ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי קוקטייל צורח

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
lilior10
ביצה
ביצה

תוכי קוקטייל צורח

שליחה על ידי lilior10 »

שלום לכולם.
אני חדשה בפורום זה וזקוקה לעזרתכם.
יש לנו תוכי קוקטייל זכר בן כשנתיים. הוא מאוד קשור אלי. אם פתאום הוא לא רואה אותי, הוא מתחיל לצרוח ולחפש אותי בכל הבית, גם אם הוא בחדר אם בעלי.
לפני כחודש ילדתי ועכשיו אני בבית רוב שעות היום.
התלות של התוכי מקשה עלי מאוד לטפל בתינוק מכיון שהוא רודף אחרי כל שעות היום ואם לא רואה אותי פתאום - מתחיל לצרוח בקולי קולות.
מה שכמובן מעיר את התינוק...
אני נאלצת לכסות אותו לפעמים בכלוב כדי שיהיה קצת שקט אך הוא צורח גם כשהוא מכוסה אם הוא שומע שיצאתי מהחדר!

יש לו כלוב גדול, עם משחקים, אוכל טרי (כופתיות + גרעינים ) ומים טריים.
אנחנו אוהבים אותו אך מאוד קשה לנו עם התנהגותו. תמונה
מה ניתן לעשות???תמונה

תודה

ליאור
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי קוקטייל צורח

שליחה על ידי eli_lea »

היי ליאור וברוכה הבאה,

המצב שאת מתארת זהו מצב נפוץ מאוד אצל הרבה מאוד מגדלים, ככל שהתוכי קטן יותר הרעש גם נמוך יותר אבל לעיתים בלתי נסבל, את מדברת על קוקטיל כאשר אנשים שנמצאים בבעייה כמו שלך בדיוק אך עם סוגי התוכים הגדולים כגון קקדו וכו'.

הכנסתי לעניינך גם מגדלים של סוגים אחרים על מנת להבהיר את התמונה מעט.

התנהגות התוכי נובעת מתלות במגדל , התוכי רואה בך בן/בת זוג וכמובן שרוצה להיות בקרבתך , בטבע בני הזוג נמצאים ביחד רוב שעות היום וכשהם לא בקשר עין הם מתקקשרים בקריאות, הקריאות והשריקות בעצם מודיעים לבן/בת הזוג ש"אנחנו בסדר" "אנחנו כאן" או "עדיין לא נטרפנו" .בסך הכל התקשורת בשריקות וקריאות זהו סוג של הרגעה מצד אחד ומצד שני סימון מיקום אליו הבן זוג רוצה להגיע על מנת להצטרף לבן זוגו.

בשבי כמובן שכל העסק יותר מורכב ולכן אנחנו ממליצים בכל פה להרגיל את התוכי עוד בימיו הראשונים בבית להיות סגור בכלוב בחלק מהיום, לדעת שאנחנו הולכים וגם חוזרים ובזמן הזה התוכי מעסיק את עצמו.
התהליך עצמו לעיתים קשה, התוכי עושה מאמצים כבירים להסב את תשומת ליבנו למצבו ולכך שברצונו לצאת מהכלוב ולהצטרף אלינו, זה יכול להיות טיפוס מעלה ומטה על סורגי הכלוב, זה יכול להיות חפירה עם הרגליים בתחתית הכלוב, זה יכול להיות צרחות ושריקות ועוד מיני מניפולציות שהתוכי יבחר, בדרך כלל התוכי יתמקד בפעולה שתגרום להכי הרבה יחס, כלומר אם התוכי יצרח ואת תגשי אליו הוא ימשיך לצרוח כי זה עובד והוא מקבל בצורה זו יחס.

לאחר ההקדמה אני יכול לומר לך שכן אפשר לתקן את ההתנהגות אבל זה יהיה כרוך ברעש וצרחות בדיוק כמו שקורה היום.
אם תהיי החלטית זה יכול להיפתר תוך מספר ימים אך יכול להימשך הרבה יותר תלוי במצב ובאופיו של התוכי.

הפעולה המיידית שנדרשת היא העברת התוכי לכלוב והשארתו שם, איני יודע כמה התוכי במשך היום סגור בכלוב ומהו הסדר יום כי לא ציינת אבל נצא מנקודת הנחה שבחלק מהיום התוכי סגור,ובכן התוכי יועבר לכלוב בשלב ראשון ומכאן אתם מתנהלים בבית כרגיל, אם התוכי שקט ונחמד מצויין, אפשר להגיע אל התוכי לאחר כ15 דקות ולשבח אותו וצ'פר אותו במשהוא שהוא אוהב.
אם התוכי צועק וצורח אנחנו לא מתייחסים, וכשאני אומר לא מתייחסים זה אומר לא בקול,לא בדיבור עימו, לא בקירבה לכלוב, ואף לא במבט פשוט התעלמות מוחלטת כאילו הוא אינו צועק , להמשיך רגיל לעבור ליד הכלוב אם צריך אך לא להסתכל ולא להתייחס, צריך להמשיך כך עד אשר התוכי מפסיק לצעוק ושקט במשך מספר דקות לפחות, זה הזמן לגשת לשבח ולצ'פר את התוכי.
אם תתמידו כל בני הבית התוכי יבין מהר מאוד שע"י הצרחות הוא אינו יקבל תשומת לב ולא ישוחרר, אני מאמין שתגיעו למצב שהתוכי יעסיק את עצמו בצעצועים בכלוב ויהיה שקט יותר.

