ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכון האכלת יד בניית אמון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

עופר
בקיעה
בקיעה

Re: תוכון האכלת יד בניית אמון

שליחה על ידי עופר »

1. אין סיכוי שהוא לא רואה את המים והאוכל אם הם במקום נגיש לו( ואל תזיז את הכלים).
2. קח את התוכון, תפוס אותו ביד מלאה. שים אותו על האצבע, הוא יקפוץ. גש אליו באיטיות ותחזיר אותו לאצבע, הוא יקפוץ ואתה תיגש אליו, שוב, באיטיות.
בלי צעקות בלי תנועות מהירות (אתה בהחלט יכול לדבר אליו תוך כדי), תוך כמה שעות הוא יתנהג כמוחתם לכל דבר.
עופר
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

קניתה אותו בחנות חיות?
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
itsmadness
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי itsmadness »

[quote="1014";p="71202"]קניתה אותו בחנות חיות?[/quote]

כן.

עופר תודה רבה על העצות מחר בבוקר אני יישם אותם,
אני יוציא את התוכון מהכלוב, אעביר אותו למקום בלי הסחות דעת, ואעלה אותו על היד. כל פעם
שהוא עולה לי על היד אני יתן לו פידבק חיובי וצ'ופר, ואז אני יעביר אותו על האצבע השנייה, יוריד אותו ויעשה אותו דבר.
שאני יעלה אותו על האצבע אני יגיד "עלה".
זה בסדר?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול וגם רצוי ללוות את הפעולה בפקודה מילולית, החשוב הוא לתת צ'ופר ולשבח על פעולות שהתוכי יבצע.
itsmadness
בקיעה
בקיעה

אוקיי תודה אני יעדכן בבוקר
תמונה
itsmadness
בקיעה
בקיעה

שהוא על משהו הוא לא רוצה לעלות לנו על הידיים, ושהוא עלינו הוא תמיד מחפש לאן לעוף..
תמונה
itsmadness
בקיעה
בקיעה

הוא לא רוצה להיות עליי, כנראה הוא מפחד טיפה, מה אני יכול לעשות כדי להראות לו שזה בסדר?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קיצורי דרך בדרך כלל לא עוזרים, אי אפשר לכפות על תוכי לעשות כרצוננו ע"י אחיזתו, אפשר לגרום לתוכי לבוא אלינו ולרצות להיות בקירבתנו כשלב ראשון ולאחר מכן לגרום לו לבצע מעשים כגון עלייה ליד ע"י חיזוקים חיוביים.
אנ מדבר באופן כללי כי זה מאוד תלוי בתוכי ובהיסטוריה שלו, כיצד גדל ואצל מי, כמה השקיעו בו ובאיזו צורה, לכל תוכי יש מבנה אופי משלו וככל שהתוכי גדול יותר מן הסתם הוא עבר יותר מקרים נעימים ופחות נעימים שנחרטו לו בזיכרון.
כדי לבנות בסיס איתן ליחסים יש קודם כל לקנות את אמון התוכי, לגרום לו להבין שאנו אוהבים אותו ואנחנו איננו כופים עליו דבר.

איך לעשות את זה:

מה לא לעשות:
להימנע מלתפוס את התוכי בכוח.
להימנע מלבצע מרדף אחר התוכי בתוך הכלוב.
להימנע מניסיון לכפות את רצוננו בדרכים שגורמות לתוכי פחד או כאב.

מה כן לעשות:
לתת לתוכי את המרחב שלו, להושיט את היד עד למקום שבו הוא מרגיש נוח, להניח ביד צ'ופרים ולחכות שהתוכייגש לקחת, לא להזיז את היד באופן פתאומי שעלול לגרום לו בהלה ולהמתין בסבלנות, להתייחס את התוכי כמו אל שווה בשווה ,לדבר אליו באהבה וברוגע ולהתקדם על פי רמת המוכנות של התוכי ולא על פי הרצונות שלנו.
לאחר בניית האמון והיחסים הכל יהיה קל יותר.

כמה זמן זה יקח:
כמו שציינתי לכל תוכי האופי שלו והעבר אותו הוא חווה , לכל תוכי רמת ההחתמה שלו או רמת המורגלות שלו לבני אנוש, לכן קשה מאוד לקבוע אך אין ספק שאם נפגין סבלנות והתחשבות נגיע לתוצאות מצויינות.
itsmadness
בקיעה
בקיעה

[quote="55";p="71258"]קיצורי דרך בדרך כלל לא עוזרים, אי אפשר לכפות על תוכי לעשות כרצוננו ע"י אחיזתו, אפשר לגרום לתוכי לבוא אלינו ולרצות להיות בקירבתנו כשלב ראשון ולאחר מכן לגרום לו לבצע מעשים כגון עלייה ליד ע"י חיזוקים חיוביים.
אנ מדבר באופן כללי כי זה מאוד תלוי בתוכי ובהיסטוריה שלו, כיצד גדל ואצל מי, כמה השקיעו בו ובאיזו צורה, לכל תוכי יש מבנה אופי משלו וככל שהתוכי גדול יותר מן הסתם הוא עבר יותר מקרים נעימים ופחות נעימים שנחרטו לו בזיכרון.
כדי לבנות בסיס איתן ליחסים יש קודם כל לקנות את אמון התוכי, לגרום לו להבין שאנו אוהבים אותו ואנחנו איננו כופים עליו דבר.

איך לעשות את זה:

מה לא לעשות:

מה כן לעשות:
לתת לתוכי את המרחב שלו, להושיט את היד עד למקום שבו הוא מרגיש נוח, להניח ביד צ'ופרים ולחכות שהתוכייגש לקחת, לא להזיז את היד באופן פתאומי שעלול לגרום לו בהלה ולהמתין בסבלנות, להתייחס את התוכי כמו אל שווה בשווה ,לדבר אליו באהבה וברוגע ולהתקדם על פי רמת המוכנות של התוכי ולא על פי הרצונות שלנו.

כמה זמן זה יקח:
כמו שציינתי לכל תוכי האופי שלו והעבר אותו הוא חווה , לכל תוכי רמת ההחתמה שלו או רמת המורגלות שלו לבני אנוש, לכן קשה מאוד לקבוע אך אין ספק שאם נפגין סבלנות והתחשבות נגיע לתוצאות מצויינות.[/quote]

איזה צ'ופר אני יכול להביא לו?..
תמונה
itsmadness
בקיעה
בקיעה

[quote="1571";p="71260"][quote="55";p="71258"]קיצורי דרך בדרך כלל לא עוזרים, אי אפשר לכפות על תוכי לעשות כרצוננו ע"י אחיזתו, אפשר לגרום לתוכי לבוא אלינו ולרצות להיות בקירבתנו כשלב ראשון ולאחר מכן לגרום לו לבצע מעשים כגון עלייה ליד ע"י חיזוקים חיוביים.

איך לעשות את זה:

מה לא לעשות:

מה כן לעשות:

כמה זמן זה יקח:
כמו שציינתי לכל תוכי האופי שלו והעבר אותו הוא חווה , לכל תוכי רמת ההחתמה שלו או רמת המורגלות שלו לבני אנוש, לכן קשה מאוד לקבוע אך אין ספק שאם נפגין סבלנות והתחשבות נגיע לתוצאות מצויינות.[/quote]

איזה צ'ופר אני יכול להביא לו?..[/quote]

..
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”