ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מתי התוכי מחליף נוצות
מנהל: מפקחים
מתי התוכי מחליף נוצות
מתי או אחת לכמה זמן ארה גולד אנד בלו מחליף נוצות ואם ישנה משמעות לתזונה מסויימת באותה תקופה.
Re: מתי התוכי מחליף נוצות
היי מורלי,
החלפת הנוצות נעשית לרוב בחודשי הקיץ ובתום עונת הרבייה,תהליך החלפת הנוצות יכול להימשך על פני חודש חודשיים או שלושה,אורך
תקופת החלפת הנוצות תלוי במספר גורמים כגון:אורך היום/תאורה ,מרכיבי התזונה ,מצב נפשי (ציפור בעקהכ או סטרס תדחה את החלפת הנוצות או לא תחליף.
העשרת התזונה בעונה זו לא פחות חשובה ממתן תזונה מאוזנת בעונת הרבייה,מזון מועשר בחומצות אמינו המצויים בירקות,סידן,ומזון כופתיות כבסיס יעזרו להחלפת הנוצות ולגדילה של נוצות בריאות ויפות.
מקלחות תכופות גם הן עוזרות להתפתחות נוצות חדשות ,המקלחות עוזרות לנקות את עורו של התוכי מאבק הנוצות המצטבר עליו ומקל על נפילת נוצות שדבוקות לגוף.
בהצלחה.
החלפת הנוצות נעשית לרוב בחודשי הקיץ ובתום עונת הרבייה,תהליך החלפת הנוצות יכול להימשך על פני חודש חודשיים או שלושה,אורך
תקופת החלפת הנוצות תלוי במספר גורמים כגון:אורך היום/תאורה ,מרכיבי התזונה ,מצב נפשי (ציפור בעקהכ או סטרס תדחה את החלפת הנוצות או לא תחליף.
העשרת התזונה בעונה זו לא פחות חשובה ממתן תזונה מאוזנת בעונת הרבייה,מזון מועשר בחומצות אמינו המצויים בירקות,סידן,ומזון כופתיות כבסיס יעזרו להחלפת הנוצות ולגדילה של נוצות בריאות ויפות.
מקלחות תכופות גם הן עוזרות להתפתחות נוצות חדשות ,המקלחות עוזרות לנקות את עורו של התוכי מאבק הנוצות המצטבר עליו ומקל על נפילת נוצות שדבוקות לגוף.
בהצלחה.
אפשא להשתמש בשמפו של תינוקות עשיר בלחות? או שאין צורך?
בשום אופן לא,אסור להשתמש בשום חומר,מים בלבד ולא יותר.
אין צורך גם לייבש ובטח לא עם פן ומכשירי חימום אחרים.
אין צורך גם לייבש ובטח לא עם פן ומכשירי חימום אחרים.
רק מים פושרים ולא יותר זהו ורק לא כל יום אלא פעם בשבוע שבועים או לתת לתוכי להתקלח לבד
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
אפשר גם פעמיים שלוש בשבוע ,אם התוכי נהנה מהמקלחת זה מצויין.
אתה חושב שזה לא יפריע לו כי יש לו שכבה שומנית על הנוצות כמו שיש לכלב על הפרווה
כשהיתי בחיסון של הכלב שלי אז שאלתי אותה והיא אמרה פעם בשבוע בערך ואני לא יודע
עכשיו כבר אין לי תוכי מוחתם יש לי תוכים פראים בחוץ ולהם אני שם קערה כל הזמן והם מתקלחים חופשי
כשהיתי בחיסון של הכלב שלי אז שאלתי אותה והיא אמרה פעם בשבוע בערך ואני לא יודע
עכשיו כבר אין לי תוכי מוחתם יש לי תוכים פראים בחוץ ולהם אני שם קערה כל הזמן והם מתקלחים חופשי
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...