ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חושב על גידול של תוכי בינוני

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

LeedorSh
ביצה
ביצה

Re: חושב על גידול של תוכי בינוני

שליחה על ידי LeedorSh »

שלום לכולם
אני קורא פורום זה כבר כמה זמן (מאז שעופר עזב את פורום אתר התוכים) אך לא שותף פעיל כי הפסקתי לגדל תוכים בגלל עניין של חוסר זמן וגם פתחתי על זה נושא לא מזמן.
אני חייב להגיב בויכוח על התוכי ג'אקו למרות שקטונתי מלהתווכח עם מגדלים מנוסים
היתה לי פעם שיחה ( לפני בערך 5-6 שנים) עם מגדל תוכים מארה"ב שאמר לי שאם מי שקונה ג'אקו היה יודע למה הוא נכנס הוא לא היה עושה את זה, לפני כמה חודשים ראיתי תוכנית באחד ערוצי הנשיונל של מגדל תוכים מארה"ב שחזר ואמר את אותם הדברים "שאם 99% מהאנשים שקונים ג'קו היו יודעים מה יקרה להם לאחר 4 שנים הם לא היו עושים זאת"
אלי אני מבין את הטיעונים שלך ושוב קטונתי מלהתווכח איתך, אבל כנראה שיש משהו בטענה הזאת?
סמל אישי של משתמש
ALOONN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי ALOONN »

LeedorSh
"שאם 99% מהאנשים שקונים ג'קו היו יודעים מה יקרה להם לאחר 4 שנים הם לא היו עושים זאת"

מעניין מאוד מה יקרה להם לאחר 4 שנים ??

אבל אני כן יכול לספר לך שלדוד שלי יש ג'אקו כבר 15 שנים והכל בסדר כולם אוהבים מסתדרים איתו .הוא אשתו והילדים אוהבים אותו מאוד
ממש כמו עוד ילד בבית.וביגלל זה הם הביאו עוד ג'אקו אחד ליפניי שנתים וגם איתו זה בדיוק אותו דבר.

ולאוד חבר יש ג'אקו 8 שנים וגם שם בדיוק אותו דבר כולם מסתדרים איתו ואוהבים אותו מאוד.

עוד פעם זה תלוי אך ורק בנו בדיוק כמו שאלי כתב .
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

אני חושבת שזה הרבה גם בגישה. אין לי ספק שלאנשים שיש להם גישה לחיות ומגדלי תוכים בכלל, יודעים יותר לגשת ולעבוד עם התוכי. לדוגמא, חבר שמנהל חנות חיות בא לעזור לי עם הג'קו שהיה נושך. תוך כמה דקות כבר ראיתי שינוי אדיר. אני מתארת לעצמי שלאלי ועוזי ועוד כמה מגדלים יש הרבה נסיון וידע מכולנו, ובעיקר גישה בריאה לעניין. יותר מזה, לדעתי קובי עושה בשכל ומברר ובודק לפני שהוא רוכש תוכי ומכין את עצמו לכל סיטואציה אפשרית, לעומתו יש רבים שחושבים שלקנות תוכי זה סבבה ולא באמת יודעים למה הם נכנסים. אין ספק שלהכניס תוכי כמו ג'קו הביתה זו מחויבות גדולה, כמו כל תוכי גדול ואינטליגנטי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

[quote="3320";p="71245"]שלום לכולם
אני קורא פורום זה כבר כמה זמן (מאז שעופר עזב את פורום אתר התוכים) אך לא שותף פעיל כי הפסקתי לגדל תוכים בגלל עניין של חוסר זמן וגם פתחתי על זה נושא לא מזמן.
אני חייב להגיב בויכוח על התוכי ג'אקו למרות שקטונתי מלהתווכח עם מגדלים מנוסים
היתה לי פעם שיחה ( לפני בערך 5-6 שנים) עם מגדל תוכים מארה"ב שאמר לי שאם מי שקונה ג'אקו היה יודע למה הוא נכנס הוא לא היה עושה את זה, לפני כמה חודשים ראיתי תוכנית באחד ערוצי הנשיונל של מגדל תוכים מארה"ב שחזר ואמר את אותם הדברים "שאם 99% מהאנשים שקונים ג'קו היו יודעים מה יקרה להם לאחר 4 שנים הם לא היו עושים זאת"
אלי אני מבין את הטיעונים שלך ושוב קטונתי מלהתווכח איתך, אבל כנראה שיש משהו בטענה הזאת?[/quote]

