ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הוצאתי גוזל להחתמה שאלת האכלה
מנהל: מפקחים
הוצאתי גוזל להחתמה שאלת האכלה
היום בבוקר שמעתי את התוכונים צורחים יצאתי וראיתי נקבת תוכון בפתח תא הטלה של הוויטפיס מיד הבנתי שיש בלגן בתא .הסתכלתי בתא ביצה אחת שבורה אים גוזל בשלב מיתקדם ועוד ביצה שבורה אים גוזל שהיתחיל כניראה ליבקוע לקחתי את הגוזל ועזרתי לו ליבקוע ולקחתי אותו להחתמה כי אני חושש שהתוכונים יהרגו אותו [אני לא מצליח לזהות מי התוכון] השאלה האים להאכיל מהיום או מי מחר [כבר קניתי אוכל ]
נערך לאחרונה על ידי eli_lea ב 25 יולי 2009 18:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: נערכה כותרת-חייב כותרת אינפורמטיבית
סיבה: נערכה כותרת-חייב כותרת אינפורמטיבית
Re: שאלה דחופה
אתה יכול עד 7 שעות מהבקיעה אני חושב כי הזפק שלו עדין מלא בחלמון
אם לא תתקנו אותי בבקשה
אם לא תתקנו אותי בבקשה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
Re: שאלה דחופה
לא הכי חכם לעזור לו לבקוע,עדיף להשאירו שיבקע לבד גם אם אתה מעביר את הביצה הבייתה.
הטמפרטורה חשובה ולכן כרגע דאג לו לטמפרטורה של 36-37 מעלות.
תמתין מספר שעות עד הלשלשת הראשונה או כעבור 10 שעות,אז תתחיל ארוחה ראשונה עם מים,שתי טיפות לפה יספיקו.
לאחר שעתיים אתה שם 10% דייסה 90% מים,זה נראה ממש כמים מעופשים ולא כדייסה אבל זה כך בסדר ,כך הוא צריך לאכול.
בשלבים שלאחר הבקיעה אין לגוזל בזפק דבר מאחר ומזון לא עובר לו בזפק כשהוא בביצה אלא דרך הטבור,לקראת בקיעה נכנס שק החלבון
לתוך הגוף ומשם הגוזל עדיין מקבל את ההזנה ומשתמש בשאריות שנותרו.
תצלם לי את הבטן של הגוזל אם אתה יכול,כלומר את החלק התחתון בין הרגליים היכן שהטבור.
הטמפרטורה חשובה ולכן כרגע דאג לו לטמפרטורה של 36-37 מעלות.
תמתין מספר שעות עד הלשלשת הראשונה או כעבור 10 שעות,אז תתחיל ארוחה ראשונה עם מים,שתי טיפות לפה יספיקו.
לאחר שעתיים אתה שם 10% דייסה 90% מים,זה נראה ממש כמים מעופשים ולא כדייסה אבל זה כך בסדר ,כך הוא צריך לאכול.
בשלבים שלאחר הבקיעה אין לגוזל בזפק דבר מאחר ומזון לא עובר לו בזפק כשהוא בביצה אלא דרך הטבור,לקראת בקיעה נכנס שק החלבון
לתוך הגוף ומשם הגוזל עדיין מקבל את ההזנה ומשתמש בשאריות שנותרו.
תצלם לי את הבטן של הגוזל אם אתה יכול,כלומר את החלק התחתון בין הרגליים היכן שהטבור.
Re: הוצאתי גוזל להחתמה שאלת האכלה
אלי תודה על המידע .לאחר הבקיעה שמתי אותו אצל המזמרים בתא [הם דוגרים 5 בייצים] לאחר 4 שעות בדקתי מה קורה וראיתי אותו בצד הנקבה לא היתיחסה אליו אז נתתי לו שתי טיפות מים ולאחר כשעה נתתי לו דייסה לא כמו שאמרת זה היה יותר סמיך .עברו בנתיים כ6 שעות והזפק עדיין מלא . אין לי חימום החום בחדר 31 מעלות.מה הסיכוי שהוא ישרוד
לדעתי לא טוב,תדאג לחימום אפילו עם מנורה אין מה להפסיד,הזפק לא התרוקן כי נתת לו דייסה סמיכה.
אל תאכיל אותו עד מחר בבוקר.בבוקר ארוחה ראשונה דלילה,כמו שאמרתי לך 10%דייסה והשאר מים,ממש נוזלי ,כל שעתיים ארוחה ראשונה בבוקר 6-7 וארוחה אחרונה 11-12 בלילה לפחות שלושה ימים.
בדוק גם את עניין הטבור,מאחר ועזרת לו לבקוע יתכן זיהום באיזור,אם אתה לא רואה שהכל נקי שים טיפת פולידין בכל האכלה.
אל תאכיל אותו עד מחר בבוקר.בבוקר ארוחה ראשונה דלילה,כמו שאמרתי לך 10%דייסה והשאר מים,ממש נוזלי ,כל שעתיים ארוחה ראשונה בבוקר 6-7 וארוחה אחרונה 11-12 בלילה לפחות שלושה ימים.
בדוק גם את עניין הטבור,מאחר ועזרת לו לבקוע יתכן זיהום באיזור,אם אתה לא רואה שהכל נקי שים טיפת פולידין בכל האכלה.
הגוזל מת הוא שרד את הלילה אכל ומת אחרי שעתיים
מצטער לשמוע אך כמעט ולא היה ספק שסיכוייו קלושים.
לגדל גוזל מבקיעה צריך ציוד וידע.לעזור לגוזל לבקוע צריך לדעת איך ומתי.
אל תיקח קשה את המקרה,נסה ללמוד מתוך המקרה ואולי גם תיערך בהתאם ואף תחתים בעתיד גוזלים צעירים.אם תצטרך עזרה וייעוץ
נהיה לך לעזר בשימחה.
מה לגבי הגוזל השני?
לגדל גוזל מבקיעה צריך ציוד וידע.לעזור לגוזל לבקוע צריך לדעת איך ומתי.
אל תיקח קשה את המקרה,נסה ללמוד מתוך המקרה ואולי גם תיערך בהתאם ואף תחתים בעתיד גוזלים צעירים.אם תצטרך עזרה וייעוץ
נהיה לך לעזר בשימחה.
מה לגבי הגוזל השני?
לדעתי גם עם היה חימום זה לא מספיק כי צריך לחות..
ואיזה גוזל זה היה לא הבנתי..
ומשתתף בצערך..
ואלי צודק שצריך ציוד וידע עם גוזלים מבקיעה..
אפילו מגדלים מנוסים משאירים לפעמים את הגוזל כמה ימים אצל ההורים לפני ההוצאה.
ואיזה גוזל זה היה לא הבנתי..
ומשתתף בצערך..
ואלי צודק שצריך ציוד וידע עם גוזלים מבקיעה..
אפילו מגדלים מנוסים משאירים לפעמים את הגוזל כמה ימים אצל ההורים לפני ההוצאה.
שמתי את הגוזל בקופסה עם מנורה לחימום וסמרטות ספוג מים ללחות הגוזל היה של קוקטייל וויט פייס כל שאר הגוזלים שהיו בתא מתו נשראו שתי ביצים אחת העברתי למזמרים ואחת לזוג תוכונים והם דוגרים עליהם בינתיים
אני מקווה שתייה הצלחה עם הביצים ושהטלה הבאה יהיה יותר טוב וכולם ישרדו
אני מקווה שתייה הצלחה עם הביצים ושהטלה הבאה יהיה יותר טוב וכולם ישרדו