצטרך לעבור שינוי כתובת אז השאלה היא איך אפשר לעזור לארה לי ברור שלא יהיה לי קל .
אלא אם יש לך או למשהו אחר פתרון נוסף במקרה כזה מה עושים עם הארה הזאת????????
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מחזק את דעתו של עופר ואת ניסיונו הרב.

התיאור של ארה "שלא יודעת לצעוק " גם בעיני לא מוצא חן.
כמו בכל זן וסוג ישנם יוצאים מן הכלל ,ישנם גם הבדלים משמעותיים באיזו סביבה התוכי גדל,מן הסתם בסביבה רועשת גם התוכי
יהיה רועש יותר,כמובן שגם אופן הגידול וההתייחסות לתוכי הינו מרכיב חשוב ברמת הרעש אך לומר שארה אינה יודעת לצעוק זה
לא נשמע מדוייק.

מאחר ולפי תיאורך התוכי אינו חברותי במיוחד לאנשים נוספים מלבד הבעלים מן הסתם בעת שהותם בסביבתו התוכי יהיה שקט ומסוגר.
יתכן שזו הסיבה העיקרית שאינך שומע את התוכי צועק כשאתה בסביבתו.
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

הדבר הכי טוב לארה הזאת זה בן זוג וכלוב גדול מאוד בפינת חי או גן חיות, או אצל מגדל גדול.
עופר
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

אין לי בעיה לשכנע את הבעלים שלה לשמוע לעצתך עופר אבל ליפני זה משהו לא ברור לי למה ארה שהייתה רגילה לחיות עם מספר מצומצם של אנשים סביבה תתרגל יותר לגן חיות או מגדל מאשר בית פרטי אחר עם פחות או יותר אותם תנאים ללא שינויים קיצונויים. השאלה בקיצור אתה מכיר מקרה כזה בעבר שטופל בצורה שתה ממליץ וזה היה טובת הציפור בסופו של עיניין?
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

חבל שלא הקשבת לעצתי בפורום השני.. אמרתי לך כבר שאם תיקנה את הארה הזאת, למרות רצונך הטוב וכל הכבוד על זה שוב.. אתה תסבול מהיחס של הארה, כי הסיכויים שהיא לא תתרגל אליך הם רבים.. וגם הארה תסבול, אם חלילה לא תהיה מרוצה ממנה ותרצה למכור אותה, בשביל ארה בת 9 ובשביל כל תוכי אחר זו טראומה.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

894 כתב:חבל שלא הקשבת לעצתי בפורום השני.. אמרתי לך כבר שאם תיקנה את הארה הזאת, למרות רצונך הטוב וכל הכבוד על זה שוב.. אתה תסבול מהיחס של הארה, כי הסיכויים שהיא לא תתרגל אליך הם רבים.. וגם הארה תסבול, אם חלילה לא תהיה מרוצה ממנה ותרצה למכור אותה, בשביל ארה בת 9 ובשביל כל תוכי אחר זו טראומה.
תודה על העצה שלך אבל זה לא עוזר לי כי צריך למצוא פיתרון לארה הזאת היא לא תשאר אצל בעליה בכל מקרה אז התשובה שלך לא כל כך עוזרת אבל תודה בכל מקרה
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

559 כתב:הדבר הכי טוב לארה הזאת זה בן זוג וכלוב גדול מאוד בפינת חי או גן חיות, או אצל מגדל גדול.
עופר
עופר מי אתה ממליץ שיהיה אמין לדווח אם משהו לא בסדר עם הארה ולא ימהר למכור את ה"צרה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תראה אין כאן ביטוח ואף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות שאצל מגדל ועם בן זוג החיים שלה יהיו טובים,אני בטוח שלארה המדוברת
יש את הביטחון וטוב לה כי היא חיה כרגע בסביבתה הטבעית ועם בעלים שהיא מכירה לאורך זמן ,ניתוק תוכי מסביבתו כמו ניתוק כמו בעל
חיים אחר בעל רגשות יכול לגרום למפח נפש לתוכי.

מאחר ויש לך כבר ניסיון עם תוכי שנאלצת בעצמך למכור ולהיפרד ממנו בגלל אילוצים של רעש אני מאמין שלא תרצה לחזור על הטעות.
נראה לי שאתה מנסה לשכנע את עצמך שתסתדר ואני מבין שרווחת התוכי חשובה לך,אבל יתכן שתיגרם לשניכם אכזבה.
אני דווקה פחות מודאג מהנושא שהעלית בנוגע לכך שהתוכי קשור רק לחברך,את זה אפשר לפתור עם גישה מקצועית,גם את עניין ההרגלה לכלוב גדול במקום למעמד אפשר לתקן,אך לגבי הרעש אני בטוח שלא תמצא פיתרון,כפי שעופר ציין אין מצב שהתוכי לא משמיע את קולו.

אני אישית הייתי מעדיף לחבר את התוכי עם בן זוג ולא למוכרו כתוכי מוחתם,מעטים האנשים שידעו להתמודד בצורה מקצועית עם תוכי מהסוג המדובר בגיל האמור ובמיוחד שאינו חברותי .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”