שלום,
לפני שבוע הבאתי דררה הביתה אמרו לי שהיא נקבה ושהיא בת שנה וחצי (אני מקווה שהיא נקבה)
ושלשום הבאתי לה זכר בן שנתיים עם פס על הצוואר (ככה שבטוח שהוא זכר)
הבעיה היא שמאז שהבאתי את הזכר הוא לא מפסיק להשתולל כשאני ליד הכלוב וגורם גם לדררה השניה להשתולל
והוא לא נמצא ליד הדררה השניה בכלל ובלילה הם יושנים בשני צדדים שונים וקרו לי מצבים שראיתי אותם נושכים אחד את השני פעמיים שלוש
כמובן הכל קורה רק כשאני ליד וכשהם משתוללים
השאלות שלי הם:
1)האם זה נורמלי שהוא משתולל ככה?
2)האם יש מצב שהדררה הראשונה שהבאתי שאמרו לי שהיא נקבה בת שנה וחצי(ככה אמרו לי) היא בעצם זכר ולכן הם רבים?
3)אם היא לא זכר מה הסיבה שהם לא נמצאים ביחד ויושנים רחוק ?
4)מה הסיבה לזה שהם נושכים אחד את השני כשהם משתוללים (רק כשאני נמצא ליד הכלוב זה קורה כשאני לא שם הם שקטים עד כמה שדררה יכולה להיות שקטה)
אשמח אם תוכלו לעזור לי
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דררות עצבניות
מנהל: מפקחים
Re: דררות עצבניות
אם הזכר משתולל ואם הבנתי נכון הוא משתולל מתוך פחד אז התנהגותו בהחלט יכולה להשפיע על הנקבה ולגרום גם לה לאי שקט.
אני כרגע לא מתייחס לחיבור ביניהם כי ממש מוקדם לקבוע,לאחר מספר ימים אין לך שום אינדיקציה לגבי העתיד.
המצב כרגע די לחוץ מאחר והזכר מאוד מפוחד,יתכן והוא ירגע בהמשך ואז גם הנשיכות ביניהם יעברו ויתכן שהוא לא ירגע והוא באופיו מאוד פחדן ,זה יכול לקרות כתוצאה ממגע מינימלי עם המגדל בסביבה בה הוא גדל.
אתה יכול ללעשות שני דברים,אחד זה להמתין בסבלנות לפחות שבועיים,לנסות להתקרב כמה שפחות (אוכל מים) וכשאתה בסביבת הכלוב
לשמור מרחק שישאיר את הזכר בשליטה ולא יכניס אותו לחץ.לאחר שבועיים לבחון את ההתנהגות ולהחליט הלאה.
אתה גם יכול להחליף אותו בזכר אחר רגוע ושקט יותר שהתנהגותו תתן ביטחון לנקבה .
לגבי הנשיכות,כשהזכר או הנקבה בלחץ והם מתעופפים או משתוללים בכלוב בן הזוג חש מאויים ולכן נושך את האחר,כל המצב נגרם
מהתנהגות התוכי שמשתולל.
לגבי זיהוי המין,גם שני זכרים יכולים להסתדר וגם שתי נקבות כך שאין קשר.
לגבי השינה,גם כאן אין כל קשר,הם לא חייבים לישון זה לצד זה ,גם זוגות מחוברים לא ישנים זה לצד זה תמיד,שוב אתה לא יכול כבר לצפות שהזוג יתנהג כזוג מחובר לאחר יום ובמיוחד כשהזכר "בעייתי" כרגע.
אני כרגע לא מתייחס לחיבור ביניהם כי ממש מוקדם לקבוע,לאחר מספר ימים אין לך שום אינדיקציה לגבי העתיד.
המצב כרגע די לחוץ מאחר והזכר מאוד מפוחד,יתכן והוא ירגע בהמשך ואז גם הנשיכות ביניהם יעברו ויתכן שהוא לא ירגע והוא באופיו מאוד פחדן ,זה יכול לקרות כתוצאה ממגע מינימלי עם המגדל בסביבה בה הוא גדל.
אתה יכול ללעשות שני דברים,אחד זה להמתין בסבלנות לפחות שבועיים,לנסות להתקרב כמה שפחות (אוכל מים) וכשאתה בסביבת הכלוב
לשמור מרחק שישאיר את הזכר בשליטה ולא יכניס אותו לחץ.לאחר שבועיים לבחון את ההתנהגות ולהחליט הלאה.
אתה גם יכול להחליף אותו בזכר אחר רגוע ושקט יותר שהתנהגותו תתן ביטחון לנקבה .
לגבי הנשיכות,כשהזכר או הנקבה בלחץ והם מתעופפים או משתוללים בכלוב בן הזוג חש מאויים ולכן נושך את האחר,כל המצב נגרם
מהתנהגות התוכי שמשתולל.
לגבי זיהוי המין,גם שני זכרים יכולים להסתדר וגם שתי נקבות כך שאין קשר.
לגבי השינה,גם כאן אין כל קשר,הם לא חייבים לישון זה לצד זה ,גם זוגות מחוברים לא ישנים זה לצד זה תמיד,שוב אתה לא יכול כבר לצפות שהזוג יתנהג כזוג מחובר לאחר יום ובמיוחד כשהזכר "בעייתי" כרגע.
Re: דררות עצבניות
היתי מוסיף על דבריו של אלי ואומר יתכן מאוד גם שהזכר הזה ניתפס בטבע
והוצע למכירה ולכן הוא בפניקה כשאתה בסביבתו,
בזמן האחרון שמעתי על תפיסה של דררות בטבע בכמויות ,
והוצע למכירה ולכן הוא בפניקה כשאתה בסביבתו,
בזמן האחרון שמעתי על תפיסה של דררות בטבע בכמויות ,