ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות לגבי כנרים

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
eli.1983
ביצה
ביצה

שאלות לגבי כנרים

שליחה על ידי eli.1983 »

שלום יש לי זוג כנרים זכר ונקבה שמתי להם בית הטלה וקניתי מתקן מיוחד עם חוטים הנקבה מוציאה חוטים וזורקת אותם על הרצפה לא מסדרת בקן יש לצצין כי שניהם ביחד איך אני יכול לגרום לכך שתטיל ביצים צריך להפריד בינהם או מה?
הנקבה כל הזמן נמצאת על תחתית הכלוב והזכר למעלה ולפעמים רבים יכול להיות שצריך להפריד בינהם לתקופה מסויימת עם כן לכמה זמן?
מקווה שתעזרו לי תודה רבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות לגבי כנרים

שליחה על ידי eli_lea »

היי אלי וברוך הבא,

התנהגות הכנרים שרכשת מעידה על אי מוכנות של הנקבה לזווג ,יתכן שהזוג צעיר או שמוקדם להם עדיין והם לא התחברו היטב.
יתכן גם שהם בוגרים ומחוברים היטב אך הנקבה לא מוכנה ולא נעתרת לפניות הזכר ולכן הריב.

בדרך כלל מפרידים בין הזכר לנקבה במחיצת רשת ונותנים להם להתרגל אחד לשני ,ברגע שאתה רואה שהם מגלים עניין אחד בשני דרך
הרשת ונרגעו אתה יכול להחזירם ביחד.

הפרדת הזכר מהנקבה באופן נורמאלי נעשית לאחר שהנקבה מסיימת להטיל את הביצים ולא לפני שהתחילה להטיל, את הזכר אפשר להחזיר לאחר בקיעת הגוזלים במספר ימים ואז הוא כבר הרבה יותר רגוע כשישנם גוזלים בקן.
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

שלום רב אלי וברוך בואך אלינו
ראשית כל נעשה סדר בדברים
כרגע הם אמורים להיות לאחר החלפת נוצות לכן יש להזין את הציפורים בצורה מסודרת
אך לפני כן יש להפריד את בני הזוג ע"מ למנוע מריבות שעלולות להיסתיים רע כרגע זו עדיין
לא העונה ונחזור לנושא המזון מילבד המזון תערובת זרעים יבשים יש להעניק לשני בני הזוג בניפרד
מזון רך פעמיים בשבוע כל אחד יקבל כמות מזון רך שלא תהיה יותר מכפית והמזון הוא מזון ביצים
שניתן לירכוש בכל חנות לחיות מחמד ולהוסיף מעט פרג לא תחון 100 גרם וניגר 100 גרם ולתת בניפרד
הפרג למעשה משמש כמעין ויאגרה עבור הזכר וניגר מסייע במהלך ההטלה אצל הנקבה את הפרג והניגר
ניתן לירכוש בחנות תבלינים והם יוגשו בניפרד
עונת הרבייה תתחיל למעשה במרץ אך אם תקרא את המאמר "האור והעופות" ואת "מתי להתחיל את עונת הרבייה"
תוכל היתקדם הלאה
כנרים אינם מתילים בתוך בתי הטלה לעולם אלה בסלסלה פתוחה ולא מקום אפלולי
החוטים הם בעצם חוטי יוטה שניתן לבקש מעט ובנימוס משבט צופים הקרוב לביתך ולרוב תענה בחיוב
תמונה
השמים אינם הגבול
eli.1983
ביצה
ביצה

שליחה על ידי eli.1983 »

תודה רבה לך עזרת לי מאוד כמו כן אקרא את המאמר האור והעופות
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”