בהצלחה, אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול ועדכני אותנו בהמשך.
lilior10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lilior10 »

תודה רבה על תשובתך.

לגבי הסדר יום -
בד"כ היייתי מוציאה את התוכי מהכלוב בבוקר כשהייתי מתארגנת לעבודה ומחזירה לכלוב
ובמהלך היום התוכי היה לבד. בערב היינו חוזרים ומשחררים אותו במשך כ-3 עד 4 שעות.
הרבה פעמים כשהיינו חוזרים היינו שומעים את הצרחות של התוכי בחדר מדרגות.
אין לנו מושג אם הוא היה צורח כל היום או רק מתחיל כשהיינו מתקרבים לבניין.

בכל אופן, לפני כמה חודשים הפסקתי להוציא את התוכי בבוקר כי הוא לא היה מסכים לחזור לכלוב והיה בורח ממני (מה שגרם לי לאחר לעבודה).

עכשיו אני בבית רוב היום והתוכי חופשי כל היום והולך לכלוב כשהוא רעב (ואני בקרבת מקום).
אני לא סוגרת אותו בכלוב כי הוא מתחיל לצרוח אם אני יוצאת מהסלון.

שאלות נוספת -
איך ניתן לצ'פר את התוכי?
כשאני חוזרת לסלון התוכי משתתק. לחכות שהוא יפסיק לצרוח כשאנחנו לא בחדר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב, אז ראשית לסגור את התוכי במטרה להעבירו סדנת חינוך, בנוסף התוכי צריך להישמע לך כשאת פוקדת עליו לעלות על היד וזה
מצריך תירגולות ואימון , אני לא יודע כמה יש לך זמן עם התינוק אבל אם יש לך מספר דקות ביום (5-10) את בהחלט יכולה לתרגל עימו
תירגול בסיסי. זה יכול לבוא יחד עם הפעולה שאנחנו מדברים עליה להפסקת הצרחות ואפשר להמתין עם זה לשלב מאוחר יותר,אם תרצי
לתרגל תקבלי הסבר.

בנוגע לצרחות כשאת בחדר אחר, מובן שאם את מגיעה לחדר והוא מפסיק לצרוח ואת ניגשת ופותחת לו את הכלוב או משבחת אותו הוא יכול לקשר את המהלך לצרחות שקדמו לכך ואולי לחשוב שהוא גרם לך להגיע, לכן עלייך לחכות שהצרחות יפסקו כשאת לא לידו, אם את מגיעה והוא מתחיל לצרוח פשוט להתעלם כמו שציינתי מקודם.

בנוגע לצ'ופר, ישנם סוגי צ'ופרים שמיועדים לזמנים שונים, למשל צ'ופר קטן מאוד הנאכל ע"י התוכי במהירות מיועד לאילוף על מנת שהתוכי לא יתעסק בצ'ופר ויהיה קשוב לנו, לעומת זאת אם רוצים לשבח תוכי שנמצא בתוך הכלוב אפשר בהחלט לתת משהוא שיגרום לו לתעסוקה והנאה מרובה. הצ'ופר שאנו נותנים חייב להיות מוסר מהתזונה היום יומית, כלומר אין טעם לתת לתוכי שהתזונה שלו מבוססת על תערובת זרעים וגרעינים צ'ופר גרעין, אני מבין שהתוכי שלך אוכל כופתיות וזה יכול להיות מצויין אם תתני לו את הגרעינים כצ'ופר, אפשר לתת גם חתיכות קטנות של אגוז, שקד, וכו', פשוט לחפש משהוא שהוא ממש מתלהב ממנו.

אפשר ורצוי להעשיר את תזונת התוכי בירק ופרי, פלח תפוח קטן , עלה סלרי , גזר וכו' יכולים להוות מקור תזונה מעולה כתוספת לכופתיות.
כלומר את יכולה לעשות שהתזונה שלו תהיה מבוססת על כופתיות בערך 75% והשאר מעט זרעים, ירק,פרי , חצי ביצה קשה מעוכה עם הקליפה פעם בשבוע ומקור סידן -סבידה או אבן גיר (עדיף סבידה).
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”