ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחלות בתוכים
מנהל: מפקחים
מחלות בתוכים
אמרו לי פה שתוכי אהבה ובכלל כל התוכים הקטנים מביאים מחלות יותר מהסוגים הגדולים
השאלה שלי עם גם ככה גולדנים והשאר גם מביאים כמוהם או שזה שונה.?
ולגבי הלשלשת איך יודעים לפיה עם תוכי חולה.?1
השאלה שלי עם גם ככה גולדנים והשאר גם מביאים כמוהם או שזה שונה.?
ולגבי הלשלשת איך יודעים לפיה עם תוכי חולה.?1

Re: מחלות בתוכים
לדעתי זה בגלל כמות התוכים, תוכים קטנים מגדלים אותם לא פחות מזוג לעומת תוכים גדולים שרוב פעמים לבד
אין קשר לכמות התוכים,התוכים הקטנים רגישים יותר למחלות וההידבקות מהירה יותר.
גם ציפורי שיר ונוי חשופים למחלות ,מאחר ובדרך כלל רוב רובם של המגדלים לא יעשו
בדיקות למחלות לתוכים קטנים או ציפורי שיר ונוי מומלץ להפריד הפרדה מוחלטת ביניהם לתוכים הגדולים.
לחיזוק דברי אני במקרה זה מביא מתוך דבריך ציטוט שאמרת לא מזמן:
[quote="2768";p="62030"]אני כבר לא יודע מה לעשות זה האופציה הכי טובהאין פיתרונות אחרים אני לא ילך ויוצא על תוכי שעולה לי 90 שקל 300 שקלבדיקת דם יש לי את הזוג הדררות הכחולות שעובדים והם בריאים כמעט ב100 אחוזהביאו גוזלים והאיכלו אותם ועד היום לא ראיתי איתם בעיית אבל בכל מקרהנעביר אותם מקום[/quote]
מה שטענת מייצג את רוב אוכלוסיית המגדלים של ציפורים ותוכים קטנים ובינונים.אני לא מתווכח אם זה נכון או לא אני רק מביא את הציטוט כחיזוק.
יש לי דוגמאות אין ספור של מגדלים שמגדלים תוכים קטנים שאינם בדוקים אך את התוכי ה"גדול" שהם רוכשים הם דואגים לקחת לבדיקה ולטיפול.כמובן שלאחר מכן הם באים במגע עם תוכים קטנים וגדולים שאינם בדוקים ואף מוסיפים אותם לבית הגידול.
אני טוען שיש לבצע הפרדה מוחלטת בין ציפורי שיר ותוכים קטנים אחרים שאינם בדוקים למניעת העברת מחלות.
לגבי הלשלשת,ישנם סימנים שיכולים להעיד על בעייה אך צריך להיות מנוסה כדי לדעת האם מדובר בבעייה.אולם כאשר שינוי בצבע ובמרקם של הלשלשת מגיע ביחד עם סימפטומים נוספים אז בוודאי שיש לגשת לבדיקה.
אפשר להיעזר במאמר המצורף לזיהוי בעייה או מחלה בתוכים:
זיהויי סימני מחלה בתוכים
גם ציפורי שיר ונוי חשופים למחלות ,מאחר ובדרך כלל רוב רובם של המגדלים לא יעשו
בדיקות למחלות לתוכים קטנים או ציפורי שיר ונוי מומלץ להפריד הפרדה מוחלטת ביניהם לתוכים הגדולים.
לחיזוק דברי אני במקרה זה מביא מתוך דבריך ציטוט שאמרת לא מזמן:
[quote="2768";p="62030"]אני כבר לא יודע מה לעשות זה האופציה הכי טובהאין פיתרונות אחרים אני לא ילך ויוצא על תוכי שעולה לי 90 שקל 300 שקלבדיקת דם יש לי את הזוג הדררות הכחולות שעובדים והם בריאים כמעט ב100 אחוזהביאו גוזלים והאיכלו אותם ועד היום לא ראיתי איתם בעיית אבל בכל מקרהנעביר אותם מקום[/quote]
מה שטענת מייצג את רוב אוכלוסיית המגדלים של ציפורים ותוכים קטנים ובינונים.אני לא מתווכח אם זה נכון או לא אני רק מביא את הציטוט כחיזוק.
יש לי דוגמאות אין ספור של מגדלים שמגדלים תוכים קטנים שאינם בדוקים אך את התוכי ה"גדול" שהם רוכשים הם דואגים לקחת לבדיקה ולטיפול.כמובן שלאחר מכן הם באים במגע עם תוכים קטנים וגדולים שאינם בדוקים ואף מוסיפים אותם לבית הגידול.
אני טוען שיש לבצע הפרדה מוחלטת בין ציפורי שיר ותוכים קטנים אחרים שאינם בדוקים למניעת העברת מחלות.
לגבי הלשלשת,ישנם סימנים שיכולים להעיד על בעייה אך צריך להיות מנוסה כדי לדעת האם מדובר בבעייה.אולם כאשר שינוי בצבע ובמרקם של הלשלשת מגיע ביחד עם סימפטומים נוספים אז בוודאי שיש לגשת לבדיקה.
אפשר להיעזר במאמר המצורף לזיהוי בעייה או מחלה בתוכים:
זיהויי סימני מחלה בתוכים
ואם באמת יש מחלה לתוכי איך אני עושה הפרדה מוחלטת.? הם לא באותו כלוב ועדיין יכוילם להעביר מחלות באוייר אז איך יש אנשים שמגדלים אותם.?

