ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האכלתם או קניתם גמול?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אתה קנית את הגוזל גמול או שהאכלת?

קניתי אותו גמול ואנחנו מאוד קשורים
4
29%
קניתי אותו גמול ואנחנו פחות קשורים
1
7%
האכלתי אותו ואנחנו מאוד קשורים
9
64%
האכלתי אותו ואנחנו פחות קשורים
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 14

סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: גדרה
שם פרטי:: שחף

האכלתם או קניתם גמול?

שליחה על ידי schafon »

המטרה של הסקר זה בעצם לראות עם תוכי שאתם מאכילים יותר קשור אליכם מאשר תוכי שקניתם גמול..
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: האכלתם או קניתם גמול?

שליחה על ידי עופר »

זאת שאלה בעייתית, איך מגדל יכול לדעת אם התוכי קשור אליו יותר או פחות ביחס למצב תאורטי?
בכל מקרה, לדעתי, אין שום משמעות לשאלה אם אתה החתמת את הגוזל או לא.
יש סברה שטוענת, שעדיף שלא אתה תאכיל, כדי לחקות את הניתוק מההורים בטבע.
עופר
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

אני את התוכים האכלת-יד שהיו לי עד עכשיו קניתי גמולים וכמו עם כל תוכי, לכל אחד מהם לקח את הזמן שלו להיקשר.
את התוכי המוחתם האחרון שלי קניתי כמעט גמול, כלומר הייתי צריכה אני לגמול אותו, ואני לא יודעת איך מבחינתו אבל מבחינתי הוא כמו התינוק שלי חח!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי schafon »

אלמוגי מה שאת עשית זה הדבר שלדעתי הכי טוב לעשות..
כי שאתה מאכיל את התוכי הוא נקשר אליך יותר כי הוא יודע שאתה מאכיל אותו..
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

תכלס שמכל המוחתמים אליו הכי נקשרתי... תמונה הוא ציפור אהבה למי שלא מכיר.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את התוכים שלי אני מוכר גמולים בלבד אך אני תמיד מייעץ לקונה להאכיל בדייסה מספר ימים נוספים ארוחה קטנה ביום,אני מספק דייסה ומזרק
ועד היום המעבר והקשר לקונה היה מצויין,אפשר לראות כשהקונה אצלי בבית נותן לתוכי האכלה איך התוכי מגיע לקונה ומבקש את קירבתו.
ההיכרות והמעבר עושה את שלו בדרך כלל והמספר ארוחות שניתנות בבית גורמות לקשר להיבנות.
כמובן שהגוזלים אינם תלויים בהאכלות והן מיועדות אך ורק לחיזוק הקשר הראשוני.

כמובן שהאלה עצמה בעייתית כפי שהגדרת אותה עופר,העניין הרבה יותר מורכב והוא כולל רמת החתמה וחיברות של התוכי הספציפי לבני אדם ובדרך כלל גם אין לרוכש התוכי נתונים מספיקים להשוואה.
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי schafon »

בידיוק למה שאמרת התכוונתי רק לחיזוק הקשר הראשוני
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אני מסכים עם עופר. אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בקשר שנוצר בין אם זה אתה מאכיל או לא אתה מאכיל.

מעבר לזה, אני חושב שעניין ה-"ניתוק" הוא מה שמאפשר את ההיקשרות לבעלים החדשים. עצם העובדה שבמקורות של התוכי קיימת תופעת הניתוק מההורים וההיקשרות לפרטים אחרים, מאפשרת קשר חזק באותה מידה עם מי שלא האכיל את התוכי.

אני אציין ואוסיף שלדעתי האישית, עדיף שלא "תתעודד" לה התופעה של מכירת גוזלים לא גמולים. אמרתי את זה לא פעם בפורום, בעייני זו היא דלת הנפתחת למגדלים שונים פשוט לדלג על חלק חשוב מתהליך הגדילה של הגוזל ולהפיל אותו, בדרך כלל באותו מחיר, על כתיפיו של הבעלים החדשים.

הרי אף אחד לא באמת חותך לאף אחד במחיר, הם פשוט מציגים מחיר טיפה יותר גבוה ומציגים את המחיר האמיתי כ-"הנחה" אם ייקחו את התוכי שבועיים לפני הזמן. אני נתקל בזה כל הזמן. הבעלים החדשים לוקחים את התוכי וגוררים אותו לעוד חודש של האכלה כי אין להם מושג לגבי הנושא, וזה עוד במקרה הטוב כי במקום שתיהיה כאן התחלה נקייה חדשה, התוכי מתחנך להמשיך לבכות ולצרוח בשביל דיסה ועושה את זה עם האובייקט החדש והמסור גם אחרי שהוא הפסיק לאכול ממנה.

בפועל, אין הבדל בין שני המצבים. זה ברור שלמגדל הרבה יותר נחמד לדעת שהוא זה שהחתים את התוכים של עצמו. מצד שני, אני רואה אצל אנשים שלקחו ממני תוכי שהם ההורים החדשים שלו לכל דבר, בלי שדיסה ותהליך גמילה יהיו מעורבים בכלל. אני גם באמת לא סומך על אף אחד, עם כל הכבוד, אני עובד עליו חודשיים אני לא אסתכן במה שיכול לבוא כתוצאה ממסירה מוקדמת. אני גם ככה היסטרי פחד על אלה שגמולים כשהם עוזבים.
תמונה
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

זאת נקודה מעניינת.
תמיד התייחסתי לטענה שהתוכי נקשר יותר (או לא) למגדל בגלל האכלה.
בתור חיזוק קשר ראשוני - זה נשמע הגיוני.
ד"א,
היתה פה גולשת (בלי שמות) שקנתה תוכי גדול לא גמול (בניגוד להמלצה) והתקשתה בהאכלות שלו. עד היום יש לתוכי שלה בעיות התנהגות, שלפחות חלקן נובעות מהתקופה הבעייתית הזאת.
עופר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שוב השאלה קשה לתשובה,הקשר הראשוני יווצר בסופו של דבר אם התוכי מוחתם היטב,ההאכלה הראשונה רק זרז לקשר ואני
מצאתי שזה עובד מעולה והתוכי חש בטוח בקירבת הרוכש וההאכלה גורמת לו לביטחון.
אני מציין שהתוכי שנמסר הינו גמול לחלוטין אך מתן הדייסה גורם לקשר מידי.

לגבי האכלת גוזלים שאינם גמולים,התופעה הולכת ותופסת תאוצה,אני יכול להעיד על כמות הטלפונים והתחינות אלי למכור גוזלים
שאינם גמולים,אין ספק שזה הפך פופולרי.מאחר ולא תמיד בעל החיים עומד לנגד עיניו של הסוחר/מגדל הגוזלים נמסרים ללא ידע מתאים
ולעיתים זה עולה גם בחיו של הגוזל.
לשאלת הסקר,
לדעת האם הקשר טוב יותר אם קונים גמול או גוזל שמאכילים אותו זה קצת בעייתי מהסיבות שעופר ואני ציינו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”