ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חושב על גידול של תוכי בינוני
מנהל: מפקחים
Re: חושב על גידול של תוכי בינוני
אני הייתי הולך על אלכסנדרין.
עופר
עופר
עופר - האם תוכל להסביר מדוע עדיף אלכסנדרין ?
נכנסתי לרשימה וראיתי שמדובר במספר זנים האם מדובר ב"פאראקיט" ? או אוליי בזן אחר ?
אגב איפה אפשר למצוא מידע באתר על ההתנהגות של הזנים הללו ?
תודה
נכנסתי לרשימה וראיתי שמדובר במספר זנים האם מדובר ב"פאראקיט" ? או אוליי בזן אחר ?
אגב איפה אפשר למצוא מידע באתר על ההתנהגות של הזנים הללו ?
תודה
רוקד עם זאבים
אני ללא ספק ממליץ על ג'אקו, אני חושב שיש הסכמה גורפת לגבי רמת האינטלגציה שלו כושר הדיבור ועוד הרבה מעלות ,צריך לשים
לב שעם כל זאת כמו בסוגי התוכים הגדולים האתגר גדול יותר מאשר גידול תוכים בינונים או קטנים.
לגבי שאלתך "איך אתה נותן חיזוק חיובי כדי למנוע התנהגות שלילית ?" הלא צריך לאמר "אסור" באיזה שהוא שלב?
התעלמות מוחלטת מהתנהגות שלילית עושה את העבודה היטב, מאחר וכל מערכת היחסים שלנו עם התוכים בנויה על תקשורת הדדית
אם ע"י דיבור או מגע פיזי געירה בתוכי כגון "אסור" כפי שציינת הינה סוג של תקשורת , התוכי מרוויח יחס ממך גם אם זה מבחינתך נשמע כגערה, בסך הכל יצרת קשר עם התוכי והוא השיג את מבוקשו.
לעומת זאת אם תתעלם מהתוכי התעלמות מוחלטת רוב הסיכויים שבמוקדם מאוד הוא לא יחזור על ההתנהגות מאחר ואין לה תוצאות.
כמובן שישנם מצבים שאי אפשר להתעלם ולמצבים כאלא יש לנקוט פעולות מיוחדות, אפשר להרחיב אבל אנחנו נכנסים לנישה של אילוף וחורגים משאלתך בכותרת.
לב שעם כל זאת כמו בסוגי התוכים הגדולים האתגר גדול יותר מאשר גידול תוכים בינונים או קטנים.
לגבי שאלתך "איך אתה נותן חיזוק חיובי כדי למנוע התנהגות שלילית ?" הלא צריך לאמר "אסור" באיזה שהוא שלב?
התעלמות מוחלטת מהתנהגות שלילית עושה את העבודה היטב, מאחר וכל מערכת היחסים שלנו עם התוכים בנויה על תקשורת הדדית
אם ע"י דיבור או מגע פיזי געירה בתוכי כגון "אסור" כפי שציינת הינה סוג של תקשורת , התוכי מרוויח יחס ממך גם אם זה מבחינתך נשמע כגערה, בסך הכל יצרת קשר עם התוכי והוא השיג את מבוקשו.
לעומת זאת אם תתעלם מהתוכי התעלמות מוחלטת רוב הסיכויים שבמוקדם מאוד הוא לא יחזור על ההתנהגות מאחר ואין לה תוצאות.
כמובן שישנם מצבים שאי אפשר להתעלם ולמצבים כאלא יש לנקוט פעולות מיוחדות, אפשר להרחיב אבל אנחנו נכנסים לנישה של אילוף וחורגים משאלתך בכותרת.
גם אותי מעניין במה עדיף אלכסנדרין על קוניור, קוואקר , סנגל, דררה , ואני מדברת על התוכים הבינונים עדיין.
היולי מלא סוגים כאלא ולא ראיתי עדיפות של אלכסנדרין על אחד מהם
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
קובי אני הייתי ממליץ לך על שני סוגים בגודל בינוני
פיוניוס או לחילופין ג'רדין יש עוד תוכים שיענו על הדרישות שלך אבל הם נדירים מאוד ומחיר בהתאם
שניהם יחסית שקטים ולא דורשים הרבה תשומת לב הם לא אפורים אבל הם גם לא צבעוניים מאוד
הצבע הכללי הוא ירוק ברובו הגדול יש להם יכולת דיבור טובה יחסית והם לא יפתחו בעיות
אם לא תשקיע בהם את כל זמנך כמובן שככל שתשקיע תקבל תוכי טוב ושמח יותר
שיהיה בהצלחה
פיוניוס או לחילופין ג'רדין יש עוד תוכים שיענו על הדרישות שלך אבל הם נדירים מאוד ומחיר בהתאם
שניהם יחסית שקטים ולא דורשים הרבה תשומת לב הם לא אפורים אבל הם גם לא צבעוניים מאוד
הצבע הכללי הוא ירוק ברובו הגדול יש להם יכולת דיבור טובה יחסית והם לא יפתחו בעיות
אם לא תשקיע בהם את כל זמנך כמובן שככל שתשקיע תקבל תוכי טוב ושמח יותר
שיהיה בהצלחה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
לאלכסנדרין יש אופי טוב, הוא שקט יחסית, למרות שהוא תוכי בינוני הוא תוכי "מרשים" ובעיניי הוא גם יפה.
