.שלום,
חשבתי לעצמי אולי בפסח שזה עוד המון זמן אמנם אבל אני מאמין שכדי ללמוד ולדעת ולהבין צריך כמה שיותר זמן כמו שחקרתי על גרין צ'יק איזה 3 חודשים לפני שקניתי אותה.
בקיצור חשבתי אולי בפסח לקנות גוזל של תוכון או קוקטייל, אני חושב שאני אלך על תוכון כי זאת פעם ראשונה שאני מאכיל ואני רוצה ללכת על בטוח ושלא ייקרו לי מקרים לא נעימים.
אז יש לי כמה שאלות: ( בהנחה שמדובר בתוכון )
1. הבנתי שמומלץ להוציא בגיל שבועיים ואז גם לא צריך אומנת, למרות שאני יכול לסדר משו כי יש לי אקווריום דיי גדול ולא בשימוש ואפשר לסדר איתו משו מאולתר...אז באמת מומלץ להוציא בגיל שבועיים?
2. כמה ארוחות ביום הוא צריך לקבל ואיזה הפרשי שעות צריכים להיות בין ארוחה לארוחה?
3. באיזה גיל הוא אמור להיגמל?
4. יש לי עוד תוכי בבית, איך אני יכול להיות בטוח שאין לתוכון מחלה כלשהיא ושהוא לא ידביק את התוכי שלי?
5. מומלץ שהגוזל והתוכי שלי יהיו באותו חדר או להפריד ביניהם?
6. זאת שאלה קצת טיפשית אולי, אבל דייסה לגוזלים היא כשרה לפסח? כי אם לא אז זאת קצת בעיה לגמול בפסח חח
בינתיים זהו...
תודה לעזורים (:
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כמה שאלות בנוגע לגמילת תוכים..
מנהל: מפקחים
Re: כמה שאלות בנוגע לגמילת תוכים..
תלך או על ציפור אהבה או על קוקוטייל, תוכונים יותר קשה להחתים עקב כך שהכל יותר קטן.
אני ממליץ על ציפור אהבה, אם תחקור עכשיו במשך חודש רציני- תוכל לדעת מספיק, מה גם שעכשיו זה העונה של הציפורי האהבה אז גוזלים יהיו בשפע.
מומלץ באמת לקחת בגיל שבועיים.
על שאר השאלות אענה יותר מאוחר...
=]
אני ממליץ על ציפור אהבה, אם תחקור עכשיו במשך חודש רציני- תוכל לדעת מספיק, מה גם שעכשיו זה העונה של הציפורי האהבה אז גוזלים יהיו בשפע.
מומלץ באמת לקחת בגיל שבועיים.
על שאר השאלות אענה יותר מאוחר...
=]
אענה לך לפי הסדר,
1.גיל הוצאת הגוזל תלוי במספר גורמים ביניהם סוג הגוזל ובתנאים שיש לך לספק לו.
2. 4-5 ארוחות ביום בגיל שבועיים , ארוחה ראשונה ב6:00 בבוקר אחרונה ב 23:00-24:00 ,
3. גמילה של תוכון בגיל חודש ושבוע +-.
4. אין דרך ודאית לדעת ללא בדיקה.
5. שאלה כלל לא טיפשית , הדייסה לא כשרה ואין תחליפים טובים.
1.גיל הוצאת הגוזל תלוי במספר גורמים ביניהם סוג הגוזל ובתנאים שיש לך לספק לו.
2. 4-5 ארוחות ביום בגיל שבועיים , ארוחה ראשונה ב6:00 בבוקר אחרונה ב 23:00-24:00 ,
3. גמילה של תוכון בגיל חודש ושבוע +-.
4. אין דרך ודאית לדעת ללא בדיקה.
5. שאלה כלל לא טיפשית , הדייסה לא כשרה ואין תחליפים טובים.
אוקיי תודה רבה. בינתיים לא נראלי שזה ייצא לפעול בקרוב ובטח לא בפסח בגלל שדייסה היא לא כשרה. כנראה שאני אחכה לחופש הגדול הבא חח או אולי לפני איכשהוא, לא יודע. בכל מקרה תודה (: אני אמשיך לחקור קצת באינטרנט.