ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בשורה טובה אבל עדיין יש לי חשד
מנהל: מפקחים
בשורה טובה אבל עדיין יש לי חשד
זוכרים את הדררה שהעלתי לפני כמה שבועות והיה חשד למקור והנוצות.? אז היום הגיע התשובה ואין לו את המחלה הזאת
שאלתי את הוטרינר אם זה נראה לו מחלה כלשהי והוא אמר לא שזה נראה לו מריטה וגם בגלל עונת המעבר..
ואני לא יודע אם להחזיר תדררה או לא לבית לכן אני מתעייץ גם פה ואני יעלה תמונה איך שהוא נראה
ולג'אקו שלי יצאו לו נוצות שחורות בחלק הקידמי של הכנף זה נראה קצת חשוד למה אףף פעם לא ראיתי שיש לו אותם לכן אני מעלה תמונה שלו
ויש לי עוד דררה אחד זכר שהפנים שלו נראות מוזר כל שחסר לו נוצות בפנים כאלה רואים את הקויים האלה של הנוצות ואני יעלה גם תמונה שלו
- קבצים מצורפים

Re: בשורה טובה אבל עדיין יש לי חשד
אילו בדיקות התוכי עבר ולאיזה מחלות נבדק?
לג'אקו צבע הנוצות טבעי ביותר,נוצות התעופה כהות יותר בדרך כלל.
לג'אקו צבע הנוצות טבעי ביותר,נוצות התעופה כהות יותר בדרך כלל.
בדיקה של טפילים והוא נבדק למקור והנוצות
הוטרינר אמר שהוא לא רואה סימנים למחלה ושזה רק מריטה והחלפת העונה
הוטרינר אמר שהוא לא רואה סימנים למחלה ושזה רק מריטה והחלפת העונה

לדעתי הבדיקה לא מספקת ואני מתפלא שהוטרינר הסתפק בבדיקת המקור והנוצות, התוצאה השלילית כמובן שמרגיעה אבל עדיין
ישנם עוד בדיקות שכתוצאה מהן התוכי יכול להיראות כך, המינימום שהיה צריך לבדוק זה גם פוליומה.
אני לא שולל שמדובר במריטה, אך תופעת המריטה אינה נפוצה כשהתוכים חיים בלהקה לעומת תוכי מוחתם, אני מציע לך להמשיך
ולשמור על ריחוק בין התוכים ובמיוחד לשים דגש על נושא ההיגיינה וניקיון ,ניקיון באיזור הימצאותם של התוכים וניקיון אישי של הידיים
והבגדים כשאתה עובר מסוג תוכי אחד למישנהו.
הוטרינר שלך יורה לכל הכיוונים לומר "מריטה,החלפת עונה" זה לא רציני, בהחלפת נוצות תוכי לא נראה כך ואין ספק שהבעייה אחרת.
היה צריך ללא ספק באותה בדיקה שנעשת לבדוק את המחלה שציינתי.
ישנם עוד בדיקות שכתוצאה מהן התוכי יכול להיראות כך, המינימום שהיה צריך לבדוק זה גם פוליומה.
אני לא שולל שמדובר במריטה, אך תופעת המריטה אינה נפוצה כשהתוכים חיים בלהקה לעומת תוכי מוחתם, אני מציע לך להמשיך
ולשמור על ריחוק בין התוכים ובמיוחד לשים דגש על נושא ההיגיינה וניקיון ,ניקיון באיזור הימצאותם של התוכים וניקיון אישי של הידיים
והבגדים כשאתה עובר מסוג תוכי אחד למישנהו.
הוטרינר שלך יורה לכל הכיוונים לומר "מריטה,החלפת עונה" זה לא רציני, בהחלפת נוצות תוכי לא נראה כך ואין ספק שהבעייה אחרת.
היה צריך ללא ספק באותה בדיקה שנעשת לבדוק את המחלה שציינתי.
וטרינר שקובע שמראה כזה של תוכי נובע מהחלפה נוצות עונתית - לא חוזרים אליו.
זה תוכי שמרט עד לא מזמן, בוודאות.
עופר
זה תוכי שמרט עד לא מזמן, בוודאות.
עופר
כרגע הוא הפסיק למרוט.
כמה זמן הוא אצלך, אבל יש סכנה שהוא יחזור למרוט.
עופר
כמה זמן הוא אצלך, אבל יש סכנה שהוא יחזור למרוט.
עופר
אני יספר עליו הכל ככה הבאתי אותו בגיל שנה ככה והיום כבר כמעט יש לי אותו 3 4 שנים הוא היה לבד עד לפני חצי שנה אפילו קצת יותר ואז הבאתי לו בת זוג והוא ה יה איתה עד לפני חודשיים וחצי ככה התחלתי לראות עליו את זה ואז הרחקתי אותו מכולם שאמרו לי פה שאולי יש לו המקור והנוצות ועשיתי לו את הבדיקה הזאת ואין לו את המחלה הזאת
היום אבא שלי החזיר אותו כבר והוא עדיין נראה ממש קטן והוא החליף את רוב הנוצות שלו ממש ועדיין הם לא הכי נראות מסודרות כמו שבתמונה אבל המצב קצת יותר טוב מבתמונה עכשיו גם ראיתי על הכנפיים שלו שהנוצות שם כזה משהו לא הכי בסדר אני יצלם אותו עכשיו ויעלה
היום אבא שלי החזיר אותו כבר והוא עדיין נראה ממש קטן והוא החליף את רוב הנוצות שלו ממש ועדיין הם לא הכי נראות מסודרות כמו שבתמונה אבל המצב קצת יותר טוב מבתמונה עכשיו גם ראיתי על הכנפיים שלו שהנוצות שם כזה משהו לא הכי בסדר אני יצלם אותו עכשיו ויעלה

כצרפת לו את הנקבה, באיזה כלוב הם היו?
האם שינית לו את המיקום?
עופר
האם שינית לו את המיקום?
עופר
הוא הייה בכלוב שהוא היה לבד בכלוב קטן אחרי זה שהבאתי לו את הנקבה הבאתי כלוב יותר גדול ושמתי אותם ביחד ואחרי זה שכבר היה לי הרבה תוכים ביניתי לכולם כלוב אחד גדול ועם מחיצות
אבל הם היו שם איזה שלש - עד 5 חודשים עד שזה קרה
והנה שתי תמונות סליחה על האיכות זה בגלל החושך
אבל הם היו שם איזה שלש - עד 5 חודשים עד שזה קרה
והנה שתי תמונות סליחה על האיכות זה בגלל החושך