תודה על תגובתך, איני רואה ויכוח אלא דיון בו כל מגדל ותיק או חדש יכול להביע את דעתו, כמובן שלא כולם חייבים להסכים ובסך הכל הקורא יעזר בכתוב ויבחר מתוכו בהסברים שימצא לנכון.

לגבי מגדל התוכים מארה"ב , האם הוא אמר מה יקרה להם בתום 4 שנים? למה רק לאחר 4 שנים? האם הוא תמך בקניית קקדו למשל על פני הג'אקו? אני לא ראיתי את הראיון עימו ואני מאמין שבאימרה שלו היה מעבר לאזהרה שציינת .

אני לא אומר שאין באימרה הזאת מאומה, אני אומר שכל רוכש תוכי אם מדובר בתוכון ואם בארה צריך לעשות "שיעורי בית" ללמוד ולדעת את הצרכים של התוכי ולבדוק אם הוא יכול לעמוד בכך, בדיוק כמו עם רכישת כלב ,חתול או אוגר.
נכון, ישנם אנשים שמגיעים לחווה כזאת או אחרת לטיול עם הילדים ויוצאים משם עם תוכי שאין להם מושג בחיים כיצד לטפל בו וכו'.

לא חסרים אנשים שנכנסים לאתר ושואלים "קנינו תוכי אתמול בצהריים ...מה צריך עכשיו לעשות כדי שישיר"?
או "קניתי קקדו לפני חודשיים..עד היום הוא היה שקט וכמעט שלא שמענו אותו בזמן האחרון הוא משמיע קולות חזקים ...איך עושים שהוא יפסיק את הרעש"?
כמובן שיש לעשות הכל מצידנו כדי לתמוך ולעזור לרוכשים אך כשאין הכנה מוקדמת והרכישה לא תמיד נעשית מתוך אהבה לבעל החיים אלא מתוך התלהבות או מאחר ולשכן יש כזה והוא אומר "שלום" לעיתים החיבור לא מצליח.
אולי אם בעל החווה לפני שהיה מוכר את התוכי יושב עם הרוכשים, היה מסביר להם לגבי התוכי וצרכיו , היה מנסה להבין האם הם מוכנים לרכישה או שזה דחף פתאומי או בגלל לחץ של הילדים הקטנים המצב היה אחרת.
אני לא מתפאר בדרך שאני מוכר מאחר ואני חושב שזוהי חובתנו כמגדלים לשבת (אם צריך מעל שעה) ולתת הסברים על צרכיו של התוכי אני גם לא שמח כשאני דוחה אנשים ולא מוכר להם מסיבות של "חוסר התאמה" כי אני יודע שהם יקנו במקום אחר שבו לא כל כך מעניין את המוכרים לאן התוכי מגיע ואם הרוכשים בשלים לגדלו.

אגב, אם האימרה הזאת הייתה נכונה ש99% מרוכשי הג'אקו לא היו רוכשים אותו אם היו יודעים למה הם נכנסים לא היה ייבוא לארץ, לדעתי אפשר היה לראות את הג'אקו מחלון ביתנו על העץ של השכן או לכל היותר מחירו של הג'אקו היה יורד ברמה כזאת שלא היה טעם להחתים.

אביגיל ציינה בדבריה הנכונים ואני מצטט:"אין ספק שלהכניס תוכי כמו ג'קו הביתה זו מחויבות גדולה, כמו כל תוכי גדול ואינטליגנטי".
ואכן זהו הבסיס לגידול נכון ומוצלח, ברגע שהמגדל לוקח על עצמו את האחריות ומודע לצרכיו של התוכי אפשר לומר שהדרך לחיים משותפים בין התוכי למגדל ולשאר בני הבית תהיה מוצלחת .

