ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דררה פצועה או חולה.?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: דררה פצועה או חולה.?

שליחה על ידי שרוןןןן »

יופי אז ככה יש לי את הזוג הדררות שהכחול שחלה מבינהם והצהובה שהיא עדיין בסדר עכשיו הכלוב שלהם של הזוג הוא הולך על כלוב ענק עם מחיצות ובכל מחיצה יש זוג תוכים נוספים אני צריך גם לוהציא את התוכים הנוספים או רק את הדררות.?

כמו שבתמונה
קבצים מצורפים
IMG_0942.jpg
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע איך תכננת הכלוב אבל נראה לי שהכלוב מאוד צפוף ולא מתוכנן טוב,הן מבחינת גודל ,קירבה בין התוכים גישה
והן מחינת ניקיון,התוכים למעלה מלשלשים על אלא שלמטה,אין מגשים וכו'.

לגבי ההפרדות,כרגע תפריד משאר התוכים את התוכי שנראה לא טוב ושים אותו במקום אחר.
שוב,אני רואה בעייה של גידול תוכים קטנים וגדולים בסמיכות זה לזה,התוכים הקטנים יותר נושאים מחלות יותר מהגדולים וההדבקה
מהירה,אם אתה מביא תוכים גדולים אל תקרב אותם לתוכים הקטנים יותר,שמור על היגיינה ככל שניתן,רחץ תמיד ידיים טוב טוב
ואם אתה עוסק בניקוי הכלוב של הקטנים החלף בגדים.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

יש מגשים פשוט הוצאתי אותם ואם אני ישים את הכלוב על הרוחב ויעשה בוא מחיצות לרוחב וישים בוא את כל הציפורים האהבה רק בכלוב הגדול ואת הקוקטלים ואת הדררות אני יפריד לגמרי

אני היום לקחתי את התוכי החולה ושמתי אותו בעבודה אצל אבא שלי התוכי היה מובהל וכל היום שרק ולא אכל הוא שתה קצת ובאוכל הוא לא נגע אחרי זה שיחקתי איתו קצת ואני רואה שיש לו בנוצות שכל הנוצה נגיד נשרה ויש לו שלא גודל לו מלא והתוכי יהיה שם מסכן אני לא יודע מה לעשות!! כואב לי עליו רק בגלל התוכי הזה יש לי את כל התוכים שיש לי עד היום

אני יספר ככה היה לי אותו שנתיים ויום אחד אחרי כמה זמן שלא גזרתי לו את הכנפיים אח שלי יצא בחוץ לגינה וראה אותו מחוץ לכלוב הוא בא ללכת אליו מהר בשביל לתפוס אותו והתוכי ברח וחיפשנו אותו בכל מקום ולא מצאנו !! כמה שעות ואין תוכי אחרי כמה ימים אומרים לי שחבר שלי תפס תוכי דררה כחולה הלכתי אליו אחרי בית ספר ובאמת זה היה התוכי שלי לפי הטבעת ידענו לפי הכל חבר שלי תפס אותו בימית 2000 למי שמכיר בריכה התוכי עף ישר למים איפה שחבר שלי ומלא אנשים ניסו לתפוס אותו ורק חבר שלי תפס אותו זה נס בשבילי היה הייתי בבאסה עד שהוא הגיע אליי בחזרה ואז הבאתי לו בת זוג ואחרי זה הפועל של אבא שלי הביא לו 2 ציפורי אהבה אחרי זה תפסנו ציפור אהבה והבאנו לו בת זוג ואחרי זה היה עוד ציפור אהבה תפסנו והוא היה לבד בכלוב נפרד אחרי זה כבר הבאתי זוג ציפורי אהבה צהובים ואחרי זה תפסתי עוד ציפור אהבה ושמתי אותו אם ההוא שהיה לבד ואישתו של אח שלי אמא שלה תפסה דררה כחולה והבאתי לה בת זוג והיום כבר יש לי מהם גוזלים בני חודשיים וגם תפסתי קוקטליית בחצר והבאתי לה בן זוג וכל זה רק בגלל התוכי הזה

ומחר בעזרת השם אני מביא זוג קקדו !!

היום שטפתי את הכלוב אם אקונומקיה שישפתי הכל ממש טוב חיכיתי איזה 10 דקות ואז שטפתי במים ואחרי זה עברתי עוד פעם עם שמפו על הכלוב ושפשתי וניקיתי עם מים

עכשיו את הגזעיים של העץ שישפתי אם סבון וספוג וחיכיתי כמה דקות ושטפתי במים מחר אני ישטוף את זה במים חמים זה בסדר?..........

ואת הצעצועים הכנסתי לדלי עם סבון והשארתי את זה 15 דקות וכבר יצא מלא צבע מהמשחקים אחרי זה עברתי עליהם ניגוב עם הספוג ושטפתי אותם טוב טוב .... זה בסדר או שצריך לעשות עוד משהו.?

