ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות על ג'קו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

מספר שאלות על ג'קו

שליחה על ידי אביגיל3 »

שלום וברכה!
יש לי מספר שאלות-
מישהי מנוסה אמרה לי שלתת לתוכים גרעיני חמניה זה כמו לתת להם ג'אנק פוד, ועדיף לבצע את כל תרגילי האילוף בעזרת בוטנים או אגוזים. האם זה נכון? יותר מזה, היא אמרה לי שעדיף לתת להם פירות יבשים כמו שזיפים או משמש מיובש, ולא תערובות של צ'ופרים שמוכרים בחנויות.
שאלתי השנייה היא כזו- הג'קו שלי בן 4 חודשים, חמוד חמוד, כבר ניקשרנו והוא חמוד אמיתי. קראתי על כל הנושא של "ג'קו של אדם אחד" ואני באמת רואה שהתוכי קשור גם אלי וגם אל בעלי, אך עדיין אני רואה הבדלים. למרות שאני המטפלת העיקרית- מזון, נקיון, מקלחות, אילוף, משחק ליטופים ועוד, כל פעם שבעלי מגיע הביתה התוכי כאילו מתעורר לחיים, קורא לו, שורק לו, לא רוצה לרדת מהיד שלו לכלוב וכו'.
עלי לציין שבעלי לא נמצא הרבה בבית (חוזר מאוחר בלילה). בקיצור, אני רואה הבדלים משמעותיים בקשר עם התוכי.
עברה בי מחשבה שאולי התוכי הוא נקבה (טרם עשינו בדיקה), כי קראתי באיזה מקום שהנקבות נקשרות יותר לגברים והזכרים לנשים.
מה דעתכם? והאם יש משהו שאוכל לעשות כדי לשנות את זה? או פשוט להשלים עם העניין?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מספר שאלות על ג'קו

שליחה על ידי eli_lea »

היי אביגיל,

אם תביטי בערך התזונתי של גרעיני חמנייה לעומת אגוזי מלך או בוטנים תגלי להפתעתך הרבה שבכולם אחוז השומן
נע סביב ה - 50 גרם (למאה גרם מוצר ) שומן שאינו רווי .
גם שאר המרכיבים כמעט וזהים עם תנודות קלות לכאן ולשם, למשל חלבון 20 ג' פחמימות 18 ג' וכן הלאה.

מה שהחברה שלך אומרת זה כמו לומר שלתת לילד שוקולד פרה פחות טוב משוקולד "קינדר" כאשר שניהם בסך הכל
יכילו את אותם הרכיבים.

אז למה באמת להשתמש בגרעינים (קלופים) ולא באגוזים? פשוט יותר נוח , בעת אילוף התוכי אנו בעצם רוצים שכל תשומת
הלב שלו תהיה מופנית אלינו ולא לסביבה או לצ'ופר , לכן הצ'ופר צריך להיות כזה שמרגע ההגעה שלו למקור יקח לתוכי שנייה שתיים
לבלוע אותו , במידה והתוכי יתחיל לשחק עם הצ'ופר או ינסה לאחוז אותו וכו' תשומת הלב שלו תהיה מופנית לצ'ופר והוא יצא מריכוז.

אפשר לשבור אגוז או בוטן לחתיכות קטנות ולהשתמש בהן ואין הבדל משמעותי בשימוש של בוטן אגוז או גרעין.
בכל מקרה אנחנו מדברים על כמויות קטנות המיועדות לאילוף ושהתוכי בכל מקרה צריך אותם.

לידע כללי,
תוכי בוגר יואכל בסביבות 40 גרם כופתיות ליום שזה בעצם יהווה את התזונה היומית שלו.
מומלץ שהכופתיות יהוו 75-80% מהתזונה היומית והשאר יהיה מבוסס על ירקות/פירות/זרעים.
כדי שתהיה לך קנה מידה אז משקלם של 10 גרעינים גדולים (קלופים) 1 גרם.

אגב בטבע כל סוגי התוכים ניזונים מגרעינים , בחורף מומלץ לתת לתוכים בוטנים גרעינים וזרעים וכו' במנה קטנה יומית מאחר
והשומנים בסך הכל עוזרים להם לשמור על חום גופם.

כיום תערובות זרעים הניתנים לתוכים גדולים כמזון עיקרי נחשבים ל- "ג'אנק פוד" , תוכי שמזונו הבסיסי מושתת על כופתיות
במידה של 75-80% זה תוכי שתזונתו מצויינת ואין לחשוש לתת לו תוספת גרעינים ובמיוחד כשמדובר כאמצעי לאילוף.

לגבי משיכה לגבר או לאשה .
צריך להבין שתוכי מסוגו של הג'אקו זה תוכי בעל רמת אנטלגנציה גבוהה, כמו לבני האדם גם לג'אקו יש משיכה ורתיעה מאנשים מסויימים, לעיתים נראה שבליסיבה אבל גם לנו זה קורה, הרי אנו לא מחבבים את כולם באופן שווה ולעיתים מרגישים בחברת בן אדם שכמעט ולא מכירים כאילו הכרנו שנים, מאידך אני בטוח שגם בתוך המשפחה במיוחד המורחבת ישנם כאלא שהתקשורת איתם לא משהוא...

