ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חושב על גידול של תוכי בינוני

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

חושב על גידול של תוכי בינוני

שליחה על ידי קובי חי »

שלום לכולם :-)
קוראים לי קובי (נעים מאד) ואני מגדל בעלי חיים שונים כבר שנים ארוכות. עובד בתחום דגי הנוי וכבר כמה חודשים שמסתובב לי הג'וק הזה בראש של גידול תוכי בינוני כלשהו.

הייתי שמח להתייעץ עם המומחים בפורום המכובד הזה.
להלן ה"בעיות"

אני גר לבד (מה לעשות) ועובד לא מעט שעות מחוץ לבית. למרות שיש לי את היכולת להקדיש לתוכי בין שעה לשעתיים ביום במסגרת ההתעסקות שלי בבית
אין לי בעיה לרכוש כלוב בגודל הנדרש ולהשאיר רדיו דלוק, צעצועים, מזונות וכו'
למרות שהבית פרטי - יש לי קיר עם שכנים אז אני מעדיף תוכי רועש פחות
יש העדפה לתוכי מדבר למרות שזה לא מה שאני הכי מחפש - מה שחשוב - שיהיה בעל חיים אינטליגנטי ופרטנר לשנים ארוכות

האופציה שהעלו קולגות וחברים לעבודה היתה - ג'אקו.

הייתי שמח לשמוע עצות אחרות? למרות שזה לא משחק לי תפקיד עיקרי - הג'אקו הוא לא התוכי הכי יפה בעולם. ככה שהוא סוג של ברירת מחדל. מה דעתכם?

תודה ויום טוב
קובי
רוקד עם זאבים
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: חושב על גידול של תוכי בינוני

שליחה על ידי עופר »

יש לא מעט אופציות, אבל כדי לא לזרוק סתם דברים באוויר, אנחנו צריכים סדר גודל לתקציב כולל כלוב.
עופר
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

עופר שלום רב
תודה רבה על התגובה המהירה
אני חושב על מגבלת תקציב של בערך 5 וחצי עד 7 וחצי אלף שקלים
כמובן שלא צריך להגיע לגג התקציב הזה :-)

תודה רבה

קובי
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אומנם ג'אקו נקרא תוכי בינוני אך הוא בהחלט ממוקם בין התוכים הגדולים.

כל תוכי יהיה לך לפרטנר לשנים רבות אם תדע כיצד לנהוג בו ותפתח עימו מערכת יחסים, זה יכול להיות תוכון או קוניור, ג'אקו או ארה, כמובן שלכל תוכי יש את המגבלות שלו ואת האופי שלו, ישנם צבעוניים ,ישנם אפורים,ישנם פעילים וישנם שיהיו כמעט ולא פעילים, אחרים התברכו בכושר דיבור ואחרים כמעט שלא, ישנם גדולים וישנם קטנים יותר , המאחד את כולם שכולם יכולים להפוך לפרטנר עם ההשקעה הנכונה הגישה הנכונה והטיפול המתאים,לגבי אינטלגנציה כאן כבר תצטרך לבחור בתוכים הגדולים יותר, אומנם גם התוכים הקטנים אינטלגנטים אך זה לא בא לידי ביטוי בתיקשור עם הבעלים כמו בתוכים הגדולים.

במקרים כאלה אני מציע ליצור רשימה של ציפיות ואם אפשר לפי סדר עדיפות , כלומר פשוט נרשום מה חשוב לנו ביותר בתוכי שנבחר.

