ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוון לבן לתוכי
מנהל: מפקחים
גוון לבן לתוכי
אתמול אני והבן שלי פתאום הבחנו שהג'אקו שלנו קיבל גוון אפור בהיר מאד עד לבן. מיד רחצנו אותו וזה קצת עזר. היום הבחנתי שהמקור שלו קיבל גוון לבן. ניקיתי לו את זה עם היד והמקור חזר לצבעו השחור. זה הרגיש כאילו היה לו אבקה לבנה על המקור.
מה זה יכול להיות? האם הנוצות מתמלאות אבקה לבנה / אבק?
מה זה יכול להיות? האם הנוצות מתמלאות אבקה לבנה / אבק?
Re: גוון לבן לתוכי
ב"סד
לתוכי יש אבקה שהגוף מפריש אבל אני לא חושב שהאבקה שראית הייתה כזו לבנה היא אומנם לבנה אולי היו לו כמול על המקור ולכן חשבת
ככה אל תבהלי.
לתוכי יש אבקה שהגוף מפריש אבל אני לא חושב שהאבקה שראית הייתה כזו לבנה היא אומנם לבנה אולי היו לו כמול על המקור ולכן חשבת
ככה אל תבהלי.

לא בצורה שאתה מתאר ולא בפתאומיות כזאת, לאחר רחיצה אפשר אומנם לראות שינוי גוון בצבע הנוצות . יתכן והמקור לבן מגיר או סבידה שיש לו בכלוב?
לא. אין לו סבידה / אבן גיר בכלוב. בכלל נראה לי כי הנוצות שלו בצבע מט כזה לא מבריקות. האמת היא שרחצתי אותו אבל לא הרגשתי כזה שינוי משמעותי. מה אפשר לעשות בנידון?
מקלחות תמיד עוזרות לנקות אבק ולהיפטר מנוצות תפוסות בגוף, יתכן וגוון הנוצות משתנה וזה לא נדיר , לעיתים הגוון הופך כהה יותר או בהיר יותר ולא צריך להתרגש בכלל.
אלי תודה.
ומה לגבי הברק של הנוצות? הכוונה לנוצות שעל הכנפיים בעיקר.
ומה לגבי הברק של הנוצות? הכוונה לנוצות שעל הכנפיים בעיקר.
יש קשר ישיר בין ברק הנוצות לרחצה (ניקוי אבק נוצות) אך גם ישנו קשר ישיר לתזונה , בן כמה התוכי והאם החליף נוצות?האם ישנם נוצות שגדלות כעת ? זהו גם דבר שיכול להגביר את האבק על גופו.
אלי, לשאלותיך:
כשרכשתי אותו הוא היה בן כשלושה חודשים (לפי דברי המגדל ואני מניח שזה פחות או יותר מדוייק) אצלי הוא כבר חודשיים. כך שהוא בערך בן 5 חודשים.
לגבי התזונה, הוא אוכל בעיקר כופתיות שאין לי מושג איזה סוג הן כי רכשתי אותן מן המגדל. פעם בשבוע אני נותן לו השריה. ומידי פעם מלפפון או תפוח. לפעמים קצת גרעיני חמניה. סבידה הייתה לו אבל הוצאתי אותה לפני כשבועיים.
לגבי החלפת נוצות, אין לי מושג אם הוא מחליף. איך יודעים? אני כן רואה הרבה נוצות לבנות (פלומה) על הרצפה.
כשרכשתי אותו הוא היה בן כשלושה חודשים (לפי דברי המגדל ואני מניח שזה פחות או יותר מדוייק) אצלי הוא כבר חודשיים. כך שהוא בערך בן 5 חודשים.
לגבי התזונה, הוא אוכל בעיקר כופתיות שאין לי מושג איזה סוג הן כי רכשתי אותן מן המגדל. פעם בשבוע אני נותן לו השריה. ומידי פעם מלפפון או תפוח. לפעמים קצת גרעיני חמניה. סבידה הייתה לו אבל הוצאתי אותה לפני כשבועיים.
לגבי החלפת נוצות, אין לי מושג אם הוא מחליף. איך יודעים? אני כן רואה הרבה נוצות לבנות (פלומה) על הרצפה.
גיל חמישה חודשים מוקדם להחלפת נוצות, לדעתי אתה מייחס לצבע הנוצות חשיבות יתר , יתכן שמדובר בעודף אבק נוצות וכו' .
אגב גם שינוי בתאורה יכול לגרום לנוצות להיראות בגוון שונה.
לגבי התזונה, תרגיל אותו לאכול גזר, סלרי , תפוח אגס , תן לו מידי פעם מעט, מבמקביל אפשר להעשיר לו את התזונה עם תערובת זרעים
לג'אקו (תערובת מוכנה) פעם עד פעמיים בשבוע.
תעלה תמונה של התוכי אם מסתדר לך.
אגב גם שינוי בתאורה יכול לגרום לנוצות להיראות בגוון שונה.
לגבי התזונה, תרגיל אותו לאכול גזר, סלרי , תפוח אגס , תן לו מידי פעם מעט, מבמקביל אפשר להעשיר לו את התזונה עם תערובת זרעים
לג'אקו (תערובת מוכנה) פעם עד פעמיים בשבוע.
תעלה תמונה של התוכי אם מסתדר לך.
יכול להיות שאני מייחס לצבע חשיבות יתר בסך הכל אני רוצה שהוא יראה יפה. האם אחרי החלפת הנוצות הראשונה צומחות נוצות שונות בגוון ובברק?
לבקשתך אני מצרף כמה תמונות:
לבקשתך אני מצרף כמה תמונות: