ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זזו משיר נוצות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זזו משיר נוצות

שליחה על ידי eli_lea »

הנוצות שאתה מציג בסך הכל שלמות ולא נראה שיש בעייה איתן, מה שכן נראה לא תקין אלו הנוצות שעופר מדבר עליהן והן הנוצות
התחתונות שנראות כאילו כססו אותן (כנף ימין של התוכי) ובכנף שמאל אם אני לא טועה ישנה גם נוצת תעופה שנראית אחרי טיפול.

שים לב שגזירה לא נכונה ולא אחידה בהחלט יכולה לגרום לבעיות מריטה, זה מתחיל כתוצאה מכך שמציק לתוכי בנוצות ולאחר מכן הופך לבעיות התנהגות .
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

כן, אני לא נגעתי לו בנוצות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אבל אתה רואה את הבעייה בנוצות שאני מדבר עליהם?
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

אני רואה על מה אתה מדבר.
יכול להיות שהוא עושה את זה לעצמו. אבל אני לא ראיתי אותו עושה את זה. בכל מקרה אני רואה אותו הרבה מתנקה ואף פעם לא ראיתי שהוא מושך נוצות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הוא לא חייב למשוך את הנוצות, הוא יכול לכסוס אותן ולכרסם מבלי לתלוש, בסופו של דבר התוצאה זהה כמעט.
אם יש בעיית כירסום אני מציע שתיקח אותו לוטרינר של ציפורים , כדאי מאוד לטפל בכל הקצוות של הנוצות (כפי שאני רואה בתמונה) כדי
שזה לא יתפתח למצב בו התוכי מורט או כוסס מתוך הרגל.
מורלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי מורלי »

משהו לא ברור לי.
עד כה הבנתי שתלישת נוצות זאת בעיה של חוסר יחס או כל דבר אחר נפשי.
נראה לי שלא הבנתי נכון אם אתם מפנים אותי לוטרינר.
במידה וזאת הבעיה, יש לזה טיפול טרופתי?
benuk
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי benuk »

אני יודע שדר' שרביט מטפל בזה כולל דיקור במקרה מריטה . פעם קיבלתי עידכון במייל שדבר כזה קיים .תשאל בםורום שלו .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההצעה שלי הייתה טיפול ראשוני בנוצות שנכססו מתחת לכנף, הבעייה שנוצות כאלא גורמות לתוכי כל הזמן רצון לטפל בהן והופכות
במשך הזמן לבעייה התנהגותית. נכון שוטרינר כוטרינר ירצה לשלול מחלות שיכולות לגרום לבעיית מריטה ורשימת הבדיקות ארוכה. ונכון
שלעיתים אכן המריטה יכולה לנבוע מבעייה בריאותית אבל לרוב מדובר בבעייה התנהגותית ,אם ברצונך לבצע לתוכי את מכלול הבדיקות
המוצע אין בעייה, אם לא אני מציע לדאוג לקיטום נכון של הנוצות במיוחד אלו שנכססו כבר ונראים לא לפה ולא לשם.
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

מריטה היא תופעה שנובעת מבדרך כלל מבעיות של יחס, אבל גם מבעיות בריאותיות כמו מחסור בסידן, טפילים וגזירה לא נכונה.
הבעיה של מריטה (ולא משנה הסיבה למריטה) היא שהיא הופכת להרגל שלא ניתן להיפטר ממנו.
לכן חשוב מאוד להתחיל טיפול כמה שיותר מהר.
דבר ראשון הולכים לוטרינר שישלול בעיות בריאות ובמקביל מתחילים טיפול במריטה, כמו הסחת דעת והשפרצת מים.
אם הוטרינר מוצא בעיה רפואית (זה מצויין) מטפלים בה, במקביל להסחות הדעת.
אם הוטרינר לא מוצא בעיה רפואית, צריך לאבחן מה מציק לתוכי ולשנות.
עופר
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”