ואת הקערות של המים שטפתי עם הקונומקיה והעברתי בוא ספוג וחיכיתי 20 דקות ומחר אני ישטוף את זה עם סבון ...

ואני ממש מבואס בגלל הדררה כל היום חושב עלייה אני לא יודע מה לעשות היא מזה מסכנה מחר שאני ילך לעבודה אני יכין לה ביצה וירקות אולי זה יעזור במשהו
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני רוצה לשאול אותך שאלה,נניח שהקקדו שתביא יהיה במצב כזה מה תעשה?תרחיק אותו?

אני לא נכנס לעיניינים כספיים,אני פשוט מציע לך לחכות עם הבאת הקקדו,קח את התוכי לוטרינר ,יעלה לך 200-300 ש"ח לבצע בדיקה
ותוכל לדעת עם קבלת התוצאה מה המצב ואיך לנהוג.
אם היה לך תקציב לקנות זוג קקדו גדולים אני מאמין שתוכל למצוא את התקציב כדי לבצע בדיקות שיכולים בהמשך להציל את שאר התוכים
או את אלא שאתה מתכוון להביא.
אתה מחזיק תוכים שנתפסו בחצר ואינך יודע מה הם נושאים,יש שתי מחלות שאין להם טיפול והם ביק אנד פדר ופוליומה,הכלמידיה לא מעניינת על אף שאחרים חושבים אחרת ממני,אבל נניח שכלמידיה גם מעניינת אפשר לטפל בתוכי חולה.
בינתיים אתה מביא זוג קקדו ואם תרצה או לא יהיה מגע בין הקקדו לתוכים הקטנים.
מאחר ואתה רואה בעייה והדררה נראה לא טוב אז בכלל אתה צריך לחשוב בכיוון ולהחליט מה אתה עושה.

תשוב על מה שכתבתי,קח את הדברים כהערה בונה.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

למה שיהיה מגע בין הקקקדו לתוכים הקטנים.?. אני שם כל אחד בצד אחר

כרגע אין לי תקציב לעשות בדיקות דם לקחתי את כל הכסף של המשכורת על הקקדו ועוד אני מתחלק עם אח שלי רק סוף החודש הזה שיהיה יהיה לי כסף...

והתוכים שתפסתי הם כבר אצלי כמה חודשיים ואני לא רואה אצלהם שום בעייה אפילו יותר מזה הביאו לי כמה פעמיים ביצים אך לא פוריות
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מי אמר שמיקום כל תוכי בצד אחר לא יכול להדביק?אתה תחליף להם אוכל ומים וכשתעבור לקקדו תתרחץ ותחליף בגדים?
ומי אמר שתוכים שמטילים ביצים אינם יכולים להיות חולים?
ככה לא בונים בית גידול.אם אין לך כסף לעשות בדיקת דם לדררה למה לרכוש קקדו?זה בדיוק כמו לרכוש רכב מסוג פאררי
אבל שלא יהיה לך כסף לתדלק את הרכב.
אני חושב שאתה עושה טעות חמורה ,אבל השיקולים הם שלך בלבד.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שרון אני נאלצת להסכים עם אלי. אם תשים את כל אחד בצד אחר זה לא יעזור, המחלות שלהם עוברות באוויר. עדיף לך להיות בטוח ולחכות קצת עם הקאקדו תאמין לי שלא חסרים מגדלי קאקדווים, והחיים עוד לפניך. תגיד לי אתה מה עדיף:
לקנות את זוג הקאקדו, להסתכן בזה שהם יחלו ואז להוציא על טיפולים יותר כסף ממה שהם עלו?
או
לחכות קצת, להיות בטוח שהתוכים שלך בריאים, לחסוך עוד קצת כסף (ככה גם לא תהיה מרושש לגמרי כשתקנה אותם) ואז לקנות אותם?
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

טוב אני כבר יודע מה לעשות ככה אני יחסוך לי כסף וככה אני יחסוך במחלות אני ימכור את כל התוכי אהבה ישאיר רק את הדררות הזוג העובד וישים אותם במקום אחר ואת הקוקטלים אני גם ימכור ואת הדררה הצהובה

זה טוב או שגם לא.?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אני כבר לא יודע מה לעשות זה האופציה הכי טובה אין פיתרונות אחרים אני לא ילך ויוצא על תוכי שעולה לי 90 שקל 300 שקל בדיקת דם יש לי את הזוג הדררות הכחולות שעובדים והם בריאים כמעט ב100 אחוז הביאו גוזלים והאיכלו אותם ועד היום לא ראיתי איתם בעיית אבל בכל מקרה נעביר אותם מקום
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אבא שלי אמר לי היום שהדררה תולש לעצמו את הנוצות והוא כבר שבוע ו.. בעבודה שלו מה לעשות.!?...
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”