ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

למה כל כך מסובך לגדל קקדו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

למה כל כך מסובך לגדל קקדו

שליחה על ידי שרוןןןן »

אני מסתכל בהרבה פורמים אני מעוניין לקנות קקדו אמברלה זוג אכלת יד

וכולם אומרים שהם מורטים נוצות ושהם לא טובים ויש להם הרבה מחלות ויכולים פיתאום למות מה עד כדאי כך.1?

כבר הוציאו לי חשק לקנות אותם
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: למה כל כך מסובך לגדל קקדו

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל הקקדו ימרוט נוצות כשהוא בודד כהאכלת יד ולא בזוג.
הוא יכול למרוט נוצות גם מסיבות בריאותיות אבל גם סוגים אחרים אותו דבר בדיוק.
יש להם את אותם מחלות שיש לכל תוכי שחולה או נשא של מחלות כאלה ואחרות.
הסבירו לך ממה הם יכולים למות פתאום ?ממחלה?מחוסר מזון?במחסור במים?
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

תוכים לא מתים סתם כך.
כפי שאלי ציין, בעיית מריטה אופיינית יותר לתוכי מוחתם שגדל לבד.
יש חסרונות ויתרונות לכל סוג תוכי.
עופר
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

ציטוט "חוץ מזה רוב סוגי הקקדו נחשבים למאוד עמידים(נגד מחלות, פיטריות וכו'),הגאלה בתוכם נחשב להכי עמיד(או לפחות בין העמידים מאוד)" .
הקקדויים נחשבים לנשאי המחלות מספר אחת בארץ ובעולם כולו!!הם הכי רגישים לשינויי מזג האוויר.הכי פגיעים מפטריות,מתים בנקל וללא התרעה מוקדמת ולא מומלצים כלל כהאכלת יד!! רעשניים,מורטי נוצות ידועים,מכרסמים מכל הבא ליד(בעיקר מוצרי עץ).אגב, מחירו של גאלה מוחתם לא עולה על 5000 שח,זה שבחוות מוכרים ב-7000 שח, לא אומר שזה המחיר הריאלי.

ראיתי את זה באיזה אתר איזה מגדל אחד רשם את זה שהוא גידל קקדו מתים בנקל וללא התרעה מוקדמת.!? מזה אומר.?

עכשיו אם אני קונה זוג הסיכויים שהם ימרטו נוצות זה קטן יחסית לא.?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

ועוד שאלה לגבי הרעש שלהם אני יכול לבנות כלוב גדול ומאחורי הסורגים להשים זכוכית עבה ככה זה יפחית מהרעש שלהם לא.? ולמעלה יהיה להם כממו פרגולה ומשם אוייר ראיתי בקניון מלחה בירושלים דבר כזה בענק ויש בוא מלא תוכים מכל מיני סוגים

ויש גם בחו''ל שהייתי ראיתי שמים תוכים בתוך כלוב מזכוכית
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא הבנתי ממה שהוא כותב שהתוכים רגישים. אני מצטט מתוך הציטוט שלך את המגדל:
"ציטוט "חוץ מזה רוב סוגי הקקדו נחשבים למאוד עמידים(נגד מחלות, פיטריותוכו'),הגאלה בתוכם נחשב להכי עמיד(או לפחות בין העמידים מאוד)" .
אז אם הם מאוד עמידים אז איך הם מתים בפיתאומיות?

מעבר לזה לא הבנתי מהציטוט של דברי המגדל מה אתה מבקש,שנאשר את דבריו?שנשלול את חלקם?שנשתכנע שאילו הם פני הדברים?

שאלת את דעת המנהלים והחברים וקיבלת תשובות .לא נראה לי שציטוטים של מגדל שגידל קקדואים רבים שלפתע מתו "ללא סיבה" ישנו את דעתנו. אולי אם המגדל היה עורך בדיקה לתוכים היה מבין את הסיבה,אני מכיר גם מגדלי תוכונים/ציפורים/קוניורים ואפילו ג'אקו שמתים "ללא סיבה" .

לסיכום:
קנית זוג תוכים ממקור מהימן נקי ומסודר,התוכים אינם חולים בדוקים כזוג,נראים יפה עם ניצוי מושלם וכו',סיפקת להם תנאי מחייה הולמים,תזונה עשירה וכו' הסיכוי שהם ימרטו,יתאבדו,יפלו אל מותם ללא סיבה נראית לעין קלוש ביותר.
על פי התיאור שלך לא היו נותרים קקדואים בארץ או בעולם.

לגבי תיאור התוכי לגבי רעש ,אין טבעי יותר מרעש שקקדו משמיע,לגבי כירסום ענפים אין יותר טבעי מתוכי מכרסם,התיאור מתאים כמעט לכל סוג תוכי שאני מכיר.