ישנם אנשים המגדלים בכלובים נפרדים אך שומרים ככל שניתן על תנאי ממשק ברמה גבוה,במקביל עורכים ללהקות בדיקה מדגמית
שנותנת להם אינדיקציה לגבי כלל התוכים.
ישנם כאלה שמסתמכים על המזל ומנסים לאתר את התוכים /ציפורים חולים מיד עם הופעת הסימנים ולבודד אותם.
אני מסכים עימך שיש בעייה בלגדל סוגים קטנים וגדולים ולכן אם אתה כבר מגדל תדאג לניקיון בסביבת התוכים,רחיצת כלי האוכל על בסיס יום יומי,ניקוי ושטיפת ידיים במעבר בין התוכים הקטנים לגדולים וכמובן תהיה עירני ככל שניתן לגבי סיפטומים שמופיעים.
שנותנת להם אינדיקציה לגבי כלל התוכים.
ישנם כאלה שמסתמכים על המזל ומנסים לאתר את התוכים /ציפורים חולים מיד עם הופעת הסימנים ולבודד אותם.
אני מסכים עימך שיש בעייה בלגדל סוגים קטנים וגדולים ולכן אם אתה כבר מגדל תדאג לניקיון בסביבת התוכים,רחיצת כלי האוכל על בסיס יום יומי,ניקוי ושטיפת ידיים במעבר בין התוכים הקטנים לגדולים וכמובן תהיה עירני ככל שניתן לגבי סיפטומים שמופיעים.
אני כרגע יש לי את ה4 דררות ואחד מהם מתחיל להיראות חשוד כמו שהדררה הכחולה שהיא בבידוד אבל משהו לא מסתדר לי שרק הזכרים נהיו לי ככה ויש לי שלש נקבות שהם לא נהיו ככה וכולם ביחד
אני מאוד שומר על הנקיון שוטף ידיים ואפילו מתקלח אם צריך אחרי שאני מנקה או נוגע בתוכי ותוכים הגדולים מופרדים מהקטנים במרחק של בערך 5 מטר אני מקווה שהם בסדר אני צריך לעשות בדיקת דם לדררה פשוט אין מי שיקח אותי אז אני מתעכב עם זה
אני מאוד שומר על הנקיון שוטף ידיים ואפילו מתקלח אם צריך אחרי שאני מנקה או נוגע בתוכי ותוכים הגדולים מופרדים מהקטנים במרחק של בערך 5 מטר אני מקווה שהם בסדר אני צריך לעשות בדיקת דם לדררה פשוט אין מי שיקח אותי אז אני מתעכב עם זה

ועוד שאלה לגבי המחלות מקור והנוצות והפמוליה לא יהיה בעתיד הקרוב פיתרון תרופה לזה.? ומי מה מגיע המחלות האלה .? איך הם נוצרות

מרחק של 5 מטר לא בידיוק יעזור במידה והתוכי חולה המחלה יכולה לעבור באוויר, אפילו במרחק של 10 מטר.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~