ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי דררה
מנהל: מפקחים
תוכי דררה
שלום קניתי היום תוכי דררה נדמה לי שזכר והוא כל הזמן תוקף אותי, אבל שאני שם גרב על היד הוא עדיין תוקף אותי אבל אני מצליח לתת לו גרעינים ותערובת אני חושב שהמוכר עבד עליי הוא אומר שהוא בן 3 חודשים והוא האכלת יד אז, שאלתי למה הוא ככה מה הוא צריך להתרגל אליי, או מה תעזרו לי תודה וערב טוב....
מאור המלך.....
Re: תוכי דררה
מאור מאור מאור
יש לו פס סביב הצוואר ?
לגבי התקיפה הוא מבוהל ותתן לו כמה ימים להכיר
תנסה בלי הגרב כי הוא לא רגיל לגרב והוא מפחד וינסה להרחיק את הגרב ממנו
למה לא קניתה מוחתם?
האכלת יד זה תוכי שרגיל לידים מגיל יותר מבוגר מההחתמה
וההחתמה הוא מגיל 0 והתוכי לא היא נושך אותך
בכל מקרה תיתן לו קצת זמן
ובהצלחה
יש לו פס סביב הצוואר ?
לגבי התקיפה הוא מבוהל ותתן לו כמה ימים להכיר
תנסה בלי הגרב כי הוא לא רגיל לגרב והוא מפחד וינסה להרחיק את הגרב ממנו
למה לא קניתה מוחתם?
האכלת יד זה תוכי שרגיל לידים מגיל יותר מבוגר מההחתמה
וההחתמה הוא מגיל 0 והתוכי לא היא נושך אותך
בכל מקרה תיתן לו קצת זמן
ובהצלחה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
למה אתה חושב שהוא עבד עליך עם הגיל?
האם אצל המגדל/חנות שקנית הוא היה חברותי?נתן למגדל ללטף אותו ועלה לו על היד?האם הנוצות גזורות?
האם אצל המגדל/חנות שקנית הוא היה חברותי?נתן למגדל ללטף אותו ועלה לו על היד?האם הנוצות גזורות?
בחנות גם שהמוכר הוציא אותו מהכלוב אז הוא בא לנשוך אותו אבל הוא שיחק אני ליטפתי אותו קצת וזה אז מה אתם מציעים לעשות תודה לכל העוזרים....
מאור המלך.....
luzon,
תוכי האכלת יד לא אמור להיות תוקפני בצורה כזו. מצטער. אני מניח שיש מי שיחלקו על דעתי אבל כשגוזל יוצא מבית הגידול שלי, לא משנה מי ולמה, הוא אף פעם לא נושך.. במקסימום הוא מפחד וגם אז זה רק בא ליידי ביטוי בהתנהגות מאופקת של הגוזל ולא בתוקפנות.
ישנה התייחסות מכלילה כלפיי דררות כתוכים בעיתיים כהאכלות יד. אם נשים את התאוריה הזו בצד, אין לי ניסיון אישי איתם, עדיין עשית טעות מבחינתי בזה שקנית תוכי האכלת יד מחנות. הבעיה עם חנויות היא שאתה לא יודע איפה בתכלס גדל התוכי, מי גידל אותו, באיזה תנאים, לכמה זמן (באמת) ובאיזה רמת השקעה.
בעיה נוספת בלי שום קשר היא שדווקא כשתוכי מגיע לשלב הגמילה שלו מהדיסה, מתחיל השלב הקריטי שבו צריך לשמר ולהעצים את החיברות שלו כלפיי בני אדם. כשמדובר בחנות חיות, זה בדיוק השלב שבו התוכי מובא לחנות החיות, ננעל בתוך כלוב ויושב ומחכה שמישהו יועיל בטובו לקחת אותו. תחשוב מה זה עושה להחתמה שלו בינתיים ובמיוחד כשזה יכול להימשך כמה שבועות עד שלוקחים אותו.
לסיכום, אם הוא אכן האכלת יד מוצלחת, התוכי שלך צריך לעלות לך על היד חופשי, להרשות לך ללטף אותו בגב ובראש ולהראות סקרנות ועניין בסביבתך ולא חשש ורצון להתרחק. במידה וזה לא המקרה, אל תתפשר, זה לא מתפקידך להרגיל אותו כי בדיוק ככה זה גם ייראה אם תנסה.
תוכי האכלת יד לא אמור להיות תוקפני בצורה כזו. מצטער. אני מניח שיש מי שיחלקו על דעתי אבל כשגוזל יוצא מבית הגידול שלי, לא משנה מי ולמה, הוא אף פעם לא נושך.. במקסימום הוא מפחד וגם אז זה רק בא ליידי ביטוי בהתנהגות מאופקת של הגוזל ולא בתוקפנות.
ישנה התייחסות מכלילה כלפיי דררות כתוכים בעיתיים כהאכלות יד. אם נשים את התאוריה הזו בצד, אין לי ניסיון אישי איתם, עדיין עשית טעות מבחינתי בזה שקנית תוכי האכלת יד מחנות. הבעיה עם חנויות היא שאתה לא יודע איפה בתכלס גדל התוכי, מי גידל אותו, באיזה תנאים, לכמה זמן (באמת) ובאיזה רמת השקעה.
בעיה נוספת בלי שום קשר היא שדווקא כשתוכי מגיע לשלב הגמילה שלו מהדיסה, מתחיל השלב הקריטי שבו צריך לשמר ולהעצים את החיברות שלו כלפיי בני אדם. כשמדובר בחנות חיות, זה בדיוק השלב שבו התוכי מובא לחנות החיות, ננעל בתוך כלוב ויושב ומחכה שמישהו יועיל בטובו לקחת אותו. תחשוב מה זה עושה להחתמה שלו בינתיים ובמיוחד כשזה יכול להימשך כמה שבועות עד שלוקחים אותו.
לסיכום, אם הוא אכן האכלת יד מוצלחת, התוכי שלך צריך לעלות לך על היד חופשי, להרשות לך ללטף אותו בגב ובראש ולהראות סקרנות ועניין בסביבתך ולא חשש ורצון להתרחק. במידה וזה לא המקרה, אל תתפשר, זה לא מתפקידך להרגיל אותו כי בדיוק ככה זה גם ייראה אם תנסה.

ניסיתי הכל אחי אבל אין נשמה הוא תוקף ויותר חזק מתי שאני מנסה לגעת בו וללטף אותו אני לא יודע מה לעשות תנו לי עצות בבקשה...
מאור המלך.....
תחזיר אותו לחנות,תגיד לו שזה לא תוכי מוחתם ולא האכלת יד.
שיחזיר לך את הכסף,תחפש גוזל ממגדל.
שיחזיר לך את הכסף,תחפש גוזל ממגדל.