ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה חשובה על ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

Re: שאלה חשובה על ג'אקו

שליחה על ידי Ben »

[quote="3320";p="70616"]כמובן שאני מתכוון למוחתם
השאלה היא אם זה לא פוגע בו שאני לא יוציא אותו מהכלוב בבוקר בכלל ורק שאני חוזר מהעבודה (כ 9-10 שעות לבד בכלוב) זאת תהיה הפעם הראשונה שהוא יצא מהכלוב בכל יום?[/quote]

[quote="559";p="70616"]כפי שאלי כתב, ניתן להרגיל תוכי לשהות מרובה בכלוב, לא נגרם לתוכי כל נזק אם זה נעשה מההתחלה.
אבל עד גבול מסויים
(לא ניתן לגדל תוכי לבד בכלוב אם הוא לא מוחתם, או אם הוא מוחתם ללא יחס אישי והוצאה מהכלוב).
עופר[/quote]

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הדיעה הרווחת שתוכי צריך יחס ויחס ועוד יחס,ואם אפשר גם לקחת אותו למיטה לישון, ישנם מגדלים שמרוב התלהבות בתקופה הראשונה התוכי צמוד להם לצוואר כשהוא עומד על הכתף והופך לחלק אינטגרלי מהמגדל, פשוט יחידה אחת, הם הולכים לשירותים ביחד, עושים כלים,מורידים את הזבל ורואים טלוויזיה, יחידה אחת מושלמת , עד שלפתע החיה הזאת שתקועה לנו בכתף מתחילה להיות טריטוריאלית, היא לא מוכנה לרדת ומתחיל מירדף אחריה מסביב לראש ועל הגב כשתמיד היא מצליחה להתחמק כי היא רואה את האצבע ואנו לא רואים אותה, אנחנו לפתע מגלים שהיא כן מלשלשת אבל הכל הצטבר על החולצה מאחור ולא ראינו, והכי מציק לפתע שהתוכי כבר לא רוצה לחזור לכלוב או לשחק עם המשחקים , הבעייה שאיננו מסוגלים לתת יחס במינון כזה לאורך זמן לא לתוכי ולא לבעל חיים אחר ,לא כל המגדלים שביננו פנסיונרים ונמצאים כל היום בבית וגם אז אין מצב שניתן את כל זמננו לחיית המחמד.

הג'אקו כמו התוכים הגדולים הוא תוכי מאוד רגיש ואינטלגנטי,ציטטתי פעם מתוך מאמר של חוקר שאמר "התוכי יכול לקלוט יחס מבעליו בכל מינון וכמות אך לעולם לא יסכים לוותר או להוריד במינון".ולמה אני חוזר על הציטוט?מאחר ואם אנו מדברים על תוכי שרגיל לאורח חיים
הכולל פעילות יום יומית,רגיל להיות משוחרר חלק ניכר מהזמן במהלך היום או תוכי שחלק ניכר מהיום הוא צמוד לבעליו לתוכי כזה יגרם עוול אם לפתע נסגור אותו בכלוב למשך 10 שעות,תוכי שרגיל לאורח חיים כזה לא יבין שבעליו לפתע קיבל הצעת עבודה מפתה או שההורים שלו איימו עליו שאם הוא לא יצא מהבית לעבוד הוא ימצא את עצמו עם התוכי ברחוב...התוכי פשוט יחוש נטוש אומלל ואפילו יהיה חרד לגורל בעליו, הרי בטבע גם כשהתוכים לא בקשר עין הם מתקשרים בקול ומסמנים אחד לבן הזוג השני שהכל בסדר (עוד לא נטרפתי) , במקרה הזה כולם בבעייה ועל מנת לבצע שינויים חייבים לבצע את השינויים בצורה מבוקרת ומותאמת.

אם אנחנו מדברים על מצב בו גוזל יגיע לבית ובבית יחליטו על "סדר יום" מסוים התוכי בוודאות יתאים את עצמו ויתרגל לסדר היום, התוכי יבין כבר בימים הראשונים שבעליו יוצא מהבית אך חוזר תמיד בשעות הערב, הוא רגיל לכך ויש לו ביטחון שכך הכל צריך להתנהל ולהיות, הוא יהיה רגיל שבכלוב יש לו צעצועים מיוחדים שמסבים לו התרגשות וגורמים לו לפעילות, יש לו כלוב גדול מהממוצע שמפצה על כך שהוא סגור יחסית זמן רב והכי חשוב הוא נמצא בתוך הבית. בתוך הבית עבורי זה אומר שבני הבית מקבלים אותו אליהם, הוא יכול לחוש כחלק מ"הלהקה" שהם בני המשפחה (גם אם קורה וחלקם לא מתייחסים אליו) , הוא לומד להכיר את הפעילות ואפילו שהוא נמצא בתוך הכלוב הוא בסך הכל חלק מ"ההצגה".בזמן שהוקצב הוא שותף מלא, משחקים עימו מפעילים אותו ומדברים אליו.

