ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו או קקדו ? מה לקנות ? בבקשה עזרה ??

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
yohanan06
ביצה
ביצה

ג'אקו או קקדו ? מה לקנות ? בבקשה עזרה ??

שליחה על ידי yohanan06 »

אני מעונין לקנות או ג'אקו או קקדו מה אתם ממליצים מחפש תוכי שידבר ושיהיה פעיל שלא ישן לי .. שיהיה הרבה בתנועה ושיקשר אלי ככה טוב אני מעונין בגוזל בן שבועים שלוש
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: ג'אקו או קקדו ? מה לקנות ? בבקשה עזרה ??

שליחה על ידי עופר »

נראה לי שאתה קצת ממהר.
תוכי יש לקנות אחרי הרבה מחשבה ולמידה, לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו.
מה התקציב שלך? (כולל כלוב ובדיקות).
למה דווקא ג'אקו וקקאקדו?
עופר
סמל אישי של משתמש
koko7040
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי koko7040 »

ג'אקו

תסתכל טוב מה עופר כתב ותחשוב עוד הפעם
תמונה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי שרוןןןן »

יש לי ג'אקו כבר כמעט עשר שנים והוא מדבר חופשי ותוכי חבל על הזמן

מבחינת יופי קקדו ויותר משעשעע אבל לא מדבר כמו הג'אקו צועק הרבה
תמונה
yohanan06
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yohanan06 »

לא ממהר אני שואל כדאי לדעת על מה להינעל תקציב יש לי כמה שצריך לא משנה ...
ולמה דווקא אלה נראה לי שהם הכי פופולרים והכי מתאימים לפי מה שראיתי בחנויות בחיים לא גידלתי אחד מהם בגללזה אני שואל מה האופי שלהם מה יותר כדאי
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

תקציב לא מוגבל? נגיד 10,000 ש"ח - הולך?
כדי לעזור, נצטרך לדעת בן כמה אתה, באיזה סוג בית אתה גר? עם משפחה או בלי? וכאמור מה התקציב גג?
עופר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בגידול תוכי מהסוגים הגדולים יש השלכות על הסביבה ולא רק על המגדל,השאלות שעופר שאל הם שאלות שחובה
לתת עליהן את הדעת ברכישת תוכי.
אם נצא מנקודת הנחה שהתקציב שלך בלתי מוגבל ויש באפשארותך לתת את התנאים הנדרשים קרי כלוב מרווח,מזון בשפע,טיפול וטרינרי
במיקרה הצורך אז נשאר לך לחשוב האם תהיה לך את האפשרות לגדל את אחד הסוגים שציינת,אני יכול לציין לך בקצרה את ההבדלים בין שני הסוגים אך לידע כללי,תמיד ישנם תוכים יוצאים מן הכלל ובתוך היוצאים מן הכלל ישנם מגדלים יוצאים מן הכלל,הכוונה במגדלים "יוצאים מן הכלל" אלו מגדלים שיודעים כיצד להתמודד עם סוגי תוכים שונים מבחינת גידול מיקצועי ונכון.

נתחיל בג'אקו,
באופן כללי אני חושב שזהו תוכי מדהים,תוכי פעיל עם אופי רגיש שמצריך גידול נכון וטיפול עם ידע,לג'אקו יצא שם של תוכי
של"אדם אחד" אך איני מסכים עם האמירה הזאת ושללנו אותה ע"י הבאת מאמר בצורת דעת מומחים מערכו מחקר בעניין,האמת שלא הייתי צריך להרחיק לכת מאחר וצלי בבית ובבית של עוזי ישנם ג'אקו שבהחלט עונים על הקרטיריונים של ג'אקו של כל המשפחה,ולכן הכל תלוי באופן הגידול.בנוגע לרעש,ג'אקו יכול להיות רעשן לא קטן בסביבה רועשת ,ג'אקו יכול להיות רעשן עם התייחסות לא נכונה ומתן תשומת לב מעל לנדרש (אם תרצה הסבר מפורט יותר תקבל).
הג'אקו החקיין הטוב ביותר ,הג'אקו צריך תקשורת נכונה עם הבעלים (בני הבית) ומספיק חזרה על מילה מספר פעמים על מנת שהוא יאמר אותה ויאמר אותה בבירור.הג'אקו אם יקבל יחס לא נכון או שיעבור טראומה עלולים להתפתח בעיות מריטה.
מראה חיצוני -כל אחד על פי טעמו,לכל תוכי את היופי המיוחד לו.

לגבי הקקדו,
הקקדו תוכי יפייפה,תוכי שאוהב ליטופים ופינוקים ושואב תשומת לב ללא הגבלה.כמו הג'אקו הקקדו דורש ידע מקצועי בגידולו.
לקקדו נטייה להיות רועש ובשילוב עם עם התייחסות לא נכונה הרעש הופך לבלתי נסבל למגדל ולסביבה,לקקדו צרחות שחוזרות על עתמן ולעיתים במשך שעות ברמות שאי אפשר לסבול אותן.גידול נכון יכול למנוע חלק ניכר מהרעש שהתוכי ישמיע אך אני בספק אם מגדל
מן השורה יצליח.כשאומרים "אין לי בעייה של רעש" אני בטוח שהמגדל לא מתכוון או לא מבין במה מדובר.
לקקדו נטייה למרוט נוצות במידה והוא סובל מחוסר יחס פתאומי או מטראומה ולחצים,לעיתים הוא ימרוט עד כדי פגיעה בבשר ויפצע עצמו.

כשעופר ציין את מקום המגורים,האם ישנה משפחה וכו' הוא התכוון בדיוק למצבים שציינתי ועלולים לצוץ,אני מכיר הרבה משפחות שהמגדל עצמו סובל בשקט את צרחות התוכי אבל הסובבים אותו לא מוכנים ובלית ברירה הוא חייב לוותר.
התוכי בבניין דירות למשל יכול לגרום לעוגמת נפש לשכנים ברעש שהוא גורם.
אם אתה מעוניין לשמוע רעש של קקדו אתה יכול להיכנס בלינק הבא ללקסיקון ובסוף המאמר ישנו פס קול.
רק לפני הפעלתו הגבר את הרמקולים עד הסוף ותדע שזה לא עשירית מהרעש האמיתי שהקקדו משמיע.
קקדו אמברלה - White Cockatoo

שוב,ישנם יוצאים מן הכלל ובגידול נכון ומקצועי אפשר להתגבר על רוב הבעיות שצצות,לכן קבל את עצתו של עופר,אל תמהר,תקרא תשאל תחקור תבדוק ורק לאחר קבלת אחריות תחליט לאן מועדות פניך.
אגב,יתכן שתשמע ממגדל כזה או אחר שיש לו קקדו או סוג תוכי אחר מספר חודשים או למעלה מכך ו"לא שומעים את התוכי" אבל אני מבטיח לך שזה משתנה לקראת הבגרות.

בהצלחה.
yohanan06
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yohanan06 »

את התקציב נשים בצד כי אני משיג בזול לא משנה בקשר לסביבה אנחנו משפחה של 6 בבנינן קומות כלוב גדול יש לי ! ..
נראה לי שאני ילך על הג'אקו בתור התחלה הקקדו דורש הרבה הרבה יותצר צומת לב
תודה לכולם בכול אופן .. !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”