לדוגמה:
הכי חשוב שלא יהיה רועש
חשוב יהיה אינטלגנטי ( איך אתה רואה תוכי אינטלגנטי- במה מתבטא)
חשוב שידבר אבל לא קריטי אם לא
שיהיה פעיל
שלא יהיה בצבע אפור
שיהיה בגודל בינוני כי אין לי מקום לכלוב גדול..
וכן הלאה.
לאחר מכן הרבה יותר קל להבין לאיזה כיוון הולכים והבחירה אולי מצטמצמת קצת.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

אלי שלום - תודה רבה על התגובה המפורטת. אני אנסה ללכת עם הקו שלך וננסה לסדר את הרשימה שלי מהעדיפות הגבוהה ביותר ועד הנמוכה ביותר:

1. לא רועש מדיי (אין לי בעיה עם מספר קריאות פה ושם - אבל הבנתי למשל שארות יכולות להיות מאד קולניות בזמן שהג'אקו יחסית שקט)
2. אינטליגנציה מתבטאת מבחינתי בבעל חיים שמתקשר איתי, שמגיב אליי. שמשתף פעולה עם תהליך אילוף בקלות יחסית. אני לא מעוניין לפתוח בהופעת קירקס ואני ממש, אבל ממש לא רוצה שכל מי שמגיע אליי הביתה יקבל את מקבץ התעלולים השבועי. אבל לא יזיק שכשאומרים לו "בוא אליי" הוא יבוא וכששולחים אותו לפינה הוא ילך לשם. (יש לי ניסיון מה באילוף בעלי חיים אחרים - כלבים למשל ובחינוך - חתולים למשל. עד כמה זה שונה?)
3. גודל בינוני - אין לי יכולת להכניס כלובי ענק או להקדיש שטח לכלוב מקובע לרצפה. ראיתי במקום העבודה שלי (דגי נוי - הספקים של ציוד דגי נוי מספקים בחלק גדול מהמקרים גם ציוד לבעלי חיים אחרים אז הגישה קלה יחסית) קטלוגים של כלובים ואני יכול להכניס כלוב של מטר - במיוחד מהסוגים על גלגלים.
4. לא "צומי" יותר מדיי. אני גר לבד ואני לא נמצא כל היום בבית - כך שתוכי משפחתי שצריך שכל הזמן יפנקו אותו פחות יתאים לי, הוא יהיה אומלל. אני יכול (ורוצה) להקדיש את מירב הזמן שביכולתי ביממה - אני מאמין שזה יכול להיות שעתיים בשעות הבוקר וכחצי שעה לפחות בשעות הערב.
5. צבע הרבה פחות חשוב (בגלל זה הוא ממוקם למטה ברשימה) - אבל כמו שאמרתי - אפור הוא ברירת המחדל ואם יש פרטים צבעוניים יותר זה תמיד מסייע.
6. רמת פעילות (?) אני מגיב למה שקראתי בהודעה למעלה - אין לי מושג איך לכמת את זה. כמובן שאספק לתוכי את כל מה שהוא נזקק לו - החל מצעצועים שונים וכלה בבידור בשעות שבהן אני לא בבית. אבל רצוי תוכי פעיל פחות.

מקווה שכיסיתי הכל ?
תודה
קובי
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא קובי (אף פעם לא מאוחר)

[quote="3343";p="70997"]אלי שלום - תודה רבה על התגובה המפורטת. אני אנסה ללכת עם הקו שלך וננסה לסדר את הרשימה שלי מהעדיפות הגבוהה ביותר ועד הנמוכה ביותר:

1. לא רועש מדיי (אין לי בעיה עם מספר קריאות פה ושם - אבל הבנתי למשל שארות יכולות להיות מאד קולניות בזמן שהג'אקו יחסית שקט)
2. אינטליגנציה מתבטאת מבחינתי בבעל חיים שמתקשר איתי, שמגיב אליי. שמשתף פעולה עם תהליך אילוף בקלות יחסית. אני לא מעוניין לפתוח בהופעת קירקס ואני ממש, אבל ממש לא רוצה שכל מי שמגיע אליי הביתה יקבל את מקבץ התעלולים השבועי. אבל לא יזיק שכשאומרים לו "בוא אליי" הוא יבוא וכששולחים אותו לפינה הוא ילך לשם. (יש לי ניסיון מה באילוף בעלי חיים אחרים - כלבים למשל ובחינוך - חתולים למשל. עד כמה זה שונה?)

קובי[/quote]

עכשיו אני יכול באמת לדעת מה חשוב לך , סעיפים 1 ו-2 הינם בדרך כלל הסעיפים ה"קריטים" ביותר לרוכש , עדיין התיאור של שני הסעיפים ביחד יכולים להסתכם בתוכי מהסוג הקטן שלא מצריכים השקעה גדולה, כלומר באופן עקרוני תוכי בסדר גודל של קוקטייל יעלה לך על היד , יעשה סיבוב, ירים יד לשלום, הקוקטייל גם אינו רעשן גדול לעומת התוכים הגדולים יותר.

האם בזה מסתכמים הציפיות שלך מהתוכי? כלומר האם תוכי שיגיב למספר פקודות שלך ימצא את העניין?
אגב השוני באילוף הוא בסוג החייה, כלבים וחתולים נחשבים לחייה טורפת והתוכים נחשבים לנטרפים, קניית האמון מצידו של התוכי כרוכה בתהליך שונה על אף שבסך הכל הידע והגישה מאוד עוזרים.
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

שלום קובי
לדעתי אם יש לך נסיון עם בעלי חיים ואתה מחפש תוכי לא רועש (לא הייתי הולכת על הקוקטייל- שלי רועשת בצורות קשות), אכן הייתי ממליצה על ג'קו, אמזונה או אקלקטוס (בעיני אחד התוכים המגניבים). תוכל לקרוא באתר על התוכים האלה ולהתרשם. ג'קו בעיני זה כמו ילד בבית...
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

אלי - יש לי שני חברים עם קוקטלים ומאד נהניתי מהאינטראקציה איתם - יחד עם זאת הם לא סיפקו אותי. היה חסר לי שם "משהו" שאני לא יכול לשים עליו את האצבע . אני משער שאני מחפש קצת יותר.

לגבי כל הקשור לאילוף וגידול - תודה על שימת הדגש. כלומר האילוף צריך להיות פחות אגרסיבי באופיו ויותר מבוסס על אמון. פחות על מבנה היררכי בקבוצה (אני זכר אלפא) ויותר על שיתוף פעולה כחלק מלהקה?

אביגיל - את ג'קו כבר ראיתי והם דיי מצאו חן בעיניי. לגבי האמזונה והאקלקטוס - אין לי ניסיון איתם ומעולם לא ראיתי אותם. עשיתי חיפוש על האקלקטוס בבסיס הנתונים של האתר וראיתי שיש לא מעט תוכים שמילה אקלקטוס מאפיינת אותם. אוליי תוכלי להפנות אותי לתוכי יותר ספציפי?

תודה רבה
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ולכן באה שאלתי "האם בזה מסתכמים הציפיות שלך מהתוכי? כלומר האם תוכי שיגיב למספר פקודות שלך ימצא את העניין?"

אני תיארתי לעצמי שאתה רוצה קצת יותר ממה שאתה מתאר ואתה מדבר על אנטלגנטי לא רק במובן של ביצוע פקודה כזו או אחרת אלא
על תקשורת והבנה בינך לבין התוכי.
אני יכול לומר לך מראש שאני "מכור" מאחר ואני עוסק בגידול זן הג'אקו , אך לגביי אין תחליף לרמת האינטלגציה של הג'אקו .

לגבי שאלתך על אילוף, כתבת " כלומר האילוף צריך להיות פחות אגרסיבי באופיו ויותר מבוסס על אמון." וזהו בדיוק המפתח רק עם שינוי קל, ה"פחות אגרסיבי" צריך להפוך ללא אגרסיבי כלל , כל האילוף בנוי על חיזוקים חיוביים.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

איך אתה נותן חיזוק חיובי כדי למנוע התנהגות שלילית ? :-)
הלא צריך לאמר "אסור" באיזה שהוא שלב?

אם ככה אתה גם חושב שכדאי ללכת לכיוון של ג'אקו ?
נכנסתי לקישור הדף שלך וראיתי את התוכים שלכם (מטריפים)
וראיתי שם נקבת ג'אקו בשם ג'אז - היא ממש ממש יפה. האם זה וריאנט יוצא דופן של צבע? כי הג'אקו"אים שאני ראיתי עד עכשיו היו אפרפרים למדיי

קובי
רוקד עם זאבים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”