ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי חולה
מנהל: מפקחים
תוכי חולה
שלום
לפני מספר ימים קנינו זוג תוכונים, זכר ונקבה. שמנו אותם בכלוב בדירה עם מים ואוכך והכל.
אתמול- שלשום הזכר התחיל להראות סימנים לא טובים- הוא מלוכלך יותר סביב המקור, מנפח את הנוצות כל הזמן, זז פחות, ונמצא על רצפת הכלוב או על הענף הכי נמוך.
אנחנו לא מבינים כלום בתוכים, אבל יודעים שזו כנראה מחלה. איך מצילים אותו? למה זה נגרם?
תודה מראש,
יובל.
לפני מספר ימים קנינו זוג תוכונים, זכר ונקבה. שמנו אותם בכלוב בדירה עם מים ואוכך והכל.
אתמול- שלשום הזכר התחיל להראות סימנים לא טובים- הוא מלוכלך יותר סביב המקור, מנפח את הנוצות כל הזמן, זז פחות, ונמצא על רצפת הכלוב או על הענף הכי נמוך.
אנחנו לא מבינים כלום בתוכים, אבל יודעים שזו כנראה מחלה. איך מצילים אותו? למה זה נגרם?
תודה מראש,
יובל.
Re: תוכי חולה
אם אתה לא בטוח הקשר למצבו הבריאותי של התוכי כדאי לקחת לוטרינר שמתמחה בבעלי כנף.
תאמר לנו מאיפה אתה בארץ ונשתדל להפנות אותך לוטרינר הכי קרוב אליך..
תאמר לנו מאיפה אתה בארץ ונשתדל להפנות אותך לוטרינר הכי קרוב אליך..

תל אביב.
הסימפטומים הללו בוודאי מוכרים, הם לא אומרים לך כלום?
הסימפטומים הללו בוודאי מוכרים, הם לא אומרים לך כלום?
- מתניה שניידר
- בקיעה

הסימנים האלה מעידים על מחלה, אבל רק וטרינר שמתמחה בציפורים יוכל לאבחן אותה. בדיוק שכמו שאם תכתוב שיש לילד נזלת, כאבי ראש וכאבי בטן, אף רופא לא יאבחן את הילד ללא בדיקה.
[RIGHT]ד"ר רון אלעזרי - 052-3323444 – הרצליה.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר עדי גנץ - 1-800-380080 בן גוריון 26 הרצליה[/RIGHT][RIGHT]ד"ר ראובן קמינסקי - 03-6358850 - קריית אונו.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר תמר מוצרי - 050-7564638 – רמת גן.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר עמיר מאורר - 03-6510123 - חולון.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר קמינסקי – 6511770-03 – חולון[/RIGHT]
עופר
[RIGHT]ד"ר רון אלעזרי - 052-3323444 – הרצליה.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר עדי גנץ - 1-800-380080 בן גוריון 26 הרצליה[/RIGHT][RIGHT]ד"ר ראובן קמינסקי - 03-6358850 - קריית אונו.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר תמר מוצרי - 050-7564638 – רמת גן.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר עמיר מאורר - 03-6510123 - חולון.[/RIGHT][RIGHT]ד"ר קמינסקי – 6511770-03 – חולון[/RIGHT]
עופר
נערך לאחרונה על ידי עופר ב 11 אוקטובר 2009 11:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
הסימפטומים הללו בהחלט מעידים על חולשה, מחלה. ותוכי זו חיה שדואגת להסתיר היטב מחלה, אז אם כבר מופיעים סימנים כנראה שהמצב לא טוב.
תנסה לראות: האם הוא אוכל ושותה כרגיל? וגם כתבת שהוא פחות פעיל.. ייתכן שזה מעיד על כלמידיה (התוכונית שגידלתי מתה מזה)וזה נפוץ בעיקר בתוכים קטנים.
אתה יכול להפנות את השאלה בפורום מקצועי לד"ר גדי שרביט, וטרינר התוכים פה באתר
או לקחת (ורצוי כמה שיותר מהר) את התוכי לוטרינר.
הכי קרוב לת"א שידוע לי זה ד"ר עמיר מאורר בחולון. 03-5516699
תנסה לראות: האם הוא אוכל ושותה כרגיל? וגם כתבת שהוא פחות פעיל.. ייתכן שזה מעיד על כלמידיה (התוכונית שגידלתי מתה מזה)וזה נפוץ בעיקר בתוכים קטנים.
אתה יכול להפנות את השאלה בפורום מקצועי לד"ר גדי שרביט, וטרינר התוכים פה באתר
או לקחת (ורצוי כמה שיותר מהר) את התוכי לוטרינר.
הכי קרוב לת"א שידוע לי זה ד"ר עמיר מאורר בחולון. 03-5516699

כן הוא אוכל ושותה פחות או יותר כרגיל.
יכול להיות שזה בגלל שהעברנו אותם? אולי נכנס למצוקה? אני יודע שחיות שנטרפות בטבע מושפעות מאוד ממצוקה גם בסביבה ביתית וזה יכול להרוג אותן.
יכול להיות שזה בגלל שהעברנו אותם? אולי נכנס למצוקה? אני יודע שחיות שנטרפות בטבע מושפעות מאוד ממצוקה גם בסביבה ביתית וזה יכול להרוג אותן.
אני לא יודעת, לדעתי לא כדאי לקחת סיכון ושווה לקחת לוטרינר.
דרך אגב כדאי לקחת את שני התוכים כי אני מבינה שהם ביחד באותו כלוב, ואם הוא חולה היא כבר בוודאי נדבקה..
דרך אגב כדאי לקחת את שני התוכים כי אני מבינה שהם ביחד באותו כלוב, ואם הוא חולה היא כבר בוודאי נדבקה..

הסימנים הקלינים שאתה מתאר מעידים בפירוש על מחלה, לעיתים קרובות מחלה מתפרצת כתוצאה מסטרס שיכול להיגרם
גם מהעברה או מפחד .
אני ממליץ לך לקחתו לוטרינר, בינתיים להפרידו מהנקבה, שנית לשים אותו במקום חמים עם מים ואוכל , רצוי מקום קטן שקט
ואפילו מכוסה במגבת .
זה יכול לעזור לתוכי להתאושש, במיוחד בטמפרטורה של 28-30 מעלות מאחר והתוכי לא מבזבז אנרגייה על מנת לשמור על חום גופו והאנרגיה מופנית להתגבר על ההתפרצות.
בהצלחה והמשך לעדכן.
גם מהעברה או מפחד .
אני ממליץ לך לקחתו לוטרינר, בינתיים להפרידו מהנקבה, שנית לשים אותו במקום חמים עם מים ואוכל , רצוי מקום קטן שקט
ואפילו מכוסה במגבת .
זה יכול לעזור לתוכי להתאושש, במיוחד בטמפרטורה של 28-30 מעלות מאחר והתוכי לא מבזבז אנרגייה על מנת לשמור על חום גופו והאנרגיה מופנית להתגבר על ההתפרצות.
בהצלחה והמשך לעדכן.
תודה לכלם על התשובות.
אני מיישם.
אני מיישם.