כמו שציין אלון לגבי התוכי שנמצא שנים במשפחתו ישנם מאות ואלפים שהתוכי אצלהם שנים רבות , הם לא מצטערים לרגע על רכישת התוכי ורואים בו בן בית לכל דבר, הם מתייחסים לתוכי כאל חלק בלתי נפרד ממשפחתם וחלקם אף מעידים שהתוכי שינה להם את החיים והכניס לא מעט שימחה לבית.לא מעט מהרוכשים שמגיעים אליי זהו תוכי שני להם במשפחתם לאחר שעוד ההורים גידלו תוכי ג'אקו משלהם וכעת כשעזבו את הבית הם רוצים תוכי משלהם.

לידיעה כללית,
אני בקשר עם מעל ל 30 רוכשי ג'אקו ממני בשלבים שונים של התפתחות, עם חלקם אני מדבר פעם בשבוע בטלפון או בתא האישי, חלקם
הם אלו ששומרים על קשר ועם אחרים אני היוזם , ישנם רבים וטובים שהקשר ביננו פחות חזק ובדרך כלל מתקשרים אליי לרכישת מזון או לייעוץ כזה או אחר, המטרה מעבר לקשרי ידידות שהתפתחו בינתיים (יש כאן רוכשים ממני שיכולים להעיד על דבריי) היא אגירת מידע לגבי
ההתפתחות, לגבי התנהגות של התוכי עם סביבתו ועם בני הבית כשבכל סיטואציה אני מנסה לברר איך נראים פני הדברים מזוית הראייה של התוכי והסובבים אותו.אני יכול לומר בפירוש שלא שמעתי מאף רוכש הבעת צער, שמעתי בקול חוסר ביטחון כזה או אחר בנוגע לפעולות שהם הצטרכו לעשות כגון סגירת התוכי בכלוב וכו' אך לרוב המגדלים מרגישים ונותנים לי להרגיש שהם מאושרים, בכל שיחה כמעט מספרים לי בגאווה על מעלליו של התוכי, כיצד הוא מבין ומביע את רגשותיו, כיצד הוא מחקה את קולה של הסבתא ועוד הרבה סיפורים נחמדים.

אני לא רואה מתוך כל הרוכשים האלא את ה 99% של הצער והיגון עליו דיבר המגדל בנשיונאל.
אגב זה שהוא דיבר בנשיונאל לא עושה אותו מבין גדול.

בהצלחה.
LeedorSh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי LeedorSh »

שלא תבינו לא נכון אני לא נגד אני רק שואל ומתעניין כי בעתיד אני מתכוון להכניס לבית תוכי גדול וג'אקו הוא אחד המועמדים
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

מדוע נקבע פרק זמן שרירותי של 4 שנים ?
האם זה פרק זמן שבו (בהנחה שלקחת תוכי גמול מהאכלה) הוא יפרוק עול?

אגב קראתי באחד האתרים שלג'אקו יש נטייה לעזוב קן אחרי מספר שנים ולהצטרף ללהקה שבה הוא יהיה בן בית בוגר. האם שמעתם על תופעה שבה ג'אקו בן שנתיים מפנה גב למשפחתו ומאמץ אנשים אחרים במקומם?
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

3343 כתב:מדוע נקבע פרק זמן שרירותי של 4 שנים ?
האם זה פרק זמן שבו (בהנחה שלקחת תוכי גמול מהאכלה) הוא יפרוק עול?

אגב קראתי באחד האתרים שלג'אקו יש נטייה לעזוב קן אחרי מספר שנים ולהצטרף ללהקה שבה הוא יהיה בן בית בוגר. האם שמעתם על תופעה שבה ג'אקו בן שנתיים מפנה גב למשפחתו ומאמץ אנשים אחרים במקומם?

אני לא יודע למה נקבע פרק זמן של 4 שנים לא שמעתי מעולם שלאחר 4 שנים נוצרים שינויים מהותיים בהתנהגות התוכי.
ידוע שלחלק מהתוכים ישנם שינויי התנהגות בגיל הבגרות , התוכים שמוזכרים בכתובים הם האקלקטוסים (הנקבות) , כמו כן באותה נשימה
מדובר שהתנהגות המגדל בעת שינויי מצבי הרוח יכולים לקבוע את גורל הקשר לכאן או לכאן.
לא מצאתי באף מחקר או באף מקום אחר שתוכי ג'אקו בגיל 4 משנה את התנהגותו.

לגבי הערתך:
"שלג'אקו יש נטייה לעזוב קן אחרי מספר שנים ולהצטרף ללהקה שבה הוא יהיה בן ביתבוגר. האם שמעתם על תופעה שבה ג'אקו בן שנתיים מפנה גב למשפחתו ומאמץאנשים אחרים במקומם"?

גם אני הייתי רוצה לקבל חומר על המידע המפוקפק הזה , "לג'אקו יש נטייה לעזוב את הקן לאחר מספר שנים" מאיפה זה הגיע?מי אמר שהג'אקו נמצא ב"קן" מספר שנים? ההורים מטפלים בגוזלים מספר שנים או שומרים על קשר?מופרך לחלוטין, הגוזלים לאחר הגמילה יכולים לשהות בקרבת ההורים מקסימום מספר שבועות אך לאחר מכן הם מצטרפים ללהקות של בני גילם פחות או יותר, ההורים מתפנים לסבב חדש ואף אחד לא יתקרב לאיזור הקינון לא הגוזלים ולא האחים של הגוזלים , בוודאי לא גוזלים מסבבים של שנה ויותר.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

שלחתי לך את הקישור למאמר וציטטה רלוונטית בפרטי
אם אתה חושב שזה רלוונטי לפרסם בפורום עצמו אעתיק משם את ההודעה לכאן

קובי
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עניתי לך שאיננו נוהגים לענות בפרטי לשאלות הנוגעות לכלל ציבור הגולשים, כמובן שאשמח לכל שאלה בנושא על גבי הפורום.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כאשר שמעתי את כל הונשא של ג'אקו נקשר לבן אדם אחד ואת כל הטענות מנגד אצל מגדלים מחו"ל החלטתי לבצע מחקר
ולנסות להבין באמת מה חושבים אנשים שאינם "מגדלים" או אנשים שאינם בעל צד ורצון להציג את התוכי בצורה כזו או אחרת.
במאמר ניתן להבין כי מדובר באנשים בעלי נסיון רב ופעיל בתחום החקר והבנת התנהגות בעל הכנף באופן מקצועי והם בהחלט
סותרים את כל הסטיגמות השונות ובמיוחד את נושא "ג'אקו נקשר לבן אדם אחד".
אני לא מזלזל באיש ולא בשום מגדל בארץ ובחו"ל, אך לאנשים הנמצאים באותו מאמר יש נסיון מקצועי הרבה יותר עם בדרך
לימוד מקצועי ואם במעורבות מקצועית בדרך כזו או אחרת כדוגמאת מחקר אלכס.

אני מסכים עם עופר בנושא תוכי שדורש יותר ומצריך הבנה בדרכי הפעילות עם התוכי ובאופן שיש להתנהג מולו ולהבין את
ההתנהגות של הג'אקו. ג'אקו אינו יהווה תוכי "קל" לגידול כמו קוקטייל, אך יחד עם זאת גם לא יזכה לתוכי אינטלגנטי ורגיש
ובטח שאינו יכול להאשים את התוכי כתוכי שנקשר לאדם אחד אם הסביבה אינה רוצה באותו קשר, או נכון יותר לומר באותה
השקה בכדי לזכות באמונו של התוכי.

לאמירה של מה יקרה אם יצטרף אדם נוסף למשפחה אוכל לענות במה קורה כאשר התוכי עובר בכלל למשפחה אחרת?
ובכן זה תלוי במשפחה יותר מאשר בתוכי. תוכים רבים עוברים משפחה ומסתגלים יפה מאוד' ונקשרים לאנשים נוספים ללא
כל בעיה.

במאמר ישנו גם סרטון המציג תוכי "בעייתי" אשר אינו מקבל את הבעלים ובטח שלו את הסביבה ואיך אדם עם גישה בדקות
ספורות מקבל יחס שונה כלפיו ומציג תוצאות גם כלפי הבעלים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”