כהקדמה אומר שבטבע התוכי יאכיל (יעלה גירה) את בן זוגו בלבד או את גוזליו, בשבי התוכי יאכיל את האדם אותו הוא רואה כבן זוגו.
וכאן אני מביא ציטוט מדבריה של מרגרט רייט - Margaret Wright

"Some people believe that female Greys bond better with men and that male Greys bond with women. I
have two DNA-sexed females, both of whom are tightly bonded with me.Merlin Tewillager will regurgitate for any man (especially one with abeard), but Sweet Pea doesn’t really care. Several Grey Play RoundTable subscribers have noted that their male Greys are also attractedto men; therefore, there are too many exceptions to the rule to believethat a female human should look for a male African Grey".

Manypeople have asked me which type of Grey they should purchase. Thebestadvice I can offer is to go with your heart. Look at all the typesandsexes, and choose the Grey that chooses you. If you don’t connectwithone, keep looking until you do.

מרגרט רייט - Margaret Wright היא עורכת של המגזין Grey Play Round Table, a magazine for African Grey Parrot "
"aficionados

בגדולמרגרט אומרת שישנם אנשים המאמינים שג'אקו נקבה תתחבר טוב יותר לגבר ושג'אקו זכר יתחבר או יקשר טוב יותר לאשה, לי יש שתי נקבות בדוקות DNA והןקשורות אליי באופן הדוק אומרת מרגרט , מרגרט מציינת שאחת התוכים תבצע פעולות האכלה במיוחד לגברים וכאלה עם זקן ולנקבה השנייה פשוט לא משנה .
מספר מנויים למגזין אותו היא מנהלת כותבים שג'אקו מסוג זכר נמשך גם לזכרים , בכל זאת ישנם חריגים שגורסים שאשה צריכה לחפש ג'אקו זכר.

מרגרט אומרת: " שאנשים רבים שאלו אותי איזה סוג של ג'אקו הם צריכים לרכוש ,העצה הכי טובה שאני יכולה להציע להם היא ללכת עם הלב.תראו את כל הסוגים המינים ותבחרו את התוכי שאתם מתחברים אליו,אם אתם לא מתחברים עם אחד מהם המשיכו לחפש עד למציאתו".

הבאתי את הכתוב על מנת להראות שהדעות שונות ומגוונות, אני אישית יכול להעיד שאצלי מיקה מנסה להאכיל את לאה ואת ביתי ואותי ללא הבדל והקשר הוא טוב בין כולם.

כשמגיעים אליי ומבקשים ייעוץ באיזה גוזל לבחור אני פועל בדיוק כמו שמרגרט אומרת לאנשים וזה ללכת עם הלב, זה הדבר הטוב ביותר שמוכיח את עצמו תמיד.

לשאלתך - "מה דעתכם? והאם יש משהו שאוכל לעשות כדי לשנות את זה? או פשוט להשלים עם העניין?"
כשאת אומרת "להשלים עם העניין" זה נשמע כאילו את סובלת.. תמונהאת צריכה לשמוח ולקבל את זה כדבר טוב, ככל שהתוכי שברשותך יתחבר לאנשים רבים יותר ויגלה אליהם חיבה הוא יהיה תוכי יותר שמח ובני הבית יהיו שמחים לא פחות.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

תודה רבה על התשובה המפורטת. אני דווקא שמחה שהתוכי מתחבר ככה לבעלי. פניתי מתוך המחשבה שזה מפתיע שהתוכי קשור יותר למי שנמצא מעט בבית, ולא במטפלת העיקרית שלו (אני). אך אני מתמוגגת מלראות אותם יחד, זה כמו אב ובן...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על לא דבר,

לא עניתי לשאלתך לגבי הפירות היבשים , אמרת : "יותר מזה, היא אמרה לי שעדיף לתת להם פירות יבשים כמו שזיפים או משמש מיובש, ולא תערובות של צ'ופרים שמוכרים בחנויות."

אני אומר דבר פשוט מאוד, לא צריך להגזים, לא ככל שנחשוף את התוכי למזונות ומאכלים כך ייטב, אני מכיר מגדלים שמנסים הכל על התוכי,
אני מכיר וטרינרית שאומרת שאין בעייה שהתוכי יאכל קציצות ובשר וקוסקוס וכו', ואני אומר מיותר לחלוטין וגם אם הוחלט לתת לתוכי משהוא מיוחד אז לתת לו במידה, תחשבו תמיד במובן של משקל התוכי , לתת לתוכי שזיף זה כמו שאכלנו קערה של שזיפים.
אגב פירות יבשים מכילים סוכרים שעלולים להזיק לתוכי אם תגזימי .
אני לא יודע במה התכוונה החברה כשאמרה "תערובות של צ'ופרים שמוכרים בחנויות." אבל בטח לכל המקלות דבש וכו'.

אישית אני מאוד "אבא פולני" בנוגע למזונה של מיקה ושאר התוכים שלי, מזונם מתבסס על כופתיות בערך של 75 אחוז והשאר ירקות/פירות/תערובת זרעים וסידן.
אני לא עושה נסיונות ולא חושף את התוכי למזונות מעובדים וכו', אני חושב שזה לא נותן כלום ולכן זה מיותר מבחינתי.
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

התפריט של בבר מורכב מכופתיות (75-80 אחוז) וכל יום הוא מקבל פרי/ירק או פירות יבשים ופעמיים בשבוע אני מוסיפה לו אגוזים. יש עוד משהו שאני יכולה להוסיף? כמובן שהוא מקבל צ'ופרים באימונים...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע בסדר גמור ומספק בהחלט, את יכולה להוסיף לו סידן, אין צורך באופן קבוע מאחר ובכופתיות מוסיפים סידן בכמות הרצויה , עדיף סבידה , התוכי גם עוסק בכירסום שלה וזה לא רע.,
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”