לסיכום, הכל תלוי בהרגל וחלוקת היחס בצורה נכונה ככל שמתאפשר,חשוב לדעת שאנו יכולים לשמור על מינון קבוע פחות או יותר של כמות יחס ולא להטמיע הרגלים שאולי יהיה לנו קשה בעתיד לעמוד בהם .
הכוונה היא שיש להוציא את התוכי אך כשאנו יכולים, יש לסגור את התוכי בכלוב גם כשאנו בבית פשוט להרגיל את התוכי לכל מצב שיכול להיות על מנת שיחוש בטוח ונינוח בכל מצב.
LeedorSh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי LeedorSh »

תודה על התגובה הארוכה שגרמה לי ללמוד עוד קצת....
לצערי אני עדיין לא בטוח שאני יכול לחזור ולגדל תוכי בזמן הקרוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם יש לך חשש כל שהוא ואינך בטוח אל תמהר, עדיף להמתין ולהיות בטוח שבחרת בדרך הנכונה לאחר שחשבת על כל ההשלכות מאשר למהר ולרכוש תוכי ולאחר מכן להיפרד ממנו בלית ברירה.
LeedorSh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי LeedorSh »

יש לי עוד כמה שאלות למומחים..
- אני מאוד רוצה תוכי אקלקטוס וחשוב לי לדעת על איך הוא יוכל להתמודד עם ניידות? העברה שלו ממקום למקום כל כמה שנים או אפילו כל שנה?
- שאלה נוספת היא שאין לי סדר יום אבל אני מתכוון לא להוציא אותו מהכלוב עד הערב גם אם אני בבית אז איך הוא יגיב לכך? ואיך הוא יגיב לכך שהוא יהיה לבד (אין אף אחד בבית) עד הערב?
- ומבחינת רעש? האם הוא עושה הרבה רעש לשכנים כאשר הוא לבד בבית?
מבחינת תנאים הוא יקבל כל מה שאפשר.. אם זה כלוב ענק עם כל הצעצועים והאביזרים הדרושים, או טלוויזיה דלוקה שלא ישתעמם

תודה
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

1. אף תוכי לא אוהב שינויים וקשה להעריך איך הוא יתנהג, אני מתפתה להגיד שלא תיקח אקלקטוס, אלא תוכי בינוני, אבל לא החלטי לגבי זה. בכל מקרה, בין הסוגים הגדולים, אקלקטוס הוא פחות בעייתי מבחינה זאת. חשוב מאוד להקפיד על כמה שפחות שינויים וזה אומר להעביר אותו עם הכלוב והצעצועים שהוא רגיל אליהם.
2. תגדיר שעות בהם לא תהיה בבית, מתי אתה יוצא ומתי אתה חוזר.
3. תוכים צעירים ניתן להרגיל לשעות שונות. אני כן הייתי מוציא אותו בבוקר (אם זה לא מוקדם מאוד) לרבע שעה של פינוק.
4. אקלקטוס לא נחשב לרועש, אבל הוא תוכי גדול וככזה שומעים אותו בבקרים ומדי פעם ביום.

ככל שאני חושב על זה, אולי כדאי לוותר על תוכי גדול בשלב זה.
עופר
LeedorSh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי LeedorSh »

תודה על העזרה
כמו שאמרת אולי אני יחכה עם זה עוד קצת.
שריג12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שריג12 »

[TABLE][TR][TD]
1. אף תוכי לא אוהב שינויים וקשה להעריך איך הוא יתנהג, אני מתפתה להגיד שלא תיקח אקלקטוס, אלא תוכי בינוני, אבל לא החלטי לגבי זה. בכל מקרה, בין הסוגים הגדולים, אקלקטוס הוא פחות בעייתי מבחינה זאת. חשוב מאוד להקפיד על כמה שפחות שינויים וזה אומר להעביר אותו עם הכלוב והצעצועים שהוא רגיל אליהם.
2. תגדיר שעות בהם לא תהיה בבית, מתי אתה יוצא ומתי אתה חוזר.
3. תוכים צעירים ניתן להרגיל לשעות שונות. אני כן הייתי מוציא אותו בבוקר (אם זה לא מוקדם מאוד) לרבע שעה של פינוק.
4. אקלקטוס לא נחשב לרועש, אבל הוא תוכי גדול וככזה שומעים אותו בבקרים ומדי פעם ביום.

ככל שאני חושב על זה, אולי כדאי לוותר על תוכי גדול בשלב זה.
עופר[/TD][/TR][/TABLE]

אקלקטוס זה תוכי שרועש ורק מעטים לא רועשים יוצאים מהכלל.
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

[quote="98";p="70881"][TABLE][TR][TD][/TD][/TR][/TABLE]

אקלקטוס זה תוכי שרועש ורק מעטים לא רועשים יוצאים מהכלל.[/quote]

רועש יחסית למה?
לג'אקו? לקאקדו? לקוקטיל? לתוכי גדול?
לדעתי, בין הגדולים, הוא לא רועש.
עופר
שריג12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שריג12 »

חחח לא לקוקטיל יחסית לגדולים הוא רועש ...יש לי שני חברים עם אקלקטוס ובהתחלה לא עשו רעש והיו בשקט בגיל ככה שנה וחצי הם מתחילים צרחות אבל לא כמו קקדו שזה ממש סיפור אחר .ויש לי גם מישהו שאני מכיר לא מהפורום הזה שהיה לו זוג שהוא כמעט בכה מרוב רעש שאם היו עושים ובסוף החליף אתם
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”