קודם כל ברוך הבא לעולם התוכים ובהצלחה!
אני מצטרף ליעוץ של עופר ואלי תן לתוכי את הזמן שלו.
גם לי יש את אותה בעיה (לא בדיוק בעיה אבל שיהיה) הוא לא עולה לי על היד מתוך הכלוב רק בחוץ והוא אצלי יותר מחודש אבל אין לאן למהר צריך ללכת בקצב שלו. אתה יכול לזרז את העניין אם זה מאוד חשוב לך למרות שתמיד אתה יכול להוציא אותו עם מקל או לתת לו לצאת לבד ואז הוא יעלה לך על היד. פשוט תלמד את התוכי ותגלה מה הוא אוהב לאכול במיוחד (שלי לדוגמה בננות) ואם זה לגרות אותו יום יומיים וזה אמור לעבוד. אצלי התוכי לא היה מוכן לעלות לי על היד בכלל (הוא בן 6 די עתיק) ועם הגירוי זה עבד.
חשוב שתדע שהכלוב זה הטריטוריה שלו ושם הוא מרגיש בטוח אז אל תפגע לו בבטחון.
לגבי הציפורניים , התוכי פשוט לא סומך עליך בנתיים לכן הוא מכאיב ברגע שהוא יסמוך עליך לא משנה כמה הציפורניים שלו חדות אתה לא תרגיש כלום תאמין לי יש לי ארה ובהתחלה נראיתי כמו רבי עקיבא אחרי ששרטו אותו עם מסרקות ברזל והיום שום דבר אפילו לא דקירה אחת.
לגבי מקל שיוף לא תמיד אם תשים אותו הכי גבוה התוכי יעלה עליו אצלי זה לא עבד אבל ששמתי אותו כך שיהיה לו יותר נוח לשתות הו התרגל אליו מהר ואחר כך הרמתי אותו למקום גבוהה והיום זה המקל עמידה העיקרי שלו.
לסיכום תן לתוכי את הזמן תן לו לרצות אותך יותר מאשר אתה רוצה אותו זה באופי שלהם ובסוף זה יגיע.
מקוה שעזרתי
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מס' שאלות: התוכי פוחד? מקל שיוף. וחיסון.
מנהל: מפקחים