ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקו מדמם דחוף!!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
cmpunk
בקיעה
בקיעה

קוקו מדמם דחוף!!

שליחה על ידי cmpunk »

הלכתי עם קוקו בשביל לגזור את הכנפיים
וגזרו לו ורק שהגעתי לבית פתאום אני רואה שיורד לו מלא דם מכנף אחת והוא חלש כזה
עף לו הדם לכל מקום (כל החולצה שלי,הקיר,הכלוב וכל דבר שעובר לידו יוצא עם דם)תמונה

מה לעשות?? בבקשה זה דחוף!!!

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: גדרה
שם פרטי:: שחף

Re: קוקו מדמם דחוף!!

שליחה על ידי schafon »

תחסום את הדם אם אצבעות בנתיים שלא יאבד הרבה דם!!!!
אממ אמרו פה תמיד משו על קמח אבל חכה למישו שיענה לך..בנתיים תעצור את הדימום אם האצבעות!
סמל אישי של משתמש
cmpunk
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי cmpunk »

הוא לא נותן שיגעו בוא בכנף אני מנסה ואני לא מצליח
תמונה
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי schafon »

כן כן אחי תשים קמח ותעצור את ותלחץ על המקום!
ציפורן או מקור מדמם לעיתים ישבר. לצורך עצירת הדימום נשתמש באבקה לעצירת דימום (ניתן לקנות בכל בית מרקחת) או לחליפין קמח הנמצא בכל מטבח. לאחר מכן נפעיל לחץ במשך 2-3 דקות על מקור הדימום. לעיתים תיפרד שכבה ממקור מדמם. במקרה כזה, יש ללחוץ בעזרת קמח או אבקה לעצירת דימום על שכבות המקור. אם הדימום נמשיך, יש להמשך ללחוץ על המקום בחוזקה למשך 5 דקות. עד שייעצר לחלוטין.
מאתר התוכים
אחי אין דבר כזה לא רוצה אם הוא יאבד יותר מידי דם הוא ימות1
מהר תביא קמח תשים לו על המקור דימום ותתפוס אותו בתנוחה שהוא לא יוכל לזוז ושתוכל ללחוץ על זה.
סמל אישי של משתמש
cmpunk
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי cmpunk »

הכנף מדמם לא המקור או הציפורן
תמונה
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי schafon »

נכון אחי צודק..
נוצת דם היא נוצה בגדילה, כאשר נהוג להתייחס בהקשר זה בעיקר לנוצות הכנף והזנב המכילות כלי דם גדולים שתפקידם להזין את הנוצה בתהליך הצמיחה. נוצת דם מכילה רשת של כלי דם. במקרה של נוצת דם שבורה מומלץ כי בעלי תוכים מתחילים שמעולם לא טיפלו בנוצת דם מדממת יפזרו אבקה לעצירת הדימום או קמח על הנוצה השבורה. אם הנוצה ממשיכה לדמם, יש לאחוז בבסיס הנוצה המדממת בעזרת פלייר מקור ולתלוש אותה. בכדי להיות בטוח כי הדימום ייפסק יש לצבוט את החיבור בין הנוצה לעור למשך 3-5 דקות. תלישת נוצת דם הנו תהליך טראומתי לציפור ובמידה ולא נעשה כהלכה יכול לגרום יותר נזק מתועלת. לכן, אין לתלוש נוצת דם בייחוד מכנף הציפור ללא הניסיון המתאים או ללא השגחת וטרינר או מגדל מנוסה שעשה זאת בעבר וידע להדריך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תקשיב,כנראה מדובר בנוצת דם (נוצה שההצינורית שלה מכילה דם,אם זה המצב ולא פציעה תיעזר במישהו שיחזיק אותו אפילו עם מגבת (זהירות לא לכסות את הראש הרבה ללא אויר) תתפוס את הנוצה שמדממת ותתלוש אותה עם כיוון הצמיחה,כלומר תתפוס בקצה הנוצה ותמשוך חזק,לאחר מכן תלחץ על המקום שממנו הוצאת את הנוצה למספר דקות והדימום יפסק,
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי schafon »

שאלי אומר איפה שהעור זה מאיפה שהנוצה יצאה אני לא הבנתי שקראתי זה איפה שהנוצה מתחילה לצאת מהכנף תלחץ שם עד שהדימום יעצור
סמל אישי של משתמש
cmpunk
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי cmpunk »

שבאתי לבדוק מאיפה זה מדמם ראיתי שזה מנוצת תעופה שגזרו אותה יותר מדי ואז ראיתי שהדימום נרגע
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ממש זילזול או חוסר ידע משווע,למדו כל כך הרבה שלא מבדילים בין נוצות דם לנוצות שכבר התפתחו,אותו דבר לגבי גזירה
של נוצות,רק לאחרונה בחור שקנה ממני תוכי גזר נוצות אצל וטרינר וכשחזר הבייתה התוכי עף ,למזלו בתוך הבית,כמה מקרים
של תוכים שעפים לאחר גזירה אצל וטרינר וכמה מקרים של קיצוץ ציפרנים לא נכון ולאחר ההגעה הבייתה כל נגיעה של התוכי
עם הציפורן בכלוב או במקל העמידה לפתע גורמים לדימום.
לא מובן לי החוסר אחריות הזה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”