לגבי הנמכת רמת הרעש,אצלי התוכים נמצאים במבנה מבודד כולל הגג ,את המבנה הקמנו על מנת להוריד מרמת הרעש לנוחותם של השכנים,אני שומע את הרעש כמעט אותו דבר .
אגב המגדל מתלונן על הרעש ,אצלי זה בדיוק הפוך,כשאני שומע את התוכים רועשים צועקים צורחים שורקים מדברים אני מאושר,אני מאושר כי אני יודע שטוב להם,תוכי שטוב לו הוא תוכי שמשמיע את קולו ומשמיע את קולו כפי שהוא יודע לעשות זאת,אם בדיבור או כמו בטבע בצרחות ושריקות.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

חס וחלילהה אני בעד הרעש והשריקות ומה שהם לא עושים פשוט אני גר בדירת גן ומעלי מלא שכנים אז ככה שאני מעדיף לעשות מקום סגור כזה שיהיה יותר שקט

אני קונה ממגדל אחד בשם אלכס מיהוד מישהו מהפורום אמר לי שהיו קונים אצלו ושהגידול שלו טוב מאוד

הוא אמר שגם הוא מוכן לעשות בדיקה של כלימיה שאין להם שום בעיות ואני קונה שתי גוזלים מסוג דם שונה בגיל 3 וחצי חודשיים

איך אמור להיראות גוזל כזה.? בערך איזה גודל ואיך אני ידע שהוא לא חולה ושוהוא בריא.? ואיך אני יבדיל בין זכר לנקבה תודה!!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

חס וחלילהה אני בעד הרעש והשריקות ומה שהם לא עושים פשוט אני גר בדירת גן ומעלי מלא שכנים אז ככה שאני מעדיף לעשות מקום סגור כזה שיהיה יותר שקט

אני קונה ממגדל אחד בשם אלכס מיהוד מישהו מהפורום אמר לי שהיו קונים אצלו ושהגידול שלו טוב מאוד

הוא אמר שגם הוא מוכן לעשות בדיקה של כלימיה שאין להם שום בעיות ואני קונה שתי גוזלים מסוג דם שונה בגיל 3 וחצי חודשיים

איך אמור להיראות גוזל כזה.? בערך איזה גודל ואיך אני ידע שהוא לא חולה ושוהוא בריא.? ואיך אני יבדיל בין זכר לנקבה תודה!!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

שרוןןןן,

אין ספק שאתה יודע מה אתה רוצה. אני כן חושב שהבעיה נופלת בנקודה שבה אתה אמור לדעת על מה שאתה רוצה.
זוג התוכים עליו אתה מדבר, כזוג או כיחיד הם מאד מאד מאד חכמים ומפותחים. מעבר לרעש שהם מסוגלים לעשות ולבעיות הפוטנציאליות שכמו שאלי אמר נכון, אופייניות לכל תוכי. הקקדו אינו תוכי שיכול "לעבור כדרך אגב" ביידיו של מי שאינו מבין עניין בסוג הזה. למפותחות שלהם, למדהימות שלהם, יש גם צד OVER מאתגר.

אני ממליץ, אם אתה רציני, אם כבר החלטת לחכות ולהשקיע שנים בזוג של תוכים כאלה מיוחדים, שתנסה להוריד טיפה בהתייחסות למה שאתה קורא באינטרנט ואולי לחפש ספרים וחומר שעוסקים באופן מקצועי ומגוון בסוג הזה ספציפית. אין כמו להרגיש מוכן לפני שאתה עושה רכישה כזו ועוד יותר לראות תוצאות טובות בזכות זה.

אני יכול להגיד לך על עצמי, קקדו עובר בהרבה אתה היכולות שלי כבנאדם. בזמן שאני מוצא את מה שאלי אומר לגבי הרעש >מדהים ואמיץ< (תוכים עושים המון רעש - מעטים מצליחים לראות מעבר לטונים את מה שזה בעצם מסמל) אני אישית רואה בעצמי אחראי מספיק כדי לדעת מתי משהו גדול עליי. מהמקום הזה אני אומר לך, תלמד ותשכיל עד שייצא לך עשן מהאוזניים כי אם כבר מצאת את האומץ, לפחות שזה ייצא לך כמו שצריך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שרון,
אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה שכתוב שקאקדויים מתים בפתאומיות ורגישים וכל זה אבל מי שכתב את זה לא צדק.
קאקדויים עלולים למרוט כאשר הם בודדים, כלומר אם אתה קונה קאקדו אחד האכלת יד ולא משקיע בו כמו שצריך ומזניח אותו אז כמובן שהוא יתחיל למרוט, מריטה היא בעיה נפשית.
אם אתה מתכוון לגדל אותם בתור זוג ואתה נותן להם תנאים טובים אין סיבה שימותו או שיחלו.
אני כן יכולה לומר לך שהקאקדו הוא תוכי מאוד רועש.. מישהו צריך להזהיר אותך.. אם אתה חושב שזה לא יפריע לשכנים ויש לך מקום שאולי ימנע את הרעש אין לך בעיה.
מה שלא יהיה ואיך שלא יהיה שתהיה לך המון המון בהצלחה, וכמובן אל תשכח תמונות ועידכוניםתמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”