ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האכלת יד/מוחתם
מנהל: מפקחים
- מתניה שניידר
- בקיעה

האכלת יד/מוחתם
לפני יומיים היתי בגן גורו ושאלתי איזה מטפלת שמה האים התוכי שהיה לידי מוחתם או האכלת יד
ואז היא אמרה לי שמוחתם והאכלת די הם אותו דבר!!!
ואני אמרתי לה שלא!!!
אף פעם לא התעמקתי בזה אבל...?
מי צודק אני? או היא?
ואז היא אמרה לי שמוחתם והאכלת די הם אותו דבר!!!
ואני אמרתי לה שלא!!!
אף פעם לא התעמקתי בזה אבל...?
מי צודק אני? או היא?
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!

Re: האכלת יד/מוחתם
זה לא אותו דבר!
תוכי האכלת-יד הוא תוכי שהופרד מהוריו הביולוגיים והמגדל האכיל אותו בדייסה מיוחדת לגוזלים.
החתמה זהו תהליך שבו צאצא נקשר להוריו והם אליו. ההחתמה מתרחשת מיד לאחר בקיעתו או לידתו של הצאצא .
תוכי האכלת-יד הוא תוכי שהופרד מהוריו הביולוגיים והמגדל האכיל אותו בדייסה מיוחדת לגוזלים.
החתמה זהו תהליך שבו צאצא נקשר להוריו והם אליו. ההחתמה מתרחשת מיד לאחר בקיעתו או לידתו של הצאצא .
במילים אחרות מוחתם זה בעל-כנף שהודגר במדגרה ויצא לאוויר העולם
בלי שיראה את ההורים הביולוגים שלו ,

בלי שיראה את ההורים הביולוגים שלו ,

אני חושב שכל התשובות נכונות.
מוחתם הוא בע"ח שפקח את עיניו וראה בן אדם מטפל בו (ככה שאצל תוכים זה לא בזמן הבקיעה, אלא ביום פתיחת העיניים).
בחו"ל יש הפרדה בין מוחתם לבין האכלת יד, אבל בארץ אין.
עופר
מוחתם הוא בע"ח שפקח את עיניו וראה בן אדם מטפל בו (ככה שאצל תוכים זה לא בזמן הבקיעה, אלא ביום פתיחת העיניים).
בחו"ל יש הפרדה בין מוחתם לבין האכלת יד, אבל בארץ אין.
עופר
אני חושב שהמושגים בסך הכל מעידים על תהליך , מן הסתם תוכי מוחתם הוא תוכי שהואכל ביד מה שנקרה "האכלת יד" .
אומנם ישנה אפשרות להאכיל בעל כנף ביד מבלי להחתימו או ממש כמעט ולא ליצור עימו קשר או מגע כפי שיש לו עם הוריו הביולוגים בטבע.
בדרך כלל התהליך נעשה בחיות בר כשבסוף ההאכלה מתכוונים לשחררם לטבע מחדש ולכן משתדלים שהאכלה תהיה האכלה נטו.
לעיתים משתמשים גם בעזרים כדי שבעל הכנף לא יראה את המטפלים בו.
בתוכים זה לא קורה , אין סיבה להאכיל גוזל ולפחד שהגוזל יצור קשר כלשהוא לבני אנוש, לכן בעיקרון האכלת יד הינה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחתמה.
המושג החתמה הינו מהמילה "חותם" , כלומר אנו משאירים את חותמנו על התוכי, התהליך נעשה לאורך כל זמן גידול הגוזל ואנו עושים זאת
ע"י יצירת קשר אם ע"י מגע או ע"י דיבור ומתן מזון.
אומנם ישנה אפשרות להאכיל בעל כנף ביד מבלי להחתימו או ממש כמעט ולא ליצור עימו קשר או מגע כפי שיש לו עם הוריו הביולוגים בטבע.
בדרך כלל התהליך נעשה בחיות בר כשבסוף ההאכלה מתכוונים לשחררם לטבע מחדש ולכן משתדלים שהאכלה תהיה האכלה נטו.
לעיתים משתמשים גם בעזרים כדי שבעל הכנף לא יראה את המטפלים בו.
בתוכים זה לא קורה , אין סיבה להאכיל גוזל ולפחד שהגוזל יצור קשר כלשהוא לבני אנוש, לכן בעיקרון האכלת יד הינה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחתמה.
המושג החתמה הינו מהמילה "חותם" , כלומר אנו משאירים את חותמנו על התוכי, התהליך נעשה לאורך כל זמן גידול הגוזל ואנו עושים זאת
ע"י יצירת קשר אם ע"י מגע או ע"י דיבור ומתן מזון.
בתהליך של האכלת-יד נעשית החתמה בין האדם לבין התוכי ולהפך.
ההחתמה בטבע נעשית בין הצאצא להוריו וזה בכל זאת קצת שונה מהאכלת-יד.
ההחתמה בטבע נעשית בין הצאצא להוריו וזה בכל זאת קצת שונה מהאכלת-יד.