עופר
עופר
עופר אני נאלץ לחלוק עליך בקביעה לגבי האלכסנדרין, האלכסנדרין כמו בן משפחתו הדררה אינו טוב ביותר כמוחתם , האלכסנדרין מאבד את
החתמתו במהרה והופך תוקפן . היו כאן דיונים בעבר בניסיון לבצע השוואות בין הסוגים השונים לבין הג'אקו ואני אמרתי שזה לא רציני, אי
אפשר לנסות ולבצע השוואות בין שני תוכים ברמה שונה כל כך. אפשר בהחלט לנסות ולבצע השוואה בתוכים באותו סדר גודל.
אם קיבלת החלטה לרכוש תוכי מהסוג הבינוניט אז סנגל הוא תוכי שהייתי ממליץ עליו בחום.
החתמתו במהרה והופך תוקפן . היו כאן דיונים בעבר בניסיון לבצע השוואות בין הסוגים השונים לבין הג'אקו ואני אמרתי שזה לא רציני, אי
אפשר לנסות ולבצע השוואות בין שני תוכים ברמה שונה כל כך. אפשר בהחלט לנסות ולבצע השוואה בתוכים באותו סדר גודל.
אם קיבלת החלטה לרכוש תוכי מהסוג הבינוניט אז סנגל הוא תוכי שהייתי ממליץ עליו בחום.
אוקיי אם אנחנו מסכמים בגדול את התגובות - וקצת חומר שקראתי:
אלכסנדרין ודררה פחות מתאימים בגלל שהם מאבדים את ההחתמה באיזה שהוא שלב?
פיונוס הוא אופצייה חביבה - ואפילו ראיתי אחד אבל לא התחברתי אליו יותר מדיי
סנגל דווקא מאד מצא חן בעיניי והוא אופצייה טובה
ג'אקו עד עכשיו נשמע לי כמו מה שאני מחפש, הן מבחינת פרטנריות והן משאר הבחינות
מה גם שג'אקו כנראה זמין לי יותר מאשר סנגל.
שאלה לגבי ההתנהגות והאופי של הג'אקו - איפה אני יכול למצוא מידע עשיר יותר ?
שמעתי שיש להם נטייה "לאמץ" אדם אחד ולהגיב רע לאנשים אחרים
יש בזה משהו ?
קובי
אלכסנדרין ודררה פחות מתאימים בגלל שהם מאבדים את ההחתמה באיזה שהוא שלב?
פיונוס הוא אופצייה חביבה - ואפילו ראיתי אחד אבל לא התחברתי אליו יותר מדיי
סנגל דווקא מאד מצא חן בעיניי והוא אופצייה טובה
ג'אקו עד עכשיו נשמע לי כמו מה שאני מחפש, הן מבחינת פרטנריות והן משאר הבחינות
מה גם שג'אקו כנראה זמין לי יותר מאשר סנגל.
שאלה לגבי ההתנהגות והאופי של הג'אקו - איפה אני יכול למצוא מידע עשיר יותר ?
שמעתי שיש להם נטייה "לאמץ" אדם אחד ולהגיב רע לאנשים אחרים
יש בזה משהו ?
קובי
רוקד עם זאבים
כמובן שגם כאן מדובר על סטיגמה, אני אפנה אותך למחקר שנעשה ע"י בעלי שם בתחום שסותרים את העניין , אני בהחלט מצטרף לדעתם
והג'אקו הוא תוכי שיתן ויחזיר יחס לכל מי שיתן לו יחס ויהיה פעיל עימו.
מאמרים בנושא:
שבירת הסטיגמה - ג'אקו של בן אדם אחד
האם האפרור האפריקני (הג'אקו) הוא "תוכי של בעלים אחד"?
לגבי תוכי בינוני, סנגל מבחינתי בחירה מושלמת לתוכי בינוני אך כמובן בעל אינטלגציה מוגבלת לסוגו , אפשר לשים אותו באותו דירוג
של האלכסנדרין רק שאופיו באמת נוח והוא אינו הפכפך כמו האלכסנדרין.
והג'אקו הוא תוכי שיתן ויחזיר יחס לכל מי שיתן לו יחס ויהיה פעיל עימו.
מאמרים בנושא:
שבירת הסטיגמה - ג'אקו של בן אדם אחד
האם האפרור האפריקני (הג'אקו) הוא "תוכי של בעלים אחד"?
לגבי תוכי בינוני, סנגל מבחינתי בחירה מושלמת לתוכי בינוני אך כמובן בעל אינטלגציה מוגבלת לסוגו , אפשר לשים אותו באותו דירוג
של האלכסנדרין רק שאופיו באמת נוח והוא אינו הפכפך כמו